Μετάβαση στο περιεχόμενο

geohan7

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

geohan7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ που προσπαθείς να βοηθήσεις αλλα όπως είπα και πιο πάνω το πρόβλημα μου δεν είναι ηλεκτρολογικού αλλα μηχανολογικού ενδιαφέροντος.Τα γνωρίζω αυτά που μου είπες και τα έχω λάβει υπ'όψιν.Αυτό που ζητάω είναι να μου πεί κάποιος ο οποίος γνωρίζει ειτε εμπειρικά είτε θεωριτικά εάν η γενήτρια που πρέπει να βάλω για τις συγκρεκριμένες διαστάσεις είναι αυτη που έχω διαλέξει ή αν χρειάζεται άλλου μεγέθους...
  2. 50 KW (συγγνώμη για το τυπογραφικό λάθος πριν που είπα για 40 ΚW) την ώρα,ειναι η ισχύς 7 σπιτιών περίπου...και για 24 ώρες ειναι 1200 ΚWh.Ένας δηλαδή λέβητας 45000 kcal/h είναι λίγος?Και όπως μου είπατε πριν πιστεύετε οτι ειναι λίγος,πόση ισχυ πρεπει να έχει δηλαδή?
  3. Πάντως για 24 ώρες θέρμανσης μαζί με όλων των ειδών απώλειες απο τους 20 στους 29 βαθμούς η μελέτη που έκανα βγάζει οτι χρειάζεται περιπου 40 Κw.Δεν μπορώ να αξιολογήσω αν είναι πολύ ή λιγο γιατί δεν μου έχει τύχει κατι ανάλογο.Είμαι φοιτητής ακόμα και δεν έχω εμπειρία σε ποσοτικά επίπεδα.Σας φαίνονται λογικα τα νούμερα?
  4. Πάντως για 24 ώρες θέρμανσης μαζί με όλων των ειδών απώλειες απο τους 20 στους 29 βαθμούς η μελέτη που έκανα βγάζει οτι χρειάζεται περιπου 40 Κw.Δεν μπορώ να αξιολογήσω αν είναι πολύ ή λιγο γιατί δεν μου έχει τύχει κατι ανάλογο.Είμαι φοιτητής ακόμα και δεν έχω εμπειρία σε ποσοτικά επίπεδα.Σας φαίνονται λογικα τα νούμερα?
  5. Αρα το 768000 kcal ειναι το σωστό αποτέλεσμα...Δλδ αν θέλω να την θερμάνω σε 12 ώρες απο τους 10 στους 26 χωρίς να βάλω απώλειες μέσα πρεπει να έχω 768000*0.001163/12= 75 ΚW ''γεννήτρια''?? Δεν είναι πάρα πολύ??
  6. Γεία σας, Θέλω να θερμάνω μία πισίνα διαστάσεων 8χ4χ1.5 (μέσο βάθος) Ο τύπος Q=m*Cp*ΔT για ΔΤ=(26-10 Cels) χωρίς απώλειες, πρέπει να συμπεριλαμβάνει το m σε τόνους ή σε κιλά/λίτρα και το αποτέλεσμα ειναι σε kcal ή cal?Aς υποθέσουμε οτι είναι σε κιλά/λίτρα το m Δλδ (48*1000)*1*16=768000 kcal h cal ? όπου Cp=1 (cal/kg*C) ή 1(kcal/kg*C)??
  7. Το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι να καθορίσω το αρχικό φορτίο.Οκ λέω οτι ισχύει Q=m*c*ΔΤ και βγαίνει 480000 Kcal για να θερμάνω το νερό απο τους 16 στους 26 (η τέσπα όποιες θερμοκρασίες χρειάζονται) ιδανικά.Το θέμα μου οι απώλειες που θα έχω,ταυτόχρονα κατα τη διάρκεια της αρχικής θέρμανσης:Απο τους τοίχους,τους οποίους κατα την 4Μ οι απώλειες ειναι αμελειτέες,απο ακτινοβολία και απο εξάτμιση.Όταν η ίδια η 4Μ σου λέει οτι για επιφάνεια 32 τ.μ. χάνονται 17 κιλα την ώρα νερού,και για να θέσω μεγάλα μεγέθη,για πισίνα διαστάσεων 50Χ25 οτι χάνονται 720 κιλα :S την ώρα,όπως όλοι,σκέφτηκα οτι κάποιο λάθος υπάρχει.Όπου και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι αναλογο.Δλδ κάποιον τύπο που να υπολογίζει το ποσό του νερού που εξατμίζεται.Και αυτο είναι ένα απο τα προβλήματα που προέκυψαν....Γνωρίζετε κάποιο site ή κάποια βιλβιογραφία που θα μπορούσε να με βοηθήσει?
  8. Η πισίνα έχει διαστάσεις 8Χ4Χ1,5(μέσο βά8ος).Σύμφωνα με την μελέτη της 4Μ που τους έστειλα mail για να μου στείλουν ενα word με τα αποτελέσματα μιας τέτοιας,διότι το πολυτεχνείο δεν παρέχει το πρόγραμμα, βγαίνει οτι θέλει για να παει απο τους 16 στους 26 βαθμούς 1150 KWh για αρχική θέρμανση σε 24h.Δλδ 40.300 kcal/h και ισχύ 47 KW την ώρα.Δεν είναι πολλα?Για να ζεστάνω δλδ μία πισίνα τέτοιου μεγέθους πρέπει να δώσω ισχύ 6 διαμερισμάτων?? Και απο την άλλη μία εταιρεία που ζήτησα μια προσφορά λέει οτι θέλει 100000kcal/h,ακόμα παραπάνω δλδ!Πώς μπορώ να συνεχίσω?
  9. Γεία σας, Είμαι φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΔΠΘ Ξάνθης. Έχω διπλωματική με θέμα ''Οικονομετρική μελέτη και προσομοίωση υβριδικών συστημάτων θέρμανσης πισίνας''. Επειδή πραγματικά κανένας απο όσους έχω ρωτήσει και όσο και αν έχω ψάξει στο internet,δεν μπόρεσε να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα εαν μπορούσατε να με βοηθήσετε να αρχίσω.Έχω προς το παρών βρει νομοθεσίες για πισίνες και προσπαθώ να βρω την θερμότητα που πρεπει να της δωσω για να φτάσω την απαραίτητη θερμοκρασία καθως και τις απώλειες.Οποιαδήποτε βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη.Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.Με εκτίμηση,Γίωργος..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.