Μετάβαση στο περιεχόμενο

GEROJOHN1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπερα σε ολους και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση!Το 1975 σε εκτος σχεδιου οικοπεδο βγηκε αδεια για οικια 2 οροφων 170 τετραγωνικων εκαστος(ισογειο-πρωτος)!Το σχεδιο στην αδεια εδειχνε οτι το σπιτι ηταν στο κεντρο του οικοπεδου!Το σπιτι μην γνωριζοντας γιατι εγινε στα αριστερα του οικοπεδου αλλαζοντας τα στατικα και γενικα ολο το σχεδιο εκτος απο τα τετραγωνικα!Το 1981 εγινε συσταση καθετης συνιδιοκτησιας και χωριστηκε το οικοπεδο για να χτισει και συγγενης!Ο συγγενης εχτισε 120 τετραγωνικα σπιτι στην οποια αδεια του εδειξε το δικο μας σπιτι οτι ηταν ενας οροφος 100 τετραγωνικων!Θελω να με βοηθησετε στο τι να κανω με αυτο το θεμα γιατι πρεπει να γινει μεταβιβαση και ολοι οι μηχανικοι μου λενε οτι πρεπει να περιμενω καποιον νομο και παλι θα πρεπει να πληρωσω προστιμα!Αν μπορειτε πειτε μου αξιζειμ να περιμενω αυτον τον νομο ποσα θα ειναι τα προστιμα και αν εχω δικιο να κινηθω νομικα κατα των μηχανικων των δυο σπιτιων!ευχαριστω πολυ καταλαβαινω οτι ειναι πολυ λιγα τα στοιχεια που δινω αλλα ειναι πολυ κουραστικη η ιστορια οταν εχεις πληρωσει ικα -αδεια-μηχανικους-χτιστες-κλπ και στο τελος το σπιτι ειναι παρανομο!
  2. Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!θα προσπαθησω να γινω οσο πιο πολυ αναλυτικος μπορω γιατι δεν εχω και πολλες γνωσεις σε αυτα τα θεματα!το δικο μου σπιτι ειναι 167τμ το ισογειο και 167 ο οροφος χτιστηκε το 1975!ειχε γινει συσταση καθετης συνιδιοκτησιας χωρις ποσοστα εννοωντας μαλλον μισο μισο!το οικοπεδο ειναι ενα στρεμμα σε εκτος σχεδιου πολεως και περιμενουμε εδω και χρονια την ενταξη του!το 1975 που χτιστηκε το σπιτι ο νομος αποτι μου ειπαν οι μηχανικοι σε εκτος σχεδιου πολεως μπορουσες να χτισεις 800 τμ!εμεις χτισαμε 334 και αφησαμε την υπολοιπη δομηση για τον αλλο συνιδιοκτητη!Ο μως εγιναν αρκετες παρατοιπιες απο τον μηχανικο!το σπιτι στα σχεδια ηταν να χτιστει στη μεση του οικοπεδου με βαση την αδεια!ο μηχανικος μετεφερε το σπιτι αριστερα και αλλαξε και τα στατικα χωρις να το αποτυπωσει ουτε σε σχεδιο ουτε σε καινουρια αδεια!το 1982 οπως μου ειπαν οι μηχανικοι μου ειπαν οτι ο νομος ειχε αλλαξει και οτι πλεον στο στρεμμα μπορουσες να χτισεις 400 τμ αλλα εμεις ειχαμε καλυψει τα334τμ!ο συνιδιοκτητης αποφασισε να χτισει και ο μηχανικος του εφοσον ειδε οτι η αδεια η δικια μας δεν ειχε καμια σχεση με την πραγματικοτητα εκανε μια ψευδη αποτυπωση δειχνοντας οτι το δικο μας σπιτι ναι μεν ειναι στα αριστερα του οικοπεδου αλλα εκοψε και τετραγωνικα απτο δικο μου σπιτι και εναν οροφο!απλα εγω αναρωτιεμαι τωρα!Θα βγαλω καποια ακρη?Γιαυτο ακριβως το λογο παραθετω αυτα τα ερωτηματα και για να ενημερωθω αλλα και για να ξερω τι να περιμενω!ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος που κανω αυτες τις ερωτησεις αλλα το ψαχνω εδω και δυο χρονια και ακρη δεν εχω βγαλει!
  3. Το θεμα ειναι οτι ουτε θελω να παρανομησω ουτε το παιζω εξυπνος οτι απτο1975 τωρα μου ηρθε να το νομιμοποιησω!Απλα τωρα ασχοληθηκαμε με το σπιτι!Ο παππους εφτιαξε το σπιτι πληρωσε τα παντα σε αδειες ενσημα και οτι αλλο πληρωνουν και σημερα απλα ηρθαμε εμεις νομιζοντας οτι ολα ειναι σωστα να διαμορφωσουμε το ισογειο!Καταλαβαινω οτι το πιο πιθανο ειναι να χρειαστω δικηγορο απλα θα ηθελα να εχω μια γενικη αποψη στο1) αν μπορω να καταφερω κατι 2)ποσο χρονο θα παρει περιπου3)εαν εγω περα του σχεδιου ειμαι νομιμος στα τετραγωνικα?
  4. οχι απλα θελω συμβουλεσ πως θα το νομιμοποιησω!Γιατι η ευθυνη δεν ηταν δικια μου!εαν αξιζει τον κοπο να παω στην πολεοδομια η να μην ασχοληθω καθολου
  5. Καλημερα σας και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση!Σε οικοπεδο 1 στρεμματος εκτος πολεως και με καθετη συνιδιοκτησια χτιστηκε το 1975 δυοροφη κατοικια (ισογειο-πρωτος) 167tm εκαστος οροφος!Ο μηχανικος για καποιο λογο μην ξεροντας γιατι την εποχη που εγιναν οι εκσκαφες αλλαξε και την ακριβη τοποθεσια του σπιτιου και την διαρυθμηση του χωρις να το αποτυπωσει σε καινουριο σχεδιο και στην αδεια οποτε το σπιτι πλεον φαινεται σαν αυθαιρετο!Το 1982 ο αλλος συνιδιοκτητης κατασκευασε κατοικια 120 tm βασιζομενος σε μια υποτυπωδη αποτυπωση του μηχανικου του οπου εδειχνε το πρωτο σπιτι οτι ηταν μονοκατοικια 167 τμ!Ξεροντας πλεον οτι σε εκτοσ πολεως μπορω να χτισω 400 τμ και εφοσον τα εχουμε ξεπερασει τι μπορω για να ξεπερασω τα οποιαδηποτε προβληματα και να χτισω στο ισογειο!ευχαριστω και συγνωμη αν δεν ημουν κατατοπιστικος!Οποιαδηποτε γνωμη η πληροφορια θα ηταν χρησιμη!Εχω επικοινωνησει με μηχανικους και ολοι δεν θελουν να το αναλαβουν γιατι οι μηχανικοι που εβγαλαν τα σχεδια ειναι χρονια στο χωρο!Ευχαριστω
  6. Σευχαριστω παρα πολυ απλα ηθελα μηπως ηξερες ποσο κοστιζει περιπου!Εχω δει καπου οτι βαζουν αυτα τα dow αλλα δεν ξερω ακριβως ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του?
  7. Σε υπαρχον κατοικια χτισμενη με τσιμεντολιθο θα ηθελα να βαλω μονωση!Ποια ειναι καλυτερη?Ποσο κοστιζει?Τι πρεπει να προσεξω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.