Μετάβαση στο περιεχόμενο

George_K

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by George_K

  1. Η καλή διάθεση που δείχνει μερικές φορές ο κατασκευαστής δυστυχώς δεν αρκεί. Κλείσαμε χρόνο και τα προβλήματα δεν ξεχάστηκαν. Εχουν ήδη σκάψει 3 τοίχους μέσα και εξω από το διαμέρισμα για διαρροές από κακές ενώσεις του υδραυλικού στους πλαστικούς σωλήνες. Η απάντηση τους είναι οτι ο υδραυλικός εγκαταστάτης έκανε λίγο τσαπατσοδουλειά.. Το ένα μπάνιο μυρίζει μόνιμα μούχλα και η απάντηση είναι οτι λόγω της διαρροης ποτισε ο τοίχος και θα κάνει λέει ποοολλούς μηνες ακόμη να "τραβήξει" η υγρασία. Οι δονήσεις στους τοίχους από το λέβητα του υπογείου, τα αιρ-κοντισιον ή και τα αυτοκίνητα που βάζουν μπροστά είναι απίστευτες. Αν ακουμπήσεις τον τοίχο νιώθεις να τρέμει στη συχνότητα λειτουργίας του μηχανήματος. Η ηχομόνωση είναι άγνωστη λέξη σε αυτό το κτίριο, απλά δεν υπάρχει! Ακούμε συνομιλίες 2 ορόφους πιο πάνω.. Καλές οι θεωρίες περί χειροποίητης εργασίας αλλά εδώ φαίνεται οτι παραέγινε οικονομία. Αμφιβάλλω πλέον για το τι έχουν μέσα οι τοίχοι και τί ποιότητα μπετόν έχει πέσει. Ανοίξαμε μια μικρή τρύπα στο ταβάνι για τοποθέτηση φωτιστικού και το τρυπάνι μετά τα 2 πρώτα εκατοστά μπήκε μέσα για πλάκα λες και είχε αέρα. Ψάχνω νομικά τις επιλογές μου αλλα ο δικηγόρος μου με έχει απογοητεύσει παρουσιάζοντας μου την κατάσταση του δίκαιου στην Ελλάδα τραγικά χρονοβόρα και πολυέξοδη.
  2. Αγαπητοί φίλοι πριν λιγους μηνες αγοράσαμε ενα μικρό νεοδμητο οροφοδιαμέρισμα Α οροφου που ηταν ονειρο ζωης για εμας. Δυστυχως παρολους του ελεγχους με μηχανικούς (2) πριν την αγορά, ο κατασκευαστης φρόντισε ωστε το όνειρο να γίνει εφιάλτης απο νωρις. Χωρις να θελω να κουρασω με λεπτομερειες περι διαροοων που ειχαμε απο ενωσεις σωλήνων καθως και τα σκαψιματα που ακολουθησαν κλπ θα αναφερω 2 γεγονοτα: Απο την 1η μερα μολις ξεκινούσε να λειτουργεί το καλοριφερ σε όλο το διαμέρισμα ακουγόταν ένας υψίσυχνος θόρυβος από μοτερ. Μετα από πιέσεις προς τον κατασκευαστη εφερε τον τεχνικό του και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν είναι να χαμηλώσουν τη ροή του κυκλοφορητη ωστε να μειωθεί ο θόρυβος με συνέπεια ομως να μειωθεί και η απόδοση του καλοριφέρ σε ολη την πολυκατοικια... Λίγο αργότερα παρατηρησαμε οτι κάθε φορά που στον 3ο οροφο δηλαδή 2 οροφους πιο πάνω ξεκινα να λειτουργει το κλιματιστικό, στο διαμέρισμα μου και μονο σε αυτο ακόυγεται ενα βουητό και μάλιστα στον τοίχο του κλιμακοστασιου έξω από την πόρτα του διαμερισματος αν ακουμπήσει κάποιος το χέρι του αισθάνεται τη δόνηση της λειτουργίας του κλιματιστικού σα να είναι βιδωμένο ακριβως από την πίσω μεριά. Μονο που ειναι 2 ορόφους πιο πάνω και 3 δωμάτια πιο μέσα. Αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να μας βασανιζει παρόλο που το συγκεκριμένο κλιματιστικό ειναι επώνυμο & inverter & ελεγχθηκε 3 φορές & μπήκαν λαστιχενιες ροδέλες στη βάση του για καλύτερη αοπόσβεση. Η δονηση και ο θορυβος ακούγεται μόνο στο δικό μου διαμέρισμα και μόνο στον τοίχο του κλιμακοστασιου έξω από το δικό μου διαμέρισμα. Ουτε καν στον 2ο & 4ο οροφο με τους οποιους συνορευει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης. Δεν ειναι περίεργα αυτά; Τι μπορούμε να κάνουμε γιαυτο τo τελευταιο; Αν μπορουμε φυσικά.. Ανησυχουμε μήπως τελικά καναμε κακη επιλογή. Συνεχως βρισκουμε μικρες και μεγαλες κακοτεχνιες που μας χαλάνε τη διάθεση. Σημερα φεραμε παλι μηχανικο για γενικό ελεγχο ο οποιος βρηκε καποιες κακοτεχνιες οχι ανησυχητικές κατα την αποψη του και θεωρει οτι είναι μεσα στα πλαίσια της γενικής προσπάθειας μειωσης κοστους των κατασκευαστων. Πραγματα απαραδεκτα για μενα. Για τις δονησεις και το θορυβο μας ειπε οτι "ισως" υπάρχουν κακοτεχνιες ή αστοχια υλικού "κάπου" στην τοιχοποιία ή τη μόνωση και σιγουρα στα σημεία που οι σωλήνες εισερχονται στους τοιχους οπου δεν υπάρχουν καποιοι ειδικοι δακτυλιοι αντιθετως σε ενα σημειο που ο κεντρικός σωλήνας θερμανσης εισερχεται στον τοιχο στο υπογειο φαινεται ένα κομματι εφημεριδας που εχει χτιστει απο πανω με σοβά. Τι λετε για όλα αυτά; ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.