Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikomc2

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

nikomc2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για το Θέμα της διακοπής ρεύματος στο μαγειρείο πρέπει να δωθεί η απαραίτητη προσοχή. Η πυρόσβεση στόχο έχει να καταπολεμήσει το τρίγωνο της φωτιάς οπότε είναι σημαντικό να διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η παροχή υγραερίου αλλά και η λειτουργία του εξαερισμού, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνει ο πυροσβέστης και νομίζει πως όλα αυτά γίνονται για να μην πάθει ηλεκτροπληξία το ψαρονέφρι που λαμπάδιασε με τα δέκα κιλά λάδι στους τοίχους και την οροφή του καπέλου της ψησταριάς. Ένας απλός τρόπος να υλοποιηθεί αυτό είναι η χρήση ενός ρελε διαφυγής (από το οποίο θα τροφοδοτούνται συσκευές ρεύματος και -εάν θέλει και μπορεί ο ηλεκτρολόγος και- ο εξαερισμός) όταν ο ανιχνευτής υγραερίου ή ο πιεσοστάτης του δικτύου κατάσβεσης, δώσει 220 στην επαφή ΝΟ να επιστρέφει αυτή την τάση στην ηλεκτροβάνα (για να κλείσει) και στο ρελέ για να το ρίξει και συνεπακόλουθα να διακόπτει το υγραέριο και την τροφοδοσία των συσκευών. (σημ η ηλεκτροβάνα δεν πρέπει να παίρνει από το ρελέ για ευνόητους λόγους) Εγώ χρησιμοποιώ και παράκαμψη με έναν απλό διακόπτη για την περίπτωση τυχαίας ενεργοποίησης ή απώλειας πίεσης του κυκλωματος για να μπορέσει το μαγαζί να συνεχίσει να δουλεύει ώσπου να ξανα-πληρωθεί το δίκτυο!! Εδώ να επισημάνω πως το σωστό για την ανίχνευση και διακοπή υγραερίου θα πρέπει να γίνεται από διάταξη η οποία ακόμα και απουσία ρεύματος να ενεργοποιεί την ηλεκτροβάνα αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια......
  2. Ετήσια συντήρηση αποδεικνύεται από Τον δακτύλιο ελέγχου στο κλείστρο (φέτος κίτρινος) Αυτοκόλητη ετικέτα ελέγχου Υπεύθυνη Δήλωση Αρμοδίου ατόμου Αναγνωρισμένης εταιρίας Μητρώο Εργασιών Αρκετά με τους σκιτζήδες που τα αρπάζουν στην υγειά των κορόϊδων συντήρηση κάτω απο 10εουρα (+ΦΠΑ) σε μικρό αριθμό πυροσβεστήρων(6κιλά PA) είναι κατάντια που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και θα συγκεντρώσει την δουλειά σε ελάχιστες εταιρίες τα 20ερώ/πυροσβεστήρα(6 Κιλά PA) είναι κλοπή!!!!
  3. Για τη ζυγαριά μην αγχώνεσαι δεν θα σου πουν τίποτα αν ειναι 50gr. Ψάξε να δεις πότε είναι το επόμενο σεμινάριο για αρμόδια άτομα διότι τελευταία γίνεται ένα τον χρόνο απο τον κάθε φορέα!!! Εάν είσαι εντός σχεδίου πόλεως και δεν υπάρχει άλλος (εντός) κάνε μια διακριτική ερώτηση στη διεύθυνση εμπορίου-βιομηχανίας της Νομαρχίας εάν σου εκδίδουν άδεια λειτουργίας διότι με το απαλλακτικό δεν σε πιστοποιεί ο Φορέας (βάσει ΚΥΑ)....... Εάν εκεί που είσαι έχεις έναν ή δύο "ανταγωνιστές" να ξέρεις οτι δεν θα χαρούν για την προθεσή σου και όποιος παίρνει τις δουλειές στους Δήμους, Νοσοκομεία κλπ θα προσπαθήσει να σε "φρενάρει" οπότε κινήσου διακριτικά μέχρι να ξεμπερδέψεις με τα γραφειοκρατικά. Καλή Δύναμη.
  4. όποιος παρακολουθεί το θέμα σίγουρα θα αναζήτησε πληροφορίες για τα υλικά κατηγορίας F αλλά τα χειρότερα τα είδα στο (58557 Φ.701.6/26-11-2009) όπου η ΠΥ δέχεται τις πιστοποιήσεις που καταθέτει η εταιρία που εμπορεύεται το Κ_Sol ως αποδεκτό υλικό αλλά!!!!!!! στην παράγραφο "8.Η παρούσα δεν αποτελεί πιστοποίηση ή έγκριση διάθεσης στην αγορά"!!!!!!!!! Παραλογισμός! Ασφαλώς. Στη δε (61047 Φ.701.6/27-11-2009) το συγκεκριμένο υλικό δεν συμμορφώνεται με την NFPA 17-A. Για το Bonpet εξίσου μυστήρια η υπόθεση της χημικής του σύστασης... όπου πρώτα κυκλοφόρησε και μετά εγκρίθηκε και ξανα εγκρίθηκε (νομίζω αναφέρθηκε και άλλος συναδελφος νωρίτερα) αλλά αξιοσημείωτο οτι πετυχαίνει 25F στα 2λίτρα! Νομίζω πως θα συμφωνήσω με την άποψη που λέει οτι εφόσων πρόκειται για νέα εγκατάσταση πρέπει να προτείνεται η λύση τοπικόυ συστήματος κατηγορίας F, βέβαια περιμένω να δώ την εξέλιξη της λιανικής τιμής των υλικών καθώς σήμερα η Bonpet πουλάει τον κούκο αηδόνι και μέσα απο κλειστό δίκτυο (αν ήξερε ο εισαγωγέας πως κινούνται στην αγορά οι τοπικοί αντιπρόσωποι θα το ξανασκεφτόταν ) αλλά και η εγκατάσταση των wet chem με ευτηκτους (που θεωρώ πιο σωστή σε σχέση με τα σπριγλερς) είτε με πυρανίχνευση (που θεωρώ πιο ολοκληρωμένη και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λύση) είναι πάλι ακριβότερες απο την σίγουρη απάτη (με την ανοχή της ΠΥ)της ξηράς Κ. με βουλωμένα σπριγκλερς. Ερώτηση: οι εύτηκτοι θέλουν αντικατάσταση κάθε χρόνο; ΥΓ Καμία αναφορά δεν εχω δει σχετικάμε το απαράδεκτο του να μην συντηρούνται οι πυροσβεστήρες ΞΚ στα τοπικής εφαρμογης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.