Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimkons

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dimkons's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ιδέα μου προέκυψε γιατί μου φαίνεται απλώς παράλογο να κυκλοφορώ συνέχεια σχεδόν τον εναλλάκτη από την ταράτσα στο υπόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται σε ρεύμα αλλά περισσότερο σε απώλειες, για να θερμάνω νερό στο μπόιλερ του υπογείου ενώ μπορώ να το θερμάνω κατευθείαν στην πηγή και να το χρησιμοποιώ όταν τελικά καταναλώνω. Σημειώνω ότι αυτή την στιγμή δεν έχω ηλιακό θερμοσίφωνα ούτε ηλιακούς συλλέκτες και πρέπει να τοποθετήσω κάτι από τα δύο και αυτό είναι και το δήλιμμά μου.
  2. Γενικά:Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα με σερμπαντίνες και εναλάκτες μόνο να τροφοδοτώ το μπόιλερ αντί με νερό δικτύου (κρύο) νερό από τον ηλιακό. Προς CostasV: Για το μειονεκτημα "του καλοκαιριού", τοποθετώντας μία βάνα επιλογής θα μπορώ να διοχετεύω κατευθείαν στο δίκτυο του σπιτιού το νερό του ηλιακού (όταν δεν χρησιμοποιώ την κεντρική θέρμανση) και έτσι να παρακάμπτω το μπόιλερ. Πώς το βλέπετε;
  3. Ακριβώς. Η εισαγωγή του υπάρχωντος δοχείου θα είναι η εξαγωγή του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα.
  4. Γειά σας συνάδελφοι, Έχετε ακούσει ποτέ για σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα (όχι συλλέκτες) με υπαρχων μπόιλερ που λειτουργεί με καυστήρα; Μεγαλώνεις την υπάρχουσα χωρητικότητα για νερό χρήσης και δεν χρησιμοποιείς κυκλοφορητές και αυτοματισμούς για την κυκλοφορία του εναλάκτη από την ταράτσα στο υπόγειο. Τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει όμως; Θέλω την γνώμη σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.