Μετάβαση στο περιεχόμενο

setas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καμιά βοήθεια.. Να ρωτήσω αν γνωρίζεται τις συγκεκριμένες εταιρίες και αν ξέρετε αν έχουν καλούς λέβητες Saturn Halcotherm Galaxy Solar Galaxytherm Κοιτάζω μόνο για Συμπύκνωσης και τους συγκεριμένους τους βρίσκω κάτω απο 2000 ευρώ.
  2. Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω για αλλαγή λέβητα πετρελαίου σε σπίτι 180τετρ με γκαρσονιέρα 50 τετρ. Έχω ένα λέβητα 120000kcal 15τιας μπήκε και για άλλη μια μεζονέτα που δεν κατοικείτε. Χρειάζομαι 300λιτρα πετρέλαιο στις 20 μέρες για 5 ώρες όλες και όλες την ημέρα. Σκέφτομαι μα τον αλλάξω γιατί και πολλά δίνω και ζεστή για τις ώρες που το θέλω δεν εχω. Οι ανάγκες για τη μια μεζονέτα 180 τετρ και τη γκαρσονιέρα 50τετρ είναι 27000kcal σκέφτομαι να πάρω ένα λέβητα συμπύκνωσης κοντά στις 35000kcal. Κοντά στα 2000€. Ποια η γνώμη σας και οι προτάσεις σας. Επίσης αέριο δεν παίζει. Τα σπίτια είναι σχετικά καινούρια 15τιας.
  3. Καλησπέρα, Παρόμοιο πρόβλημα με τα παραπάνω, πήρα οικόπεδο με παλιά ιδιοκτησία την οποία κατεδάφισα τώρα υπάρχει άδειο οικόπεδο για κήπο. Έχω γειτόνους όμως που είχαν καλομάθει να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οικόπεδο οπότε μάλλον θα έχουμε μάχες.. Ο ένας γείτονας έχει 3 παράθυρα που κοιτάνε στο οικόπεδο μου, το ένα είναι χαμηλά και θα του που να το κλείσει, τα άλλα 2 είναι ψηλά, παρόλο που δεν εγώ δεν θα χτίσω αν του ζητήσω πρέπει να τα χτίσει? Σαν παράθυρα δεν με ενοχλούν αλλά το θέμα είναι πως στο ένα παράθυρο που το μισό βλέπει στο δικό μου οικόπεδο έχει βγάλει λάστιχο πλυντηρίου και παρόλο που το είπα μία φορά και το μάζεψε πάλι το έβγαλε και επειδή το λάστιχο το βγάζει από το μισό παράθυρο που εφάπτεται με το δίπλα μου οικόπεδο, μου είχε πει .. θα το βγάλω αν και δεν είναι στο οικόπεδο σου. Επίσης λέει πως δεν το κάνει για να βγάζει τα νερα του πληντυρίου.. Επίσης το δεύτερο πρόβλημα που έχω είναι ότι ο άλλος γείτονας έχει βόθρο και από τη στιγμή που καθάρισα το οικόπεδο βλέπω στη συγκεκριμένη πλευρά συνέχεια υγρασία οπότε κάτι γίνεται με το συγκεκριμένο βόθρο.Τους είχα πιάσει πριν καθαρίσω το οικόπεδο και είχαν έρθει και το είδαν και μου έλεγαν ότι μάλλον είναι από νερά που μένουν σε ένα παλιό αποθηκάκι που είχε. Τώρα όμως δεν υπάρχει τίποτα. Σε αυτή τη περίπτωση απαιτώ να μονώσει το βόθρο? και το επόμενο βήμα είναι υγειονομικό? Όποια βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.
  4. Τα ασφαλιστικά μετρα μπήκαν και η απόφαση πολύ καλή. Αλλα τώρα το ζητούμενο είναι. Αγωγή ή μήνυση? Αν και το δικαστήριο απο ότι μας είπαν θα γίνει σε καμια πενταετία και αν. Αγωγή μας είπε η δικηγόρος πως πρέπει να γίνει άμεσα ενω η μήνυση όποτε θέλουμε. Απλα πως καλύτερα είναι η αγωγή. Ποια είναι η γνώμη σας?
  5. Να ρωτήσω κάτι για την περαίωση που πάνε να περάσουν για τα αυθαίρετα. πχ απο 35000 που θέλουν τώρα για τα πρόστιμα και σύμφωνα με την έκπωση που ακούγεται θα πέσει στα 17,5 με πολλές δόσεις? Επίσης στην περίπτωση μου όπως έχω αναφέρει έχει πληρωθεί όλο το ΙΚΑ και έχουμε όλες τις αποδείξης απο εργασίες που έχουν γίνει και είναι εντός σχεδίου οι 2 μεζονέτες πιστεύετε πως θα είναι και πολύ μικρότερη οι αμοιβή του πολιτικού μηχανικού αφου θα είναι σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα βγει και θα χρειστεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και όχι όπως τώρα που θέλει πάρα πολλά για την νομιμοποίηση και την νέα άδεια. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση με το καινούριο νομοσχέδιο να χρειστεί να πληρώσουμε τα μισά απο αυτα που χρειάζονται τώρα για την άδεια και την πολιτικό μηχανικό. Ευχαριστώ.
  6. Ο μηχανικός έλεγε στον ιδιοκτήτη πως υπάρχει άδεια. Αλλα μόλις χρειάστηκε κάποιο μέλος της οικογένειας να πάρει ένα δάνειο μέσω τραπέζης για να τελειώσει το δικό του σπίτι (βαψιματα κτλ) και χρειάστικε η άδεια τότε μαθαμε πως δεν υπάρχει (αυτο έχει γίνει πριν 8 χρόνια, τα 2 σπίτια ειχαν φτιαχτεί ομως) και απο τότε μας έχει στο περίμενε ο μηχανικός πως αυριο και αυριο θα βγει η άδεια.
  7. εχει πληρωθεί ήδη. Επίσης είδα και αυτό http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43778&catid=3 Ειναι πολί νωρίς βέβαια αλλα έχω ελπίδες μήπως και πέσουν τα πρόστιμα απο τα 35χιλ που μας λένε τώρα στο μισό και μπορέσουμε να πληρώσουμε για να βγει επιτέλους η άδεια. Την δευτέρα είναι το δικαστήριο, σύμφωνα με την δικηγόρο ο μηχανικός έχει εξαφανιστεί και του κολήσανε χαρτί έξω απο την πόρτα, είπε πως θα ζητήσει να δεσμευτεί η περιουσία του μέχρι κάποιου ποσού για να βγει η άδεια με δικά του έξοδα. Έχω μεγάλη περιέργεια τι μπορεί να γίνει απο το δικαστήριο...
  8. Να εκπονήσει μελέτες προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια και να μας βγάλει την άδεια.
  9. Να επανέρθω. Σε λίγες μέρες έχουμε δικαστήριο για τον πολιτικό μηχανικό. Θεωρείτε καλή κίνηση ή θα μπλέξουμε χειρότερα γιατι εχω ακούσει πολλά. Το δικαστήριο υπάρχει περίπτωση να στείλει εισαγγελέα και να σφραγίσει το σπίτι ή να μας πει σε ένα χ χρονικό περιθώριο για να βγάλετε εκ νέου την άδεια και αν τους πουμε δεν έχουμε για να την βγάλουμε? Όποιος έχει παρόμοια εμπειρία θα βοηθήσει πολύ. (Πήγαμε σε άλλη μηχανικό , εδω και ένα χρόνο, (η οποία μας σύστησε και την δικηγόρο),η μηχανικός μας είπε πως για να την βγάλει θέλει ενα χ ποσό που δεν υπάρχει και συνεχίσαμε με τα ασφαλιστικά μέτρα και είμαστε και σε συνενόηση μαζί της σχετικά με την απόφαση). Έχω και μια μικρή ελπίδα το κράτος να μειώσει τα πρόστιμα για να βγάλουν άδειες τα αυθαίρετα μιας και θέλει λεφτα τώρα μπας και την βγάλουμε με πολύ λιγότερα. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα, Υπάρχουν 2 μεζονέτες 200 τετρ έκαστη χωρίς άδεια όλο το κτίσμα, εντός σχεδίου. Είμαστε σε δικαστήρια με τον πολιτικό μηχανικό γιατί δεν την βγάζει εδω και 15 χρόνια. Επειδή μας έχει φάει η αγονία μην μας κάνει κάποιος καταγγελία και επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε ρολόγια της ΔΕΗ, είμαστε μόνο με ένα από παλιό σπίτι που υπήρχε. Άδεια για να βγάλουμε μόνοι μας με πρόστιμα κτλ πάει πάνω από 70 τα οποία δεν υπάρχουν. Θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε εξαίρεση από κατεδάφιση ώστε να μην έχουμε φόβο για καταγγελία και αν μπορούμε να πάρουμε ρολόγια της ΔΕΗ με αυτόν τον τρόπο. Κάπου άκουσα πως μείωσαν τα πρόστιμα για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, ισχύει? Αυτο είναι κάτι σαν νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέχρι να βγει η άδεια? Επίσης ακούγεται τίποτα για μείωση των προστίμων για να βγει νέα άδεια σε ήδη υπάρχον σπίτι? Η κατασταση είναι τόσο τραγική με τον πολιτικό μηχανικό που δεν μπορούμε ούτε τους υμιπαιθρίους να μονιμοποιήσουμε με την τελευταία ρύθμιση που έχει κάνει το κράτος. Ευχαριστώ. ΥΓ. είμαι αρκετά άσχετος με το θέμα αλλα όποια βοήθεια δεκτή.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να ζητήσω συγνώμη από το forum για τις λάθος ερωτήσεις που έκανα και να ευχαριστήσω που δεν με έκανε ban για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να κάνω άλλη μια ερώτηση, η νέα μηχανικός μας είπε πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και υπάρχει ο φόβος κατεδάφισης αν το ψάξει η πολεοδομία. Εννοεί με την καινούρια υπουργό κτλ. Ο πεθερός λέει πως ο παλιός μηχανικός θα βγάλει την άδεια και αν φτάσουμε σε σημείο που θα έχουμε πρόβλημα θα μπορέσουμε να ανατρέξουμε στην λύση της μονιμοποίησης αυθαιρέτου. Τι ισχύει από τα δύο? Αν το αφήσουμε και άλλο υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μην μπορούμε να ανατρέξουμε στην λύση της μονιμοποίησης? Είδα και το παρακάτω άρθρο και θορυβήθηκα με έχει τρομοκρατήσει και η νέα μηχανικός. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4544892&ct=1 Θα πάμε και σε άλλους μηχανικούς μήπως καταφέρουμε καλύτερη τιμή γιατι 70 και να θέλαμε είναι δύσκολο να βρεθούν. Ευχαριστώ.
  12. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν υπάρχει καθόλου άδεια, απλα βάση τετραγωνικών όταν βγει άδεια δεν θα μπορεσουμε να βάλουμε στην άδεια τις σοφίτες τα υπόγεια και κάτι υπέθριους που έκλεισε ο πεθερός. Δεν υπάρχει κάποια καταγγελία ή πρωτόκολλο κατεδάφισης απλα μας λέει πως τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο και πιθανον αργότερα να μην μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε. Η δικηγόρος έχει βρει ένα νόμο που ρίχνει τα πρόστιμα στα 35 και τα άλλα 35 είναι οι αμοιβές της και όλα τα χαρτια που θα φτιάξει. (πολλά δεν ειναι?) Ο παλιος μηχανικός παει για νεα άδεια. Οχι για νομιμοποίηση. Η νέα μηχανικός λέει για νομιμοποίηση. Το θέμα είναι οτι ο παλιός μηχανικός είχε ξεκινήσει την άδεια το 94 ή 96 αν θυμάμαι καλά και την παράτησε σκεπτόμενος θα την βγάλω αργότερα μετα που προσπάθησε δεν μπορούσε (αλλάξαν οι διατάξεις, δεν ξέρω..) και προσπαθεί να βγάλει νέα. Όλες οι αποδείξης συνεργεια κλτ ΙΚΑ κτλ έχουν κοπεί εδω και χρόνια. Έχω παντρευτει την κόρη του, στην οποία έχει δώσει την υψηλή κυριότητα και έχει κρατήσει την επικαρπία. Και στην άλλη μεζονέτα είναι να μείνει ο γιός του με την οικογενειά του αλλα μια και δεν υπάρχει άδεια δεν έρχετε και μένει σε άλλο σπίτι με ενοίκιο. (δεν σηκώνει και το ρεύμα - έχουμε ένα μονοφασικό απο ένα παλαιότερο σπίτι που υπήρχε) Με αφορά απο άποψη να μην βρει τον μπελά της η γυναίκα μου και ότι αν βάλουμε την νέα μηχανικό θα την πληρώσουμε εγω και ο αδερφός της γυναίκας μου. Και φυσικά μας έχει κουράσει όλους το συγκεκριμένο θέμα αφου όλο για αυτο συζητάμε. Ευχαριστώ πολύ.
  13. Καλημέρα, Καταρχήν να αναφέρω πως είμαι άσχετος με το θέμα αλλά έχω μπλέξει λόγω πεθερού.... Μένω σε ένα σπίτι εντος σχεδίου (4 χρόνια) που εδώ και 15 χρόνια δεν έχει βγει η άδεια επειδή ο πολιτικός μηχανικός λέει στον πεθερό κάθε μέρα πως αύριο θα έχουμε την άδεια. Ο ίδιος δεν θέλει να δώσει λεφτά γιατί ήδη έχει πληρώσει τον πολιτικό μηχανικό και περιμένει από εκείνον. Τα παιδιά του όμως επειδή δεν μπορούν να περιμένουν άλλο έκαναν ασφαλιστικά μέτρα στον πολιτικό μηχανικό αλλά λόγω μιας στάσης εργασίας από δικαστές πάμε για μετά το καλοκαίρι. Έχουμε βρει μια άλλη πολιτικό μηχανικό η οποία μας ζητάει αρκετά ψηλό ποσό (70) αλλά δεν ξέρω αν θα έχουμε εντέλει πρόβλημα μιλάμε για 2 σπίτια 200 τετρ. με 2 σοφίτες 60 τετρ. έκαστη αυθαίρετες και υπόγεια και αυτά αυθαίρετα. Οι ερωτήσεις μου είναι 2 πως μπορώ να ελέγξω που έχει σταματήσει ο τωρινός πολιτικός μηχανικός μιας και μας δείχνει όλο χαρτιά σφραγισμένα κτλ αλλά η νέα πολιτικός μηχανικός μας λέει πως πήγε στην πολεοδομία και δεν βρήκε φάκελο. Και κανένας πολιτικός μηχανικός δεν θέλει να μπει στην διαδικασία να ελέγξει τον τωρινό και να τον "τρέξει" με το αζημίωτο φυσικά. και η δεύτερη το ποσό που μας αναφέρει η νέα πολιτικός μηχανικός υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί πολύ λόγω των παραβάσεων γιατί εκείνη είναι σίγουρη πως δεν θα πάμε πάνω από 70. και τέλος μας είπε η τωρινός πολιτικός μηχανικός πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ άσχημα και υπάρχει περίπτωση να το κατεδαφίσουν οπότε πρέπει να βιαστούμε τουλάχιστον να δώσουμε κανα 15ρι για να εξαιρεθεί από κατεδάφιση. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4544892&ct=1 Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα και δεν βλέπω φως στο τούνελ. και μια λεπτομέρεια δεν μας έχει γίνει ακόμα... καταγγελία Απο τους κανόνες συμμετοχής: "6β. Η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ. απαγορεύεται." Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.