Μετάβαση στο περιεχόμενο

andreasnkm

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. και τι να πεις ρε stayros? Από την πρωτη στιγμή γίνεσαι προκλητικός και με προδιαθέτεις αρνητικά χωρίς να σε ξέρω. Καλα κανεις και σταματας εδω το ιδιο θα κανω και εγω, γιατι πιστευω ότι δεν αφορά και τους υπολοιπους.
  2. Το δημοσιογραφακι έβγαλε λαυρακι? Τι θες να αποδείξεις με αυτό? Αυτό το είχα γράψει για τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει ενας μηχανικος περιβάλλοντος. Κοίτα πρώτα τον οδηγό σπουδών των Μηχανικών Περιβάλλοντος. Τότε θα καταλάβεις τι γνώσεις έχω από αυτή την σχολή. Αν θες μπορώ να σου πω και τι αλλες γνώσεις έχω, που και πως τις έχω αποκτήσει, πως έχω κάνει τα έργα, γιατι, με ποιον, τι θα κάνω τα λεφτά μου που είχες αναφέρει σε προηγούμενο post, αλλα δεν έχει νόημα.
  3. Οι ανησυχίες είναι και δικές μου. Δεν έθαψα την τεχνολογία των φ/β! Σου λέω και πάλι άλλο η επένδυση και άλλο η τεχνολογία! Τόσο δύσκολο σου είναι?
  4. stayro, πως κρίνεις τις γνώσεις μου? είπα κάτι λάθος σε αυτά που postaro για τα φ/β? Το topic το έχεις δει? Επιτέλους κατάλαβε οτι εδω συζητάμε για το ρίσκο της επένδυσης όπως λέει το topic. Πρεπει να τα ξεμπερδέψεις στο κεφαλι σου αυτά (δεν είναι δύσκολο...). Και ποιες κωλοτούμπες? Παίζει ρόλο πιανού είναι οι ανησυχίες (δικιες μου ή των πελατών μου)? Επι της ουσίας τοσο καιρό δεν έχεις πει τιποτα...
  5. Jsk, δεκτή η μομφή σου! Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πω αυτό! Τα ίδια ισχύουν για όλους! Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τότε υπήρχε επιδοτηση ενώ Τώρα όχι. Και αυτό μου φαίνεται λίγο άδικο! Γιατί ενώ αυτοί που μπήκαν στον αναπτυξιακό ξοδεψαν 150.000€ ενώ οι επόμενοι 400.000€ περίπου για την ίδια εγκατάσταση! Αν προσεξεις οι πρώτες άδειες σε ποια όνοματα είναι και σκεφτείς λίγο πονηρά θα καταλάβεις τι εννοώ! Δεν συνεχίζω όμως Γιατί η tsilena θα με κατηγορήσει ότι αυτή είναι συζήτηση καφενείου και αυτή την φορά θα έχει δίκιο! Και για να της λύσω την απορία είμαι Διπλωματουχος μηχανικός περιβάλλοντος και τελιοφοιτος πολιτικός μηχανικός (29 χρόνων). Ασχολούμε και με τα φ/β και μέχρι στιγμής έχω εγκαταστήσει 3 100ρας μονάδες σε πελάτες! Οι γνώσεις μου επί του θέμετος είναι υπερπλήρεις! Όλες οι ανησυχίες που εξέφρασα (φορολογια και τιμη τησ kwh) είναι ανησυχίες πελατών και ειναι κάτι που με ρωτανε και δεν έχω απάντηση!
  6. Αυτό είναι το επίπεδο των συζητήσεών σου? Αν δεν καταλαβαίνεις με την πρώτη τι γράφει ο άλλος τα ξαναδιαβάζεις και μια και 2 και όσες φορες χρειαστεί! Και ναι αν κυρυχθεί πτώχευση (το οποίο δεν είναι σίγουρα δικιά μου άποψη αλλα ένα σενάριο που παίζει), θα υπάρξει πρόβλημα! Επίσης αν κάποιες λέξεις δεν τις καταλαβαίνεις μπορείς να ρωτήσεις τι σημαίνουν και όταν καταλάβεις δεν θα σου φαίνονται βαριές. Επίσης αν δεν καταλαβαίνεις ότι τέτοιες επενδύσης την συγκεκριμένη περίοδο στην Ελλάδα που κάθε μέρα αλλάζουν τα πάντα, αφού ψηφίζονται 4 νομοσχέδια την ημέρα, είναι μεγάλο ρίσκο, τότε κάτι δεν πάει καλά! Και να στο πω και στα ίσα μήπως και το καταλάβεις. Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι στα επόμενα 25 χρόνια, δεν πρόκειται να μου φορολογίσουν το εισόδειμα από τα Φ/Β στην στέγη μου (ή να βάλουν επιπλέον φόρους στις εταιρείες με σταθμούς > 20kw) και ότι η τιμή που πουλάω την kwh δεν θα μειωθεί???
  7. tsilena, δεν εχουμε χούντα και ο καθένας μπορει να πει τις αποψεις του. σωστες ή λάθος. Το ότι τόσα ξέρω τόσα λέω, ή οτι λέω κουταμάρες ή ότι με βάζουν και τα λέω είναι σωστή συμπεριφορα του stayros? Μάλλον έθιξα τον φίλο σου και το πήρες προσωπικά. Δεν ξέρω ποια η διαφορά του καφενείου και της καφετέριας αλλα, η αλήθεια είναι ότι ζούμε στην εποχή του περιτυλίγματος. Βλέπουμε το περιτύλιγμα και όχι την ουσία! Και σαν φτασμένη μηχανικός (και οικονομολόγος αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη επένδυση) που είσαι, μπορείς να μου πεις που διαφωνείς μαζί μου? Γιατί αυτό είναι και το νόημα της συζήτησης.
  8. Stayro, είσαι μικρός ακόμα και εγώ δεν μπορώ να σου κάνω μαθήματα. Εκανες την μέθοδο των τριών και περιμένεις να πάρεις το νομπελ? Άν κυρηχθεί πτώχευση δεν αλλάζει μόνο το νόμισμα όπως νομίζεις. Αλλάζουν πολλά! Ανατιμήσεις, πληθωρισμός, δείκτες που δεν πρόκειται να στα εξηγήσω τώρα. Αυτό που θα αλλάξει και σε ενδιαφέρει είναι η τιμή που θα έχεις "κλείσει" με την ΔΕΣΜΗΕ (σίγουρα θα πουλάς λιγότερο). Και ενώ το δάνειο θα είναι το ίδιο θα έχεις λιγότερα έσοδα. In conclusion, σίγουρα η επένδυση σήμερα αξίζει! Αλλα πες μου τι θα γίνει αύριο???
  9. jsk, μεγάλους επενδυτές λέω αυτούς που είχαν μπει με τον αναπτυξιακό (50% ++ επιδότηση) και πρίν από τουλάχιστον 5 χρόνια (οι οποίοι έχουν κάνει ήδη απόσβεση), με έργα μεγαλύτερα (ή και ίσα) των 100 kw και με τιμή kwh μεγαλύτερη απο την σημερινή! Φυσικά θα τους έχεις δει και εσυ! Εσύ stayros μάλλον εσυ τα έχεις κάνει αχταρμα! Το € και τις δραχμές??? που το είδες?? Και γιατί είναι κουταμάρες? Ποιος σε βάζει να κάνεις τέτοια κριτική?
  10. Το όλο θέμα μα τα φωτοβολταϊκά μου θυμίζει το χρηματηστήριο! Όλοι πλέον έχουν γίνει "ειδικοί" του θέματος (εννοείται ότι δεν ξέρουν οι περισσότεροι ποια η διαφορά την ενέργειας με την ισχύ). Μέχρι και η γιαγιά μου προχθές μου είπε ότι θέλει να βάλει και αυτή φωτοβολταϊκά (79 χρονών αλλά η πλύση εγκεγάλου της τηλεόρασης δεν κολάει σε αυτά). Η φούσκα θα σκάσει σε λίγο, και δεν θα την πληρώσουν οι μεγάλοι επενδυτές που έχουν κάνει ειδικές συμβάσεις, αλλά πάλι αυτοί που πίστευαν ότι θα κάθονται και θα πληρώνονται! Σε ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας νομίζω ότι πέρα ενος διαστήματος 2-3 μηνών που θα γίνει παύση πληρωμών, δεν θα διακοπεί καμία σύμβαση με την ΔΕΣΜΗΕ. Η διαφορά θα είναι ότι με την υποτίμιση που θα γίνει, θα έχει σαν αποτέλεσμα και την μείωση των αποδοχών. Άρα μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής του κεφαλαίου (αφού τα Φ/Β τα έχεις αγοράσει πριν την πτώχευση) και πάει λέγοντας...
  11. Οι μεγάλοι απόντες από το νέο Νομοσχέδιο Των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των σχολών οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος (Πολυτεχνείο Κρήτης-Πανεπιστήμιο Θράκης)! Πλέον είναι από τις ελάχιστες σχολές πλέον (αφού και οι μεταλιολόγοι ΕΜΠ και οι Μηχανικοί ορυκτών πόρων) έχουν εξασφαλίσει αρκετά! Μόνο στην Ελλάδα που διαχειρίζονται άσχετοι μερικά θέματα θα μπορούσε ένας απόφοιτος ΤΕΙ φυσικών πόρων και περιβάλλοντος να έχει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από το αντίστοιχο Α.Ε.Ι. Αν δεν εχω σωστές πληροφορίες διορθώστε με.
  12. O mixanikos periballontos asxoleitai mono me periballontikes meletes. TELOS. Me ta upoloipa mporei na asxolithei mono erasitexnika, opws mporei kai enas daskalos, enas udraulikos ktl....kai ola afta giati to kratos prwta ftiaxnei sxoles kai meta apo polla xronia mpainei stin diadikasia na skeftei oti o apofoitos tis sxolis prepei na exei kapoia dikaiwmata...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.