Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rea

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Rea

  1. Γειά σας.

    Μήπως γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει ενημέρωση φακέλου σε άδεια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ αλλαγής χρήσης κτιρίου?

    Η αρχική άδεια οικοδομής είναι το 1972 και η άδεια νομιμοποίησης για την αλλαγή χρήσης έγινε το 2008.

    Ευχαρστώ

  2. Τι εννοείς , "έχει πάρει εγκρίσεις από την πολεοδομία για το κομμάτι της κατεδάφισης?" . Άν έχει βγάλει άδεια κατεδάφισης, δεν χρειάζεται κάτι άλλο παρά να υλοποιηθεί.

    Αυτό με την δήλωση μηχανικού στο ΑΤ, το αναφέρει το διάταγμα των επικινδύνων, και λέει ότι υποβάλλεται τεχνική περιγραφή των εργασιών που θα γίνουν, καθώς και δήλωση ανάθεσης του ιδιοκτήτη και ανάληψης μηχανικού ο οποίος θα επιβλέπει τις εργασίες κατεδάφισης. Αυτά μπορούν να υποβληθούν και στην Πολεοδομία ή στο Α.Τ

    Για να πάψει το πρόστιμο διατήρησης, πρέπει να γίνει αίτηση στην Πολεοδομία , η οποία προφανώς έχει συντάξει την έκθεση αυθαιρέτου, γίνεται αυτοψία για να διαπιστωθεί η κατεδάφιση και συντάσσεται απο την Πολεοδομία ειδικός πίνακας για την ΔΟΥ.

     

    ΥΓ. Βέβαια καλά είναι να ρωτήσεις την Πολεοδομία της περιοχής σου, διότι μικροδιαφορές συναντάς ανά τις πολεοδομίες της χώρας.. :D

  3. Μηχανικός έχει αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή οικοδομής (κατοικία) για λογαριασμό ιδιοκτήτη ο οποίος μένει μόνιμα στην επαρχία και θέλει να μετακομίσει μόνιμα στο νέο δικό του σπίτι (πρώτη κατοικία). Ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία σχέση με το χώρο, μένει και μακριά, οπότε ο μηχανικός προχωρά τις διαδικασίες ανεξέλεγκτος. Προκειμένου να ευχαριστήσει τον πελάτη του και να μη χάσει τη δουλειά, έχει χαθεί στις παρανομίες. Άλλα σχέδια δείχνει στον πελάτη (αυτά που θα κατασκευαστούν) και άλλα στην πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει ένα σπίτι γεμάτο παρανομίες χωρίς να το ξέρει. Πχ δείχνει στην πολεοδομία ένα διώροφο με pilotis χωρίς καθόλου εξώστες επειδή έχει πρόβλημα με τα Δ αλλά "θα τους προσθέσει κατά την κατσκευή", χωρίς βέβαια να το έχει εξηγήσει αυτό στον ιδιοκτήτη. Δείχνει στα σχέδια προς τον ιδιοκτήτη παράνομη σοφίτα και του λέει οτι "ξέρει αυτός παραθυράκια που δεν τα ξέρουν πολλοί" και δικαιούται δήθεν έξτρα τετραγωνικά για σοφίτα.

     

    .

     

    Συγνώμη, αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει, πως γνωρίζει κάποιος τρίτος όλα αυτά τη στιγμή που αλλού μένει ο ιδιοκτήτης, αλλού ο μηχανικός (και η πολεοδομία που ανήκει το οικόπεδο). Διαφορετικές πόλεις.

    Πως γνωρίζει κάποιος τρίτος τόσες λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν και στις δύο πλευρές? :roll:

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.