Μετάβαση στο περιεχόμενο

vickyg1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. To γνωρίζω ότι το forum δεν είναι γραφείο παραπόνων αγαπητέ μου!!! Ζήτησα μια συμβουλή όποιος ξέρει κάτι απαντάει. Ούτε είχα σκοπό να θίξω κάποιον. Απλά διατύπωσα κάποιες σκέψεις μου. Αλλά σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι επαγγελματίες και οι μη....
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά ο μηχανικός έχει να πατήσει στην οικοδομή από τα τούβλα, έχει αφήσει τον εργολάβο στο πόδι του. Ο εν λόγω μηχανικός είναι αντιδήμαρχος τεχνικών έργων στο νησί που φτιάχνω το σπίτι, οπότε........ας πρόσεχα!!! Ότι μου λέει ο εργολάβος το καταπίνω. Αυτά!!!
  3. Καλησπέρα σας, Με πολύ κόπο τελειώνω μια διόρωφη οικοδομή με υπόγειο. Η κατάσταση των ενσήμων από το ΙΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων για τα δάπεδα 32 ένσημα. Τα συγκεκριμένα ένσημα αφορούν την τοποθέτηση των πλακιδίων και αφορούν τους δύο ορόφους και το υπόγειο; Μέσα στα δάπεδα αναφέρονται και οι σκάλες του σπιτιού, δεδομένου ότι και οι τρεις όροφοι επικοινωνούν εσωτερικά με σκάλες; O πλακάς που τοποθέτησε τα πλακίδια έβαλε και τα 32 ένσημα χωρίς να έχει τοποθετήσει πλακίδια στο υπόγειο, λείπουν αρκετά σοβατεπί στο υπόλοιπο σπίτι, δεν έχει τοποθετήσει τα πλακίδια στον τοίχο της κουζίνας και οι σκάλες είναι μόνο με το τσιμέντο. Θα με χρεώσει επιπλέον ένσημα γι΄αυτές τις εργασίες; Ήξερε από την αρχή ότι δεν θα τοποθετήσω πλακάκια στο υπόγειο και στις σκάλες προς το παρών (για οικονομικούς λόγους). Αν χρειαστεί να τοποθετήσω αργότερα, θα χρειαστεί να κολλήσω ξανά ένσημα ή μπορούσε να κολλήσει για παράδειγμα ένα ποσοστό τώρα και τα υπόλοιπα όταν γίνουν οι εργασίες στο υπόγειο και στις σκάλες. Επίσης για χρωματισμούς του κτιρίου μου υπολογίζουν πάλι κάποια ένσημα. Αυτή τη στιγμή το έβαψα μόνο εσωτερικά και εξωτερικά θα βαφτεί του χρόνου. Ο εργολάβος μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω δήλωση του Ν105 στο ΙΚΑ ότι δεν έβαψα το σπίτι για να μπορέσω να πάρω το οκ για την ηλεκτροδότηση & όταν το βάψω και απέξω τότε να τα πληρώσω. Είναι εντάξει η διαδικασία ή θα έχω πρόβλημα σε τυχόν αυτοψία; Ευχαριστώ πολύ.
  4. Καλησπέρα, Θα ήθελα παρακαλώ τη συμβουλή σας: Χτίζω από τον 9/07 μία μεζονέτα, ισόγειο, 1ος όροφος και υπόγειο ως αποθήκη στην Αίγινα. Έχει προκύψει το εξής πρόβλημα. Επειδή έχει ξεπεραστεί κατά πολύ το αρχικό κόστος της οικοδομής και αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη χρημάτων, θέλω να ξέρω αν μπορώ να απομονώσω το υπόγειο από το υπόλοιπο σπίτι (υπάρχει εσωτερική σκάλα που συνδέει και τους τρείς ορόφους, και εξωτερική για πρόσβαση στο υπόγειο). Η ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκ/ση έχει ολοκληρωθεί καθώς επίσης και τα κουφώματα σε ισόγειο και 1ο. Αυτή τη στιγμή θέλω να ολοκληρώσω το ισόγειο και τον 1ο όροφο που αφορούν το κυρίως σπίτι για να είναι κατοικίσιμο και να ασχοληθώ με το υπόγειο αργότερα. Δεδομένου όμως ότι επικοινωνεί εσωτερικά με σκάλα με το υπόλοιπο σπίτι, πως μπορώ να το απομονώσω για να μην υπάρχει πρόβλημα διαρρήξεως και να μη επηρεάζεται και η άδεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.