Μετάβαση στο περιεχόμενο

civic280

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από civic280

  1.  

     

    δ) «Γνωστοποίηση εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών»: Η κατά το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας δήλωση του κυρίου του έργου, που συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του εξουσιοδοτημένου επιβλέποντος μηχανικού, με την οποία ενημερώνει την οικεία Υ.ΔΟΜ. ότι προτίθεται να προβεί σε πρόσθετες εργασίες, που επιτρέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις αλλά εκτελούνται με δική του ευθύνη καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Για τις πρόσθετες αυτές εργασίες, ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει με δική του ευθύνη την υποχρέωση να υποβάλει αίτηση για έκδοση άδειας αναθεώρησης, εντός δύο (2) μηνών. ε) «Έγκριση εκτέλεσης εργασιών»: Η διοικητική πράξη που επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών της παραγράφου 3 του άρθρου 29, ύστερα από υποβολή τεχνικής έκθε- σης και δήλωσης ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό.

     

     

    Κατα τη αποψη σας η συγκεκριμένη παραγραφος θα μπορουσε να εφαρμοστει σε αδεια δομησης που βρισκεται σε ισχυ?

  2. Ο δικηγορος θα κανει επικληση του αρ 1010 και θα προχωρησει σε ενδικη διαδικασία. Το θεμα ειναι οτι στην καλύτερη περίπτωση η διαδικασια θα διαρκεσει τουλαχιστον 4-5 χρονια.

    Το ζητουμενο ειναι αν το συγκεκριμενο ακίνητο μπορει να υπαχθει ως προς το τμήμα του που βρισκεται εντος της ιδιοκτησίας ωστε να ανασταλουν και τα πρόστιμα.

  3. Παιδια σας παρακαλω αν μπορειτε να μου δωσετε μια τεκμηριωμενη νομικα απαντηση σε ενα μπερδεμενο θεμα που πρεπει να αντιμετωπίσω

     

    Σε οικισμό προϋφιστάμενο του 1923 και κάτω των 2000 κατοίκων, υπάρχει ακίνητο στο στάδιο του οικοδομικού σκελετού. Για το ακίνητο αυτό έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 1996 και το 1998 (η οποία είναι αναθεώρηση της άδειας του 1996), στην οποία το οικόπεδο συνορεύει με δημοτική οδό. Μετά από απόφαση του ειρηνοδικείου και του πρωτοδικείου, που αναφέρει ότι το τμήμα που περιγράφεται ως δημοτική οδός είναι ιδιοκτησία του όμορου ιδιοκτήτη, έγινε το 2012 μερική ανάκληση της άδειας λόγω παραβίασης της απόστασης «Δ» και διότι τμήμα της οικοδομής περίπου 1,00 τ.μ. εισέρχεται στην όμορη ιδιοκτησία. 1) Μπορώ να τακτοποιήσω το τμήμα του ακινήτου που είναι εντός της ιδιοκτησίας, ενώ το τμήμα του ακινήτου που εισέρχεται στην όμορη ιδιοκτησία να παραμένει αυθαίρετο?, 2) Μπορώ να το εντάξω στον νόμο «προς έκδοση άδειας οικοδομής» με σκοπό να πραγματοποιήσω προσθήκες τμημάτων ώστε να πάψει να υφίσταται η παραβίαση του «Δ»?

    .

  4. Παιδιά γειά σας!
    Σε έναν παραδοσιακο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων εκδίδετε οικοδομική άδεια η οποία ανφερει τη κατασκευή ενός ισογείου κτίσματος. Στην πράξη κατασκευάζεται και δεύτερο ισόγειο σε διαφορετική στάθμη αλλα όμορο του πρώτου. Ο ιδιοκτήτης λόγω μη συμμορφωσής του με τους περιορισμούς του παραδοσιακού οικισμού υπαγεται στις διατάξεις του 4178. Και εδω είναι το ερωτημά μου. Στην υπαγωγή συμπεριλήφθηκε όλο το ακίνητο και ο ιδιοκτήτης πλήρωσε πρόστιμα για όλο σαν να μήν είχε εκδώσει οικοδομική άδεια.
    Το θεωρείτε σωστό? και αν όχι ποια διαταξη του νομου το απαγορεύει?
    Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

    Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
    yian

  5. "Εσωτερικές διαρυθμίσεις ισογείου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος" θα είναι ο τίτλος

     

    θα κάνεις τα αρχιτεκτονικά σχέδια και θα πάρεις απαλλαγή από τα μηχανολογικα

     

    Οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις γινονται και με μια μικρής κλιμακας!

    Γιατι να επιβαρυνθεί ο πελάτης με την έκδοση κανονικής άδειας!

  6. τα κινητά έπιπλα είναι παράλογο να τα ζητούν

     

    τον πάγκο, συζητιέται

    είναι μεν υπερβολικό αλλά επειδή πρόκειται για σταθερό έπιπλο, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνει χώρους

    οπότε ξεμπερδεύεις με μια άδεια μικρής κλίμακας

     

    ο νεροχύτης είναι μηχανολογικός εξοπλισμός και δεν καλύπτεται με άδεια μικρής κλίμακας

    μόνο με κανονική άδεια

    κάποιες πολεοδομίες μπορέι να κάνουν λίγο τα στραβά μάτια και να τον περάσουν με μικρή κλίμακα

     

    θεωρώ πως θες κανονική άδεια οπότε μαζί με τον νεροχύτη κάνει και μια αλλαγή χρήσης να είσαι καλλημένος

    διότι βλέπω την πολεοδομία σου πολλη ζορική

    --------

    οι ίδιοι τι ακριβώς σου ζητούν;

     

    Αυτο ειναι το θέμα. Ηπολεοδομία τα ρίχνει στο υγειονομικό και το υγειονομικό στην πολεοδομία!

    Ασε που η πολεοδομία δεν σφραγίζει σχέδια σε αδεια μικρής κλίμακας.

    Αλλαγή χρήσης δεν χρειάζεται οποτε τι να καταθεσω "προσθηκη πάγκου και νεροχύτη"

    Το κτίριο είναι ισόγειο οπότε δεν απαιτείται μηχανολογικη μελέτη.

    Στις δικές σας υπηρεσίες τι γίνεται ρε παιδιά?

  7. Παιδιά γειά σας!

    Μου έτυχε κάτι περίεργο και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας η τι γίνεται σε άλλους νομούς!

    Έχω ένα κτίριο στο οποίο έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής με χρήση κατάστημα και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με αυτή. Στην προσπάθεια μου να εκδώσω άδεια λειτουργίας το υγειονομικό μου ζητά θεωρημένες κατόψεις από την αρμόδια πολεοδομία.

    Το πρόβλημα τώρα έχει ως εξής.

    Στην πολεοδομία μου σφραγίζουν τα σχέδια της αδείας στα οποία δεν φαίνονται οι πάγκοι κι έτσι το υγειονομικό δεν τα δέχεται. Προσπάθησα λοιπόν να εκδώσω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ( για εσωτερικές διαρρυθμίσεις ) για΄την οποία πάλι η πολεοδομία δεν μου σφραγίζει σχέδια.

    Έχω λοιπόν έναν νόμιμο πελάτη ο οποίος δεν μπορεί να πάρει άδεια για το κατάστημα του……..

    Ρε παΐδια έχω βρεθεί σε αδιέξοδο!!!

    Μήπως υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζω?

    Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και τι γίνεται στην περιοχή σας?

     

     

    Σας ευχαριστώ πολύ…!!!

  8. Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εγώ έχω το stonex εδώ και 1μιση χρόνο και με εχει βγάλει παλικάρι!

    νωρίτερα είχα δουλέψει με μηχανήματα φίλων μου και Τopcon και Leica και προσπαθώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρουν σε σχέση με τη τιμή τους!

  9. Ναι, φυσικά και ισχύει. Το ζήτημα είναι ποιός θα το κάνει αυτό (ειδικά σε μικρά μέρη όπου όλοι γνωρίζουν όλους) και πόσο εύκολα θα μπορέσει ο μηχανικός που θα φτάσει στο σημείο αυτό να αποδείξει ότι δεν φταίει εκείνος που "παράτησε τον πελάτη σύξυλο".

     

    Ακομα και στις μικρές κοινωνίες όλοι καταλαβαίνουν πως ο μηχανικος αυτο που θέλει ειναι τη σωστή εφαρμογή της μελέτης! πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα να σε αμφισβητίσει καποιος!

  10. Φιλε gio μην αφήσεις να συνεχιστεί ετσι η κατάσταση διότι εσυ θα είσαι ο χαμενος στο τέλος! Αν νομίζεις πως οι ιδιοκτήτες δεν διορθώνονται παραιτήσου. Ετσι την πάτησα κι εγω γι'αυτο ξεκίνησα αυτο το post!

  11. Παιδια χρειάζεται μία τεχνική έκθεση στην οποία περιγράφεις τους λόγους για τους οποίους παραιτείσαι αλλα και τη φαση που βρίσκεται το έργο καθώς και φωτογραφίες! Τώρα οσον αφορά το πώς αποδυκνείεται , πρέπει σε κάθε έργο να τηρείται "ημερολόγειο έργου- μετρων ασφαλείας" στο οποίο γράφονται κάθε φορα που γίνεται η επίβλεψη παρατηρήσεις είτε θετικές είτε αρνητικές.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.