Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikmich

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

nikmich's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε super market μέσα σε συγκρότημα γραφείων και κατοικιών θα γίνει νέα εγκατάσταση περάτωσης έψησης αρτοπαρασκευασμάτων. Πηγαίνω με αναλυτικό και δεν μεταβάλλεται κάτι που να επηρεάζει τα στοιχεία στο διάγραμμα δόμησης. Βάσει 4030 μελέτες, τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης στο οποίο πρέπει να αποτυπωθεί ότι έχει ρυθμιστεί από όλους τους ιδιοκτήτες. Με τον 3843 έβγαλα μια άκρη από τους φακέλους στην ΥΔΟΜ. Το θέμα είναι πως αποκτώ πρόσβαση στης τακτοποιήσεις που έγιναν με τον 4014! Και εγώ αστέριε το ίδιο τους είπα. Ότι είναι δημόσια έγραφα και αν υπάρχει έννομο συμφέρον πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά. Δεν συμφώνησαν μαζί μου και επειδή δεν γνώριζα πιο ακριβώς νομικό καθεστώς ισχύει για τον 4014 έφυγα για να το ψάξω καλύτερα. Αστέριε αυτό που γράφεις για τα σχέδια που ανεβάζουμε στο σύστημα του ΤΕΕ, ότι είναι δημόσια έγραφα το βρήκες πουθενά επίσημα ή χρησιμοποιείς όπως εγώ την κοινή λογική με την οποία όμως με αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο; Το να βρω μόνος μου όλα τα ονόματα των ιδιοκτητών θα ήθελα να το αποφύγω. Είναι 20 διαμερίσματα, γραφεία και δύο υπόγεια με πάρκινγκ και αποθήκες. Για την απορία σου, αν και έχω διαφορετική περίπτωση και δεν είχα ακόμα την “τύχη” τέτοιας μελέτης ισχύει το άρθρο 51 παρ. 2 του 4030. Έχει βγει και το εγγρ. 9961/ 12.04.2013 το οποίο επικαλούνται στην πολεοδομία που μεταξύ άλλων αναφέρει: Α.- … 2) Επομένως σε όλες τις περιπτώσεις, που ζητείται από την αρμόδια ΥΔΟΜ έκδοση διοικητικής πράξης ή η έκδοση άδειας δόμησης σε οικόπεδο/γήπεδο στο διάγραμμα κάλυψης αποτυπώνονται όλα τα υπάρχοντα κτίσματα, νομίμως υφιστάμενα και μη, αναγράφονται τα πραγματοποιημένα μεγέθη τους, τα στοιχεία που δικαιολογούν τη νομιμότητα ή τη δυνατότητα διατήρησης τους και η σχέση τους με τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης ανεξαρτήτως αν υπολείπονται αυτών ή τους υπερβαίνουν…. 3) Επισημαίνεται ότι η παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4030/11 εφαρμόζεται σε περίπτωση περισσοτέρων συνιδιοκτητών σε ένα οικόπεδο/γήπεδο και σε καμιά περίπτωση δεν εφαρμόζεται μεμονωμένα για ένα από τα ιδανικά μερίδια που έχει ο ίδιος συνιδιοκτήτης στο οικόπεδο/γήπεδο.
  2. Θέλω να βγάλω νέα άδεια δόμησης για υφιστάμενο κτίριο με περισσότερες οριζόντιες ιδιοκτησίες και να αποτυπώσω στο νέο διάγραμμα δόμησης όλες τις τακτοποιήσεις που έχουν γίνει βάσει του Ν. 4014/11. Το πρόβλημά μου είναι από πού θα βρω τα σχέδια τακτοποίησης των άλλων συνιδιοκτησιών. Τόσο στην ΥΔΟΜ όσο και στο ΤΕΕ μου είπανε ότι σχέδια δεν δίνουν ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης κάνει αίτηση. Στην ερώτηση πώς γίνεται να αποτυπωθούν τότε αυτά που ζητάει ο Νόμος μου δόθηκε η συμβουλή να ψάξω και να βρω τους άλλους συνιδιοκτήτες για να μου δώσουν αυτοί ότι χρειάζομαι!!! Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο αυτή η περίπτωση; Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.