Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vincor

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Vincor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, Σε ένα εξ αδιαρέτου γήπεδο εγώ και άλλοι 3 ιδιοκτητες το 2007 αγοράσαμε ένα σπίτι έκαστος. Χτίστηκαν το 1998. Ο κατασκευαστής είχε χτίσει τότε και τρία αλλα αυθαίρετα κτίσματα (πισινα, γραφείο υποδοχής (40m2)και clubhouse (40m2). Αν γίνει κανένας έλεγχος... 1)έχουμε μπέρδεμα εμείς οι ιδιοκτητες? και 2) ανακαλείται η άδεια για παραβίαση? Δεν ξέρω τι να κάνω - δεν θέλω να μπλέξω. Αναθεματίζω την ώρα που δεν είχα μηχανικό οταv αγόραζα. Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντήσεις/σχόλια.
  2. Συνάδελφοι, Σε ένα εξ αδιαρέτου γήπεδο εγώ και άλλοι 3 ιδιοκτητες το 2007 αγοράσαμε ένα σπίτι έκαστος. Χτίστηκαν το 1998. Ο κατασκευαστής είχε χτίσει τότε και τρία αλλα αυθαίρετα κτίσματα (πισινα, γραφείο υποδοχής (40m2)και clubhouse (40m2). Αν γίνει κανένας έλεγχος... 1)έχουμε μπέρδεμα εμείς οι ιδιοκτητες? και 2) ανακαλείται η άδεια για παραβίαση? Δεν ξέρω τι να κάνω - δεν θέλω να μπλέξω. Αναθεματίζω την ώρα που δεν είχα μηχανικό οταv αγόραζα. Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντήσεις/σχόλια.
  3. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις/συμβουλές. Ερώτηση/διευκρίνιση για Μακάρ: Τα 3 αυθαίρετα κτίσματα αποτελούνται από ένα γραφείο υποδοχής (στην είσοδο), ένα clubhouse και μια πισινα που ευρίσκονται τοποθετημένα στους κοινοχρηστους χορούς (οι οποιοι είναι ιδιοκτησία του κατασκευαστή/οικοπεδούχου διαβάζοντας τη σύσταση Ο.I) και αναφέρονται στη σύσταση Ο.I/κανονισμού. Είναι δυνατόν όμως να αναφέρονται όταν δεν υπάρχουν καθόλου στην Aδεια; Αυτά λοιπόν τα 3 κτίσματα παραβιάζουν του ορους δόμησης του γηπέδου. Ευθύνομαι λεte εγώ τώρα για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν ταυτόχρονα με τα αλλα σπίτια μια και έχω ποσοστά συν - ιδιοκτησίας επί του γηπέδου.
  4. Ευχαριστώ Κώστα, κατά τη γνώμη σου, η εσκεμμένη τοποθέτηση του κτίσματος σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει η άδεια αποτελεί βαρεία παράβαση;
  5. Έχω αγοράσει το 2007 ένα σπίτι σε ένα συγκρότημα. Το σπίτι είναι μια αποθήκη και γκαράζ (ημιϋπαίθριος χορός) και προσπαθώντας να το τακτοποιήσω ανακάλυψα τα εξής: Το τοπογραφικό κάλυψης και η οικοδομική άδεια (θεωρημένα από Πολεοδομία το 1998) δεν έχουν καμια σχέση με τη πραγματικότητα στο οικόπεδο. Συγκεκριμένα: Στο οικόπεδο ( εξ- αδαιρέτου) αυτό υπάρχουν 4 σπίτια το ένα διπλα στο άλλο. Η άδεια εγκρίθηκε για τα 2 σπίτια να είναι σε ένα A σημείο και τα αλλα 2, 20 μετρα ακριβώς πίσω. Δεν έχει γίνει καμια παράβαση δόμησης αλλα το ακρινό σπίτι δεν κρατάει τα 15m από τα όρια του γειτονικού οικοπέδου. Όλα αυτά λοιπόν έχουν γίνει με ένα Τοπογραφικό του 1997 που με βάσει αυτού έχουν γίνει και τα συμβόλαια αγοροπωλησίας. Επίσης, σε αυτό το οικόπεδο (εκτος σχεδίου) ο κατασκευαστής έχτισε και 3 αλλα κτίσματα τα οποια είναι τελείως αυθαίρετα μια και η άδεια δεν τα απεικονίζει. Ερωτήσεις: 1. Ποσο έγκυρο είναι το συμβόλαιο μου περιγράφοντας το σπίτι μου από το αθεώρητο τοπογραφικό και όχι από το διάγραμμα κάλυψης το εγκεκριμένο από Πολεοδομία. 2. Έχω ευθύνη για τα αυθαίρετα μια και έχω χιλιοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο. 3. Η σύσταση οριζοντιου ιδιοκτησίας έγινε μονο με το τοπογραφικό το 1997 και όχι με την οικοδομική άδειa η το διάγραμμα κάλυψης. 4. Βάσει αυτών των παραβάσεων μπορεί το σπίτι μου να θεωρηθεί aυθαίρετο 5. Πως μπορώ να ξεκαθαρίσω την όλη υπόθεση για να γίνουν όλα ως έπρεπε εξ αρχής. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τις γνώμες και απαντήσεις. Sorry αν κούρασα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.