Μετάβαση στο περιεχόμενο

thita.e

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

thita.e's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχει κατασκευαστεί... Και προφανώς είμαι στην φάση σχεδίασης των αρχιτεκτονικών (-ΤΟΜΕΣ!-), ΆΡΑ... άρα ο τρόπος με τον οποίο τα δοκάρια θα ορίσουν την κεκλιμένη πλάκα σκυροδέματος πρέπει να ορισθεί για να προχωρήσω με τα σχέδια. Ευχαριστώ. ΒΙNGO! Άρα στην λύση της ενιαίας κλίσης (original μονόριχτη στέγη) η δοκός που καταλήγει η χαμηλή πλευρά της στέγης θα είναι κεκλιμένη. Και δεν υπάρχει πρόβλημα (πέρα από το θέμα του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους...) Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου Τερρυ!
  2. ενα σκαρίφημα θα βοηθούσε...δεν μιλάω για 3D..μια τομή ή όψη (που να φαίνονται οι δοκοί).
  3. Τερρυ σευχαριστω για τον κόπο σου... Θα το ψάξω παραπάνω και θα συμβουλευτώ κάποιον έμπειρο στατικό. Το σπίτι είναι το παρακάτω και φυσικά με ενδιαφέρει ως Αρχιτέκτονα και η αισθητική της λύσης. Η κύρια όψη του κτιρίου είναι μεγαλύτερη από την οπίσθια, λόγω οικοπέδου, και αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα ένα από τα οποία και οι στέγες.
  4. Καλά για το θέμα του όγκο θα γίνει μάχη! Νομίζω τα παρακάτω σκίτσα θα βοηθήσουν. Τι γίνεται ακριβώς στην γωνία "1"? (Untitled2.jpg) AlexisPap για ποια δοκό μιλάς?
  5. Η αρχιτέκτων Myri προτείνει το Β και ο Πολιτικός μηχανικός Τέρυ την Α! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εννοείται. Τα προβλήματα -αφού στην σκυροδέτηση/καλούπωμα δεν υπάρχει πρόβλημα- ελαχιστοποιούνται. Ο "κεραμιδάς" ούτως η άλλως θα με έβριζε. Όμως! Στην Α λύση, όπου μου φαίνεται και μένα πιο ορθή υπάρχει το εξής θέμα...Στην μικρή πλευρά, αν υπερυψωθεί η κεκλιμμένη δοκός για να υπάρχει ενιαία κλίση, το ύψος του ορόφου μεγαλώνει. Και ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα 7,5 μέτρα. Θα δεχτούν στην πολεοδομία ότι η υπερύψωση "ανήκει" στη στέγη (σικ) ή θα την μετρήσουν στο καθαρό ύψος του ορόφου? Εντιντ- Τέρρυ για ποιό δοκάρι μιλάς? Οριζόντια δοκάρια υπάρχουν μόνο κατά τη διεύθυνση 1-4 ή 2-3. Τα εγκάρσια ακολουθούν την κλίση της στέγης.
  6. Συνάδελφοι θέλω τα φώτα σας. Σε περίπτωση που το κτίσμα είναι στρεβλό, (η μία του πλευρά είναι αρκετα μικρότερη) πως μπορεί να κατασκευασθεί μια μονόριχτη στέγη από σκυρόδεμα? Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως από τη στιγμή που δεν έχουμε τέλειο ορθογώνιο, η επιφάνεια της στέγης για να έχει μία κλίση ενιαία, θα πρέπει η μικρή πλευρά του στρεβλού ορθογωνίου (πλευρά 1-2 στο σχήμα) να υπερυψωθεί. Η άλλη λύση (χωρίς την υπερύψωση) απλά δίνει μια επιφάνεια με κλίση σε 2 κατευθύνσεις, όπου κατασκευαστικά δεν ξέρω αν μπορεί να υλοποιηθεί. Για να μη χαθώ στις επεξηγήσεις επισυνάπτω την κάτοψη του κτίσματος και τις δύο πιθανές λύσεις που μπορώ να σκεφτώ. (με κόκκινο οι επιφάνειες που είναι πιο μπροστά)
  7. Akius σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις, γιατί δεν θα μετρήσει στη δόμηση-κάλυψη ο προκύπτων ακάλυπτος χώρος (μεταξύ της προέκτασης και του υπάρχοντος τοίχου)? Όντως εφάπτεται το κτίριο, αλλά δημιουργείται ένας τριγωνικός χώρος μικρών διαστάσεων, ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε ως εσωτερικός χώρος του κτιρίου (προφανώς), ούτε ως φωταγωγός ούτε δεν ξερω και γω τι. Στο σχημα το γραμμοσκιασμένο κομμάτι:
  8. παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ελπινόρ η λύση που προτείνεις είναι ήδη σχεδιασμένη "ως plan b"... akius αυτό που αναφέρεις δικαιολογείται από κάποιο άρθρό? Και σου είναι εύκολο να εξηγήσεις πως προκύπτουν τα χαμένα μέτρα?
  9. Φαντάζομαι το πρόβλημα βρίσκεται στο πάνω όριο του κτιρίου (πλευρά με παράθυρο). Η κάτω πλευρά λογικά δεν έχει πρόβλημα...ή μήπως όχι?
  10. Συνάδελφοι μπορεί να εφαρμοσθεί η παρακάτω διάταξη ή οφείλει το κτίριο να "κολλήσει" κάθετα στο όμορο οικόπεδο? Έχω την απορία γιατί μου έτυχε ένα αρκετά στρεβλό οικόπεδο... Πιστεύω η εικόνα να βοήθησει... (η κόκκινη γραμμή είναι το όριο του οικοπέδου και με πράσινο οι τοιχοποιϊες του κτίσματος.) Ευχαριστώ
  11. Στην ανακοίνωση για σύμβαση Μίσθωσης Έργου αναφέρει: Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Τι εννοεί ακριβώς το απόσπασμα που παρέθεσα? Συγκεκριμένα, έχω 2 πτυχία και προσφέρουν θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν και στις 2 ειδικότητες (αρχιτέκτων και πολιτικός μηχανικός). Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κάνω αίτηση και για τις 2 θέσεις (ξεχωριστά φυσικά) ή αναγκαστικά πρέπει να διαλέξω μια ειδικότητα? Ευχαριστώ.
  12. Καταρχάς χαίρετω το φόρουμ και τα μέλη του. Σε οικοδομή χτισμένη προ 10ετίας, τα συμβόλαια για τα δύο διαμερίσματα (διαφορετικοί ιδιοκτήτες) αναφέρουν τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, όμως στα αρχιτεκτονικά σχέδια της αδείας φαίνεται ένα δωμάτιο του ενός διαμερίσματος να ανήκει -λανθασμένα- στο άλλο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει το διαμέρισμα και τον ενημέρωσαν (ο μεσίτης) πως πρέπει να διορθωθεί το σχέδιο κάτοψης. Τι προβλέπεται? H Nομιμοποίηση-Τακτοποίηση (και καταβολή προστίμου) είναι μονόδρομος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.