Μετάβαση στο περιεχόμενο

vkarazisi

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vkarazisi

  1. Το ΤΕΕ από το 1930 δεν φρόντισε να ορίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε ειδικότητας μηχανικών! Τι ακριβώς ψάχνουμε με το ΤΕΕ? Μήπως πρέπει να δούμε πως θα συσταθεί ένα άλλο όργανο «εποπτείας» των μηχανικών της χώρας? Τι ακριβώς εννοούμε, ότι διαπλέκονται μόνο οι πολεοδομίες και όχι τα μέλη του ΤΕΕ? Πέρα από αυτό δεν νομίζω ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που ασκεί το επάγγελμα και δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη, να νοσταλγήσει ποτέ τις πολεοδομίες. Για όνομα του Θεού!!! Παρόλο που και εκεί υπάρχουν ευσυνείδητοι και εργατικοί συνάδερφοι που πάντα όμως πιάνονται κορόιδο και επωμίζονται μεγάλο όγκο δουλείας και τρέλας. Ας δούμε εμείς οι ίδιοι, ως ενδοσκόπηση, πως μπορούμε να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και πως μέχρι τώρα το ρίχναμε στον Καιάδα. Στρεφόμενη η μία ειδικότητα κατά της άλλης και εκμεταλλευόμενοι ο ένας συνάδερφος τον άλλον αγρίως. Πόσοι νέοι μηχανικοί δουλεύουν με μπλοκάκι για 600 Ε το μήνα, τι έκανε το ΤΕΕ γι’ αυτούς? Για να μην μιλήσω για την εικόνα του «καλού μηχανικού» που πάντα ήταν το μεγαλύτερο λαμόγιο. Κανένας νόμος δεν είναι κακός από μόνος του, όλοι πάσχουν στην εφαρμογή, δηλαδή στην διαχείριση. Το πώς θα τους εφαρμόσουμε είναι στο χέρι μας, και ας αποβάλλουμε την σκέψη του να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» γιατί να που τελικά μας παίρνει όλους η μπάλα.
  2. Απορώ γιατι υπάρχει θέμα. Νομίζω οτι το πρόβλημα προκύπτει από παρερμηνεία του νόμου. Ο Ν 3843 στο Αρθ.6 παρ.7: Οι χώροι που προλέπονται στην παράγραφο 1 του αρθ. 5 , οι οποίοι διατηρούνται, εξακολουθούν να μην προσμετρούνται στους ισχύοντες στην περιοχή του ακινήτου γενικούς και ειδικούς περιορισμούς δόμησης. Ακόμη Εγκύκλιος 5 Αρθ. 6 Παρ7.: Οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και τους λοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, με την προ'υ'πόθεση να επιτέπεται η νέα χρήση. Ποιοί λοιπόν είναι οι γενικοί περιορισμοί δόμησης και ποιοί οι λοιποί? Δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς το ύψος? Φυσικά και περιλαμβάνεται, ο κώδικας το περιλαμβάνει στους ορισμούς του ως γενικό περιορισμό δόμησης. Επίσης στην παρ.6 του ίδιου άρθρου αναφέρει: Για τους χώρους που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του αρθ. 5 , οι οποίοι διατηρούνται συμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού, δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ούτε άλλες κυρώσεις. Πως λοιπόν οι κατα τόπους πολεοδομίες μπορούν να βεβαιώσουν πρόστιμα για υπερβαση του ύψους σε τακτοποιημένους χώρους? Ο νόμος έιναι σαφέστατος, κανένα πρόστιμο σε τακτοποιημένο χώρο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.