Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spermin

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Spermin

  1. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, όπως είπες genesis έχω λάβει τις χειρότερες συνθήκες και μάλλον θα έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε. Όσο για τον συσσωρευτή τον έχω υπολογίσει να είναι γύρω στα 300 κάτι Ah ώστε να φορτίζονται πλήρως από τα πάνελ κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά δε με νοιάζει τόσο πολύ διότι και παραπάνω σε Ah να είναι, μεγαλύτερη διάρκεια παροχής ενέργειας θα έχω. Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
  2. Θα σας πω το συλλογισμό μου και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας στην ερώτηση που θα σας κάνω. Θέλω να κατασκευάσω ένα μικρό αυτόμονο φωτοβολταικό σύστημα το οποίο θέλω να μου παρέχει 0,5ΚWh/ημ. Έτσι από τύπους έβγαλα οτι η ισχύς αιχμής είναι περίπου 0,30 ΚWp. Στο τύπο της ισχύς αιχμής έχω επιλέξει να μην έχει ούτε μια μέρα αυτονομία παραπάνω δηλαδή ότι συλλέγουν τα πάνελ από ενέργεια την ίδια ημέρα την καταναλώνουν και οτι αυτό γίνεται στο μήνα με την μικρότερη ηλιοφάνεια του χρόνου. Άρα για να βγω πόσα πάνελ να χρειαστώ διαλέγω ένα κατασκευαστή και παίρνω τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πάνελ και από τύπο Ν=PpΣ/Ppπ=300/100=3 πάνελ. PpΣ=300watt (συστοιχίας),Ppπ=100watt (πάνελ). Τώρα έχω ψάξει στο internet και έχω βρει τέτοια συστήματα και συγκεκριμένα για 0,5 KWh/ημ αυτονομία, αλλά χρησιμοποιεί 2 πάνελ των 55watt. Πως γίνεται αυτό? Mε τα ίδια χαρακτηριστικά να χρησιμοποιεί μόνο 105 Watt για 0,5ΚWh/ημ; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.