Μετάβαση στο περιεχόμενο

eze0c

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

eze0c's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οχι ενταξει δεν φαινεται πανω στον χαρτη , στο coords το λεεί . Σε ευχαριστω για το help .
  2. ευχαριστω πολυ, εμεις βγαζαμε εντελως διαφορετικα αποτελεσματα. Το 8ρεντ ας μεινει λογικα θα αποκτησουμε κιαλλες αποριες χεχμ.. ------------------------------------------------------- Οι τιμες μου βγαινουν ελαχιστα διαφορετικα (2-3-4 μετρα αποκλιση) Χρησιμοποιησα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (BESSEL) kai αποδοση σε ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΜΕΡΚΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ . τα 2 πρωτα ηταν ενταξει αλλα στην κατω δεξια γωνια το coord_gr βγαζει σφαλμα για τοθσ συντελεστες τιμων απο το παλιο ελληνικο datum κτλ, οποτε δεν μπορω να δω ποιες ειναι οι συντεταγμενες,. Θα ηταν σωστο να χρησιμοποιησω αυτες που εδωσες? Επι τη ευκαιρια, Το οτι το γραφει "ΡΟΔΟΛΙΘΟΣ" και οχι "ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ" εχει σημασιΑ? ΠΣ. Εσυ τα αποτελεσματα τα εχεις απο ετοιμο χαρτη ,η τα υπολογισες τωρα απο προγραμμα και τα διορθωσες?
  3. Σπερα, . Μας εχει δοθει το φυλλο χαρτη απο μια περιοχη των Σερρων "Ροδολιβος" ( μπορει και Ροδολιθος τελος παντων) Μας ζητηται να το γεωαναφερουμε αφου πρωτα μετατρεψουμε τις συντεταγμενες απο HATT σε EΓΣΑ87'. Exω ηδη το προγραμμα COORD_GR και καταλαβαινω πως λειτουργει , ωστοσο δεν εχουμε διδαχτει πρακτικα πως να αναγνωριζουμε συντεταγμενες κτλ κτλ. αυτο ειναι το φυλλο χαρτη Τωρα υποθεσαμε τα παρακατω 1) Περνουμε τις ΗΑΤΤ γεωδαιτικες συντεταγμενες απο τις γωνιες, τις μετατρεπουμε σε μετρα χ,ψ με το ο,,, στο κομπιουτερακι , κ επειτα τις περναμε στο coords διαλεγοντας γεωδαιτικα συστηματα -> ΕΓΣΑ87' φ,λ Πανω σε αυτο εχω ενα ερωτημα , Θελει να επιλεξω απο την τριτη κατηγορια (γεωδαιτικα συστηματα ) το εγσα87, η κατευθιαν την εγκαρσια μερκατορικη προβολη ( 2η κατηγορια) ? 2 ) περνουμε τις - αν ειναι - ΗΑΤΤ συντεταγμενες στον καναβο (-18000,1000) ως (2000,27000) και αν ναι επισης ποια κατηγορια θα επιλεξουμε για το ΕΓΣΑ87? Σημειωση> οι 2 κατηγοριες εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους , και για τον 2ο εννοειται οτι τα αποτελεσματα που περνουμε τα δοκιμασαμε αφου τα μετατρεψαμε σε μετρα (χ,ψ) με το ο, ,, εφοσον αυτα που εδειχνε το προγραμμα δεν ηταν σωστα σιγουρα. 3) Τοποθετησαμε τα σημεια που βρηκαμε και στις 3 περιπτωσεις στο arcgis και ο χαρτης συμπεριφερθηκε ως εξης ι) στη πρωτη περιπτωση παραμορφωθηκε κατα τον αξονα του Χ αρκετα ιι) στην δευτερη περιπτωση παραμορφωθηκε οσο ειχε παραμορφωθει οταν βαλαμε τις ΗΑΤΤ συντεταγμενες. 2 λογια ¨ ΑΠΛΑ _ ΒΟΗΘΕΙΑ χεχχ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.