Μετάβαση στο περιεχόμενο

elpa02

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

elpa02's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα σε ολους, εχω το εξης θεμα και θα ηθελα την βοηθεια σας. Υπαιθριος σταθμός αυτοκινήτων με τον 4313/14 αρ 19 παρ 3 μπορει να συμπεριλαβει την παροδια στοα στην ωφελιμη επιφανεια του. 1. Μπορει να περιφραξει το οικοπεδο κλεινοντας την στοα? 2. Μήπως μπορεί να θεωρηθεί αδομητο οικοπεδο και να κλεισει την στοα με περιφραξη? Υπόψη οτι προκειμενου για την ασφλατοστρωση και την περιφραξη υποχρεουται στην εκδοση ΟΑ. αντιγραφω και το επιμαχο σημειο του 4313/14 αρ 19 παρ 3 " Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατόν η ωφέλιμη επιφάνεια να εκτείνεται πέραν της ρυμοτομικής, επί ρυμοτομούμενων ακινήτων, εφόσον έχει παρέλθει δεκαετία από την κήρυξη και εφόσον δεν έχει συντελεστεί με οποιονδήποτε τρόπο η απαλλοτρίωση. Δεν επιτρέπεται η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης στο ρυμοτομούμενο τμήμα της ωφέλιμης επιφάνειας του σταθμού, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος ελιγμών. Είναι δυνατόν,κατά τα ως άνω, να συμπεριλαμβάνεται στην ωφέλιμη επιφάνεια του υπαίθριου σταθμού και η προβλεπόμενη παρόδια στοά του άρθρου 22 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79)." Υπάρχει conflict με το ΦΕΚ 208Α/1956 αρθρο 2 παρ 4 ?
  2. Εστω και αργα απο τοτε που αναρτηθηκε το τελευταιο Post. Δεν υπαρχει νομοθεσια για παρκινγκ μοτο. Ως εκ τουτου η σταθμευση μοτο σε στεγασμένο ή υπαιθριο χωρο που λειτουργεί παρκινγκ δημοσίας χρησεως ειναι παρανομη.
  3. Ευχαριστω για την απάντηση αλλα στην περίπτωση που ο ενας απο τους δυο μετα το προσύμφωνο δεν τακτοποιήσει τι γινεται ?
  4. Ευχαριστω Κατι ακομα. Για το προσύμφωνο καταβαλεται φόρος? Αν τελικα ο ενας απο τους 2 δεν θελήσει να μπει στη διαδικασία της τακτοποίησης ο αλλος θα ειναι δεσμιος ή θα χρειαστει δικαστικη απόφαση?
  5. Καλησπέρα, θα ηθελα μια βοηθεια να μπει μια ταξη στην παρακατω περίπτωση Προκειται για οικοπεδο εντος σχεδίου με νομιμη κατοικια καπου το 1965. Οικοπεδο και σπιτι ανηκουν εξ αδιαιρετου σε 2 αδερφια. Χωριστηκε το σπιτι ατυπα και καθενας απο αυτούς επεκτεινε το κομματι του αυθαιρετα. Τωρα υπαρχει η αναγκη αφενος να χωριστει και το οικοπεδο αφετερου ο ενας απο τους 2 να μεταβιβασει το σπιτι που του ανηκει στο ενα του παιδι (νομιμο με αυθαιρετη επέκταση) και τμημα του οικοπεδου μετα τον διαμοιρασμο του αρχικου οικοπέδου στο αλλο. Το αρχικο σπίτι μετα τον μεταξυ των αδελφών διαχωρισμο απέκτησε 2ο ρολοι ΔΕΗ ενα για καθε ξεχωριστη οικια πλεον . Στο Ε9 ο καθενας τους δηλώνει τα τετραγωνικα του εξ αδιαιρετου συμβολαιου με 50%. κυριοτητα. Η ΔΕΗ εμφανιζει το καθε σπιτι 2 τετραγωνικα λιγοτερο. Ο ενας απο τους 2 που θελει να μεταβιβασει ειναι διατεθειμένος να τα τακτοποιήσει την αυθαίρετη επέκταση (ολοκληρωθηκε το 2006) ενω ο αλλος οχι. Συνεργαστηκαν με τοπογραφο προκειμενου να σε νεο τοπογραφικο διαγραμμα να μοιραστει το οικοπεδο και να καθοριστουν νεα ορια. 1. Μπορει μονο ο ενας απο τους 2 να προχωρησει σε τακτοποιηση? Αν οχι, υπάρχει λυση? 2. Μπορει να μεταβιβαστει μονο το κομματι του οικοπεδου στο παιδι του ενος με συμβολαιο που προφανως τα 2 αδερφια θα μεταβιβασουν τμημα του εξ αδιαιρετου στο παιδι του ενος? Προφανως ολο το παραπανω ξεφευγει απο τα θεματα του μηχανικού, ειναι και ο συμβολαιογραφος στη μεση αλλα καθε αποψη θα βοηθησει
  6. Οι λόγοι που με ωθησαν να ψαξω το συγκεκριμενο ζητημα ειναι η ανάγκη να θερμανεις ενα δωματιο ή τελος παντων να δημιουργησεις καποιες συνθηκες ανεσεως οταν για οποιοδήποτε λόγο δεν εχεις κεντρική θερμανση (και απο οτι φαινεται απο το φετινο χειμωνα θα ειναι το συνηθες για πολλα σπιτια). Κατα κανόνα τα υπερυθρα που κυκλοφορουν δεν λειτουργούν με θερμοσυσσωρευση. Προκειται για 2 λαμαρινες που ενδιαμεσα υπαρχει ενα υλικο (αντισταση) που παραγει θερμοτητα. Ο καθενας τωρα αναφερει οτι εξωτικο υλικο θελει για την αντισταση αυτη. Θελω να πιστευω οτι τουλαχιστον προκειται για μια αντισταση που θα θερμαινει ομοιόμορφα ολη την επιφανεια. Καποια πανελ περιεχουν και αλλα "εξωτικα υλικα" (ηφαιστειογενη πετρωματα, ορυκτα κλπ) για μια μικρη θερμοσυσσωρευση. Αυτα απο οσα εχω μαθει ψαχνοντας. Ειναι ελκυστικο το γεγονος ότι απλα το τοποθετεις καπου και το βαζεις στη πριζα. Αν κανει οσα υποσχεται ακουγεται καλο. Το κακο της υπόθεσης ειναι το κοστοςαγορας και το κοστος του ρευματος. Ενα τυπικο πανελ διστασεων 1,2μ*0,6μ με ισχυ γυρω στα 900w το βρισκεις αναλογα με την προελευση και τον κατασκευαστη απο 250-300 ευρω μεχρι 600-800 ευρω. Τη στιγμή που σε ενα site χονδρική πώλησης απο Κινα τυπου alibaba.com κοστολογουνται απο 30$-130$. Βεβαια υπαρχουν και αλλα εξοδα μεχρι να το βρεις στην πορτα σου η να το αγορασεις απο εδω, αλλα ως συνηθως την αποσβεση στους εισαγωγεις θα την κανουν οι early adopters.
  7. Θa μπορουσa νa υποθεσω οτι ημετaλλική επιφaνειa ενος υπέρυθρου σωμaτος με θερμοκρaσίa 90-100 baθμών aντίστοιχη με aυτη ενος κλaσικού πaνελ σωμaτος μονοσωληνιου με 80-90baθμους θερμοκρaσίa θa ζεστaινε το ιδιο γρηγορa κaι aποδοτικa τον ιδιο χωρο? Γιaτι aπο οσο το ψaξa το θεμa κaι με τa aπιστευτa που σκaρφιζετaι ο κaθενaς που θελει νa πουλήσει πaρομοι πaνελ , εχω κaτaλήξει οτι προκειτaι aπλa γιa μιa επιφaνειa που ζεστενετaι. Οποτε ο πaρaπaνω συλλογισμος ισχύει?? Aν εινaι νa aγορaσω με baση την επιφaνειa κaι οχι τa watt. Ενaλλaκτικa οπως το σκεφτομaι θa μπορουσa νa κρεμaσω στον τοιχο κερaμικες εστιες γιa κουζινες (ισως κaι φτηνοτερες) ή νa ντυσω του τοιχους με ηλ. κουbερτες. Με το που ποστaρισa aλλaξaν κaποιοι χaρaκτηρες σε λaτινικους??
  8. Γιατι να δηλωσει και την επιφανεια που εινα στα μπετα αν δε μπορεσει να το αποπερατωσει?? Δεσμευεται ακομα με τις τοτε υπεύθυνες δηλωσεις στην περιπτωση που τελικα μπορει να αποπερατωθει δηλωμενο αυθαιρετο κτισμα που χει μεινει στο σκελετο?? Αν ναι, θα μπορουσε να το μεταβιβασει και να αποπερατωθει απο τον νεο ιδιοκτητη. Σωστα???
  9. Καλησπερα, ηθελα να ρωτησω το εξης σε εκτος σχεδιου και εκτος οικισμου περιοχη εχει κτιστει οικοδομη με ισογειο και 1ο οροφο. Λόγω κλίσης του οικοπεδου στο ισογειο εχουμε τη μιση επιφανεια πισω ημιυπογεια αποθηκη και την αλλη μιση μπροστα κατοικια. Ο πρωτος οροφος ειναι στα μπετα. Με το νομο της Βασως ο ιδιοκτητης δηλωσε το σπιτι καταθετωντας υπευθυνες δηλωσεις και φωτο προκειμενου να συνδεθει με ΔΕΗ. Στις υπευθυνες δηλωσεις δηλωνε οτι δεν προκειται να προβει σε οποιαδηποτε επιπλεον κατασκευη διαμορφωση κλπ. Τωρα μπορει να υπαχθει στον Ν.4014 για να ολοκληρωσει το υπολοιπο, ή πρεπει να το μεταβιβασει πρωτα??
  10. εκανα μια πρωτη προσεγγιση στην ΔΟΥ Ζωγραφου για να ρωτησω τι χρειαζομαι να καταθεσω. Η αντιμετωπιση ηταν τραγική. Απλα ζητησα τα δικαιολογητικά και ο μοναδικός υπαλληλος που ασχολείται με το θεμα μολις που δε με πεταξε εξω. Το μονο που ελεγε ηταν "εγω βγαινω στην συνταξη" Επισης μου ζητησε να γραψω σε κατι πινακες μονο τις Αποδειξεις Παροχης Υπηρεσιών. Οι αποδειξεις απο τα υλικα δε χρειαζονται? Και απο ποιες κατηγορίες απαιτείται οπωσδηποτε ΑΠΥ? ηλεκτρολογο υδραυλικο? Το εργο ειναι ιδιωτικό. Εχω κολλημμενα ενσημα ΙΚΑ με το παραπανω σε ολα τα συνεργεία που εχουν απασχοληθεί και ολες τις αποδειξεις με τα υλικα. Δε φτανουν????
  11. κατ αρχην ευχαριστω για την απαντηση. Επειδή ομως δεν εχω εμπειρία με τα οικοδομικά πρωταρης γαρ θα ηθελα να ρωτησω κατι επιπλεόν. Οι υπηρεσίες δεν σχετίζονται καπως μεταξύ τους?? Δηλαδη μπορώ να παρω τελική θεωρηση απο πολεοδομία και στο ΊΚΑ να χω εκρεμμότητα ενσημα καποιων εργασιών? ή αφού έχουν τελειώσει τα βασικά σε όλα τα διαμερίσματα μπορω να κλεισω την αδεια απο πολεοδομία ολοκληρη και με το ΙΚΑ οποτε τελειώνει το καθε σταδιο?. Εννοειται ότι για καθε σταδιο που εχει ολοκληρωθεί τα ενσημα ειναι ηδη κολλημενα Επίσης στην εφορία πρέπει να καλυψω το ΕΚΚΟ με αποδείξεις αγορας μόνο ή απαιτούνται υποχρεωτικά και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών? ΚΑι αν ναι για ποιες ειδικότητες?
  12. Καλησπερα, εχω ενα παρομοιο θεμα και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Σηκωνω ιδιωτική διοροφη οικοδομή με 4 διαμερισματα. Σαν κύριος εργου ειμαι ο ιδιος. Ωστοσο τα διαμερισματα ανηκουν σε 4 διαφρετικα ατομα (οριζοντιες ιδιοκτησιες) Το κτιριο εξωτερικα και κοινοχρηστα ειναι σχεδον ολοκληρωμενα και απο τα 4 διαμερισματα τα 2 θα τελιωσεουν και χρειαζονται ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. Τα αλλα 2 θα παραμεινουν στα σοβατισματα εσωτερικα. Πως μπορουν να συνδεθουν μονο τα 2? Θα κλεισει η αδεια τμηματικα? Μπορω να την κλεισω ολοκληρη? Με το ΙΚΑ τι γινεται? Τα νεσημα που υπολειπονται γι ατις εργασιες στα 2 μισοτελειωμενα διαμερισματα που ειναι αγνωστο ποτε θα ολοκληρωθουν? Οι αμοιβή επίβλεψης του πολ. μηχανικου θα πρεπει να πληρωθει για ολο το εργο? Αν κλεισει η αδεια τμηματικα και καποια στιγμη τελιεωσουν ολα τα διαμερισματα θα πρπει να ξαναπληρωσω αμοιβη επιβλεψης? Με την εφορια πρεπει να εχω κατι υποψη μου. Εχει σημασια αν οι αποδειξεις ειναι σε ενα ονομα ή σε 4?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.