Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stathis_P

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Stathis_P's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα τα κοιταξω ολα αυτα που μου προτεινετε και για ο,τι νεοτερο θα ενημερωσω. Ευχαριστω για την προθυμια.
  2. Δυστυχώς οι 1:50.000 χαρτες δεν βοηθούν... αν και φαίνεται υπερβολικό έτσι είναι. Είχα σκεφτεί να επισκεφθω και τις υπηρεσίες της περιοχής , αλλά για χαρτες διανομών υπουργείου γεωργίας δεν είχα υπόψιν μου, θα το δοκιμάσω .
  3. Τα δεδομένα που θα χρειαστώ είναι για ολόκληρο το νομό Ηλείας. Έχω ήδη ένα χάρτη όπως φαίνεται στο συννημένο αρχείο, αλλά επίσης δεν αναφέρονται πολλά από τα τοπονύμια.
  4. Ειμαι τελειόφοιτος του τμήματος διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων , αλλα στην επεξεργασια προφίλ δεν υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή περαν του μηχανικού περιβάλλοντος . H εργασία έχει να κάνει με χαρτογράφηση καμμένων περιοχών. Φοβαμαι πως αρκετές απο τις περιοχές που ψαχνω δεν έχουν επίσημη ονομασία, κι όμως αναγράφονται σε επίσημο έγγραφο. Επίσης έχω ανατρέξει σε βάσεις δεδομένων με μετονομασίες τοπονυμίων αλλά και πάλι δε βοήθησε σε κατι, οι περιοχές που ψάχνω είναι πολύ συγκεκριμένες .
  5. Ευχαριστώ Πολύ χρήσιμο , δυστυχώς αρκετά τοπονύμια δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων.
  6. Καλεσπέρα και χρόνια πολλά. Αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με εργασία, η οποία αποσκοπεί στην ψηφιοποίηση χειρόγραφου επίσημου εγγράφου ,και την τοποθέτηση των αναγραφόμενων περιοχών σε χάρτη (ως απλά points). Για παράδειγμα, το χ περιστατικό έλαβε χώρα στην ψ περιοχή που υπάγεται στο ζ χωριό. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν πρόκειται να τοποθετηθεί μία περιοχή της οποίας η θέση της στο χάρτη είναι άγνωστη. Η ονομασία της περιοχής είναι πολύ συγκεκριμένη , με την έννοια οτι μπορεί να χαρακτηρίζει μία περιοχή έκτασης ίσως και 3-4 στρεμμάτων πέριξ ενός οικισμού. Η απορία μου είναι μήπως υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με τις ονομασίες αυτών των θέσεων και τις αντίστοιχες θέσεις τους στο χάρτη. Ο σκοπός δεν είναι η οριοθέτηση, αλλά η όσο το δυνατόν λιγότερη απόκλιση του point που θα μπει στο GIS. Ευχαριστώ Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  7. Eυχαρστω πολυ για τις απαντησεις,θα ασχοληθω σημερα και αν εχω καποιο προβλημα θα ξανακανω καποιο ποστ.
  8. Χαιρετω τα μελη του φορουμ Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω αν γινεται να πραγματοποιήσω ένα λεπτομερές σχέδιο με βάση μια εικόνα με την βοήθεια κάποιου προγραμματος,πχ να πετυχω το σχεδιο πανω στην εικονα και επειτα να το απομονωσω. Την ιδέα την πηρα απο την σχολή μου όταν για παραδειγμα έκανα ψηφιοποίηση μιας λίμνης στο GIS μεσω δορυφορικής εικόνας και βγηκε το περιγραμμα της λίμνης.Υπαρχει κατι αντιστοιχο ,το οποιο να εχει και την δυνατοτητα να μου δωσει και ακριβεις διαστασεις του σχεδιου συμφωνα με καποιες στανταρ που θα εισαγω αρχικα εγω; Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.