Μετάβαση στο περιεχόμενο

kkranid

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kkranid

  1. Συγγνωμη αλλα η εννοια Φ/Β backup δεν έχει νόημα. Προφανώς θα βάλει ενα αυτόνομο συστημα το οποίο θα δίνει ρεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες εκτός και αν θέλει να το κάνει υβριδικό σε συνδυασμό με γεννήτρια. Το να έχεις Φ/Β με τη λογική του backup δεν έχει κανένα νόημα και δεν μπορεί να γίνει.
  2. Εδώ στην Ελλάδα μέχρι και η κομμώτρια της γειτονιάς έχει άποψη περί φωτοβολταικών. Έλεος!!! Ο νόμος αναφέρει : "Επιτρέπεται η εγκατάσταση ΑΠΕ στη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ) αλλά βάσει ειδικών διατάξεων για τη μείωση της επίπτωσής τους στη ΓΓΥΠ και την διαφύλαξη του χαρακτήρα της και με ανώτατο πλαφόν 1% επί της συνολικής έκτασης ΓΓΥΠ." Βγήκαν τώρα κάποιοι και βάλανε πανό. Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Και κάτι τελευταίο, μηχανικοί είμαστε...δεν έιναι καθρέφτες τα πανέλα.
  3. http://www.dei.gr/Images/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ%20ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ_QAs.pdf
  4. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Αυτό που είπε η υπεύθυνη στη ΔΕΗ είναι ασαφές και δεν στέκει.
  5. Στη ΔΕΗ πουλας όλο το ρεύμα που παράγει το Φ/Β (μείον την πολύ μικρή ιδιοκατανάλωση του inverter) με 0,55 ευρώ/KWh και συνεχίζεις να αγοράζεις το ρεύμα που καταναλώνεις με την τιμή που το αγοράζεις και τώρα και γίνεται συμψηφισμός. Τώρα όσον αφορά το χειμώνα, καταρχήν πολλές μέρες του χειμώνα είναι ηλιόλουστες οπότε κανένα πρόβλημα. Άσε που μια μέρα χειμερινή με πολύ ήλιο (ήλιος με δόντια) είναι πολύ καλύτερη για τα Φ/Β από ό,τι είναι μια μερα καύσωνα. Όταν έχει συνεφιά τα πανέλα παράγουν από τη διάχυτη ακτινοβολία. Ειδικά αν είναι thin film η απόδοση είναι καλύτερη από τα μονοκρυσταλλικά ή πολυκρυσταλλικά στη συννεφιά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.