Μετάβαση στο περιεχόμενο

dsg

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dsg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. τελικά προχώρησα σε υπολογισμούς για μεμονωμένα θεμέλια (τετραγωνικό, ορθογωνικό) και θεμελιολωρίδα. Για την επιτρεπόμενη τάση χρησιμοποίησα τη μέθοδο οριακής ισορροπίας με βάση το κριτήριο αστοχίας Hoek-Brown. Για τις καθιζήσεις, την εξίσωση κλειστού τύπου, επίσης από το βιβλίο του Wyllie, (Foundations on rock).
  2. γεώτρηση έχει γίνει όπως και κάποια εργαστηριακά για βραχώδη δείγματα (αντοχή σε μονοαξονική, point load). βάσει των αποτελεσμάτων της έγινε διαχωρισμός σε γεωτεχνικές στρώσεις και επιλέχθησαν οι χαρακτηριστικές τιμές των γεωτεχνικών παραμέτρων για τους υπολογισμούς.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζετε πως υπολογίζετε η Φέρουσα Ικανότητα και αντίστοιχα η Καθίζηση σε βράχο, όταν η θεμελίωση γίνεται με γενική κοιτόστρωση? Η βιβλιογραφία που χρησιμοποιώ για θεμελιώσεις σε βράχο είναι του Duncan Wyllie (Foundations on Rock) όπου βεβαίως όποιες εξισώσεις υπάρχουν, αφορούν μενονωμένα πέδιλα ή θεμελιολωρίδα. Όχι όμως γενική κοιτόστρωση. Ο Μηχανικός του έργου σκέφτεται να θεμελιώσει κάποια κτίρια με γενική κοιτόστρωση, παρότι το υπέδαφος, λόγω του βράχου, έχει πολύ ικανοποιητικά χαρακτηριστικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Μία παρατήρηση: μήπως γνωρίζετε τι πρέπει να περιέχει η γεωλογική μελέτη στα περιεχόμενά της? (Εκτός φυσικά από την ευρύτερη γεωλογία της περιοχής). Η γεωλογική μελέτη, δεν μπορεί να δώσει στοιχεία 'βάθους' εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες γεωτεχνικές μελέτες για την περιοχή και ακόμα περισσότερα, δεν μπορεί να δώσει μηχανικές παραμέτρους των υπεδαφικών υλικών, εάν δεν έχουν προηγηθεί γεωτεχνικές έρευνες.
  5. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.