Μετάβαση στο περιεχόμενο

tzitzikas

Core Members
  • Περιεχόμενα

    349
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by tzitzikas

  1. Δεν επιτρέπεται καμινάδα μιας οικοδομής - ιδιοκτησίας να στηριχθεί σε τοιχοποιία άλλης οικοδομής και ιδιοκτησίας. Πολεοδομικά εννοώ. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάποια καταγγελία στην διεύθυνση περιβάλλοντος. δυστυχώς ενώ υπάρχει νομοθεσία για λέβητες αερίου, πετρελαίου, υγραερίου, πέλλετ, για τα τζάκια δεν υπάρχει κάτι και ο καθένας καίει ότι θέλεις και έχει ότι εγκατάσταση θέλει.
  2. Καλησπέρα. Ποιος έχει υποχρέωση να ανεβάσει την σύμβαση στο Σεπε. Ο μηχανικός ή ο λογιστής του πελάτη? Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να ορίζει ποιος από τους 2 έχει αυτή την υποχρέωση, π.χ κάποιος κανονισμός? Ευχαριστώ!
  3. Δεν εννοώ να βάλω ταινία σε κανάλι με.ταινια. εννοω να πάρω κανάλι χωρίς ταινία αυτοκόλλητη και να βάλω ταινία καλή π.χ της 3Μ για.εξωτερικο.χωρο δυνατη
  4. Σε σοβά δεν πιάνουν καλά τα ουπατ. Στα δοκάρια μέσα.στο.σπιτι που είχα βάλει τα ξύλινα κοντάρια για τις κουρτίνες δεν έπιασαν καλά. Έπρεπε να φτάσω το μπετόν αλλά σε κάποια.σημεια.ειχε σίδερα, οπότε καταλαβαίνετε ότι προκύπτουν προβλήματα. Για αυτό δεν θέλω στο δοκάρι και ειδικά.εξωτερικα να κάνω τρύπες. Υπάρχει περίπτωση εξωτερικό δοκάρι να μην έχει σοβά? Μια.αλλη λύση που σκεφτόμουν είναι να βάλω σε κάποια σημεία στο κανάλι ειδική διπλής όψης ταινία στήριξης για εξωτερικό περιβάλλον και ενδιάμεσα να βάλω σιλικόνη ή ακρυλικό αρμοστοκο για να δέσει καλύτερα καθώς η επιφάνεια του δολαρίου δεν είναι πολύ λεία, η ταινία ίσως δεν παίξει καλά από μόνη της.
  5. Καλησπέρα. Είμαι σε.περιοχη με.πολυ υγρασία και σκέφτομαι ότι τρύπες στον σοβά μπορεί να.προκαλεσουν ζημιά με την υγρασία αυτή. Επίσης αν δεν τρυπήσει μπετόν δεν πιάνουν καλά τα ούπα σε δοκάρι. Επιπλέον δεν ξέρω μήπως.περναει κάνα καλώδιο εκεί που δίνει ρεύμα στα spot του μπαλκονιού. Δοκίμασα με.ενα Bosch ανιχνευτή καλωδίων αλλά αυτός δεν βρίσκει ούτε τα καλώδια ακριβώς κάτω από τα μπουάτ ακόμα και υπό φόρτιση. Όποτε ψάχνω λύση με κόλλα αλλά επειδή και εγώ.την φοβάμαι την κόλλα για τον λόγο που αναφέρατε, σκέφτομαι κάτι πιο ανώδυνο δηλαδή ακρυλικό αρμοστοκο, ακρυλική σιλικόνη ή και ταινία συγκόλλησης διπλής όψης αν και η τελευταία λύση θα πρέπει να είναι καλή η ταινία για να κολλήσει καλά και πάλι δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει. Καλησπέρα και πάλι. Σκέφτομαι την λύση της ισχυρής ταινία μιας διπλής όψης. Κάτι τέτοιο λέτε θα κάνει αν βάλω κάποια κομμάτια ανά διαστήματα? Ευχαριστώ Μια τέτοια ταινία πως σας φαίνεται? https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/p/d/v101342021/
  6. καλησπέρα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά, αν σε περίπτωση θελήσω μελλοντικά να αφαιρέσω το κανάλι απο το δοκάρι, υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στον σοβά? Για αυτό σκεφτόμουν την λύση ακρυλικής σιλικόνης ή ακρυλικού αρμόστοκου, για να μπορώ να το αφαιρέσω σχετικά ανώδυνα. Σε πολυκαταστήματα praktiker, leroy κτλ δεν βλέπω να τα έχουν στις σελίδες τους, ευχαριστω!
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα. σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης. Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι. Ευχαριστώ πολύ!
  8. καλημέρα και ευχαριστώ. στο λινκ που έστειλες γίνετα η υπογραφή, αλλά μετά την ανεβάζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ σωστά εδω https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/ ? η ψηφιακη υπογραφή της δεν μπορεί να γίνει με usb token? το usb token έχει ψηφιακη υπογραφή της ΑΠΕΔ.
  9. καλησπέρα! με ποια διαδικασία ανεβάζουμε την νέα ΥΔΕ στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. πρόκειται για μεγάλο κτίριο εκδηλώσεων (πολυχώρος) με πολλά κτίρια και πάρα πολλούς πίνακες-υποπίνακες. Τα σχέδια, τα πρωτόκολλα κτλ θα είναι πάρα πολλα ΜΒ. Μπορεί να φορτωθεί πολύ μεγάλο αρχείο στο σύστημά τους? Και γενικά όποιος γνωρίζει θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδικασία αυτή της υποβολής. Ευχαριστώ!!
  10. καλησπέρα. εγώ έχω με 2 επαγγελματίες μόνο με ιδιωτικά συμφωνητικά (μπλοκάκι δηλαδή). Απο πιο νόμο προκύπτει αυτο? Ευχαριστω!!
  11. Σε ευχαριστώ. Παλιά δεν ζητούσε όλα αυτά τα στοιχεία όταν έκανα τον λογαριασμό και τα επόμενα χρόνια που έκανα login. Εχει αλλάξει κάτι στην νομοθεσία και τα απαιτεί? Γνωρίζετε? Ευχαριστω!
  12. καλησπέρα. Εχω έναν λογαριασμό (αντί τερματικού Pos) ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Viva Wallet, τον οποίο είχα φτιάξει δωρεάν το 2017 όταν βγήκε η σχετική νομοθεσία για την υποχρέωση Pos και δήλωσής του στο Taxis. Αυτός ο λογαριασμός είναι αντί Pos. Σήμερα που έκανα Login μου ζητάει ταυτοποίηση του λογαριασμού (αφού μπώ στο λογαριασμό) μέσω Gov. Βάζω κωδικούς Taxis στο Gov και με ρωτάει το Gov αν δέχομαι να κοινοποιηθούν στην Viva Wallet στοιχεία δικά μου που αιτείται η Viva Wallet, μεταξύ άλλων και στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και εισοδήματα. να προχωρήσω λέτε? Είναι λογικό να ζητάει όλα αυτά? Σημείωση: δεν θέλω να αγοράσω τερματικό καθώς εργάζομαι με μπλοκάκι και μου είναι άχρηστο, απλώς θέλω να είμαι τυπικός με την νομοθεσία. Ευχαριστώ!!
  13. καλησπέρα. Φέτος βλέπω έχουν αλλάξει τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τον Κοινωνικό τουρισμό 2023-24. Μάλλον η σύζυγός μου που έχε σύμβαση για 6 μήνες με το δημόσιο που έληξε χτες, δεν μπορεί να κάνει αφού αναφέρει: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2023-2024&tab2=genikes-plirofories&tab3= Δικαιούχοι είναι: εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. εγώ είμαι αυτοαπασχολούμενος Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πληρώνω εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ανήκω στην 2η κατηγορία "ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων"?? . βλέπω στο έντυπο της εισφοράς μου (το επισυνάπτω) οτι αναφέρει κράτηση 10 ευρώ το μήνα για τον ΟΑΕΔ. ή όχι? Μπορώ να κάνω αίτηση? Και αν ναι μπορώ να βάλω εκτός απο παιδί και σύζυγο μέσα? Ευχαριστώ!
  14. καλησπέρα. Στα πεδία 1) Φωτισμού και σταθ. ηλ. συσκευών, 2) Ηλεκτρικών Μηχανημάτων στην νέα ΥΔΕ ποιων μηχανήματων την ισχύ βάζουμε? π.χ το κτίριο έχει πληθώρα ειδών καταναλώσεων: εκτός απο φωτισμό και ρευματοδότες, έχει συσκευές μαγειρικής, αντλίες, αεροσυμπιεστές, πλυντήρια, στεγνωτήρια, καφετέριες, καυστήρες, ανελκυστήρες, θερμοσίφωνες, κλιματιστικές μονάδες κ.α. Οπότε ποια βάζω στις σταθερές ηλεκτρικές συσκευές και ποιά στις ηλεκτρικές μηχανές? ηλεκτρικές μηχανές μήπως περιλαμβάνει ότι έχει αποκλειστικά κινητήρα (π.χ αντλία, ανελκυστήρας, αεροσυμπιεστές)? Ο καυστήρας π.χ έχει κινητήρα αλλά έχει και πλακέτα. Σε ποια κατηγορία είναι? Ευχαριστώ πολύ!!
  15. καλησπέρα!. Κουρακλέ (cour-anglaise) για αερισμός λεβητοστασίου αερίου > 50kw σε κεντρική θέρμανση επιτρέπεται? Ο κανονισμός αερίου Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) επιτρέπει ανοίγματα αερισμού και αεραγωγούς, δεν βλέπω αναφορά σε κουρακλέ. Στον Kτιριοδομικό δεν είδα κάτι επίσης ξεκάθαρο. Γράφει: << Για τον αερισμό λεβητοστασίου πρέπει να υπάρχουν δύο ανοίγματα επικοινωνίας με το ύπαιθρο, κατ'ευθείαν ή μέσω σηράγγων: το ένα για την προσαγωγή του αέρα (αερισμός) και το άλλο για την απαγωγή του αέρα (εξαερισμός). Το άνοιγμα προσαγωγής του αέρα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο του λεβητοστασίου>> Σήραγγα δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί και το κουρακλέ ή εννοεί μόνο αεραγωγούς που επιτρέπει (με προϋποθέσεις σε μήκος-καμπύλες) ο Κανονισμός Αερίου. Πιθανόν να θεωρείται και έμμεσος αερισμός όπως το βλέπω εγώ οπότε έτσι δεν είναι αποδεκτός για λεβητοστάσια όπου η ισχύς είναι μεγαλύτερη απο 50kw. Επίσης στην περίπτωση αυτή ο καπναγωγός διέρχεται εκτός απο το λεβητοστάσιο και απο άλλο χώρο του υπογείου. απο όσο ξέρω αν δεν είναι εντός στεγανής και πυράντοχης κατασκευής και με θυρίδα πυράντοχη-στεγανή προσβασιμότητας στις συνδέσεις των εξαρτημάτων του δεν επιτρέπεται αυτο, σωστά? Τι πιστεύετε? Ευχαριστώ!!
  16. καλησπέρα!. Κουρακλέ (cour-anglaise) για αερισμός λεβητοστασίου αερίου > 50kw σε κεντρική θέρμανση επιτρέπεται? Ο κανονισμός αερίου Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) επιτρέπει ανοίγματα αερισμού και αεραγωγούς, δεν βλέπω αναφορά σε κουρακλέ. Στον Kτιριοδομικό δεν είδα κάτι επίσης ξεκάθαρο. Γράφει: << Για τον αερισμό λεβητοστασίου πρέπει να υπάρχουν δύο ανοίγματα επικοινωνίας με το ύπαιθρο, κατ'ευθείαν ή μέσω σηράγγων: το ένα για την προσαγωγή του αέρα (αερισμός) και το άλλο για την απαγωγή του αέρα (εξαερισμός). Το άνοιγμα προσαγωγής του αέρα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο του λεβητοστασίου>> Σήραγγα δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί και το κουρακλέ ή εννοεί μόνο αεραγωγούς που επιτρέπει (με προϋποθέσεις σε μήκος-καμπύλες) ο Κανονισμός Αερίου. Πιθανόν να θεωρείται και έμμεσος αερισμός όπως το βλέπω εγώ οπότε έτσι δεν είναι αποδεκτός για λεβητοστάσια όπου η ισχύς είναι μεγαλύτερη απο 50kw. Επίσης στην περίπτωση αυτή ο καπναγωγός διέρχεται εκτός απο το λεβητοστάσιο και απο άλλο χώρο του υπογείου. απο όσο ξέρω αν δεν είναι εντός στεγανής και πυράντοχης κατασκευής και με θυρίδα πυράντοχη-στεγανή προσβασιμότητας στις συνδέσεις των εξαρτημάτων του δεν επιτρέπεται αυτο, σωστά? Τι πιστεύετε? Ευχαριστώ!!
  17. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ψηφιακή υπογραφή που πρέπει να φέρουν οι νέες ΥΔΕ που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 1/3/2023 στον ΔΕΔΔΗΕ. Διαθέτω ψηφιακή υπογραφή (σε usb token) από ΑΠΕΔ. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με την υπογραφή της ΥΔΕ με την συγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή? Διότι η ΥΔΕ λόγω σχεδίων και πολλών σελίδων θα ξεπερνάει τα 5ΜΒ που είναι το όριο για να υπογραφεί ψηφιακά μέσω gov.gr. ευχαριστώ!!
  18. καλησπέρα. Για τον θερμοστάτη το καλώδιο πέρασε μέσα απο το πατάρι για αυτό το βάλαμε εκεί για ευκολία και επειδή είναι μακρυά απο σώματα. Ο επίτοιχος λέβητας αερίου βρίσκεται στο κρύο δωμάτιο στο μπαλκόνι στην δεξιά πλευρά του τοίχου δίπλα απο την μπαλκονόπορτα όπως κοιτάμε το σχέδιο. εκεί δεν βολεύει για σώμα γιατί είναι γραφείο. Θα λέγατε καλύτερα αντί για 22/900/700 στο κρύο δωμάτιο να έβαζα 33/900/700 σώμα, να βάλω θερμοστατικές κεφαλές στα 2 σώματα στο σαλόνι ή απλά να μετακινήσω τον θερμοστάτη στο κρύο δωμάτιο δεξιά της μπαλκονόπορτας? Ευχαριστώ!!!!
  19. Καλησπέρα. Στο σπίτι μου ο θερμοστάτης τοποθετήθηκε στο χώλ, με την λογική να φύγει απο το σαλόνι που ήταν παλιά με την κεντρική πετρελαίου, στο οποίο σαλόνι βρίσκεται και το ενεργειακό τζάκι που είναι ζεστά, αλλά και στο χωλ ζεστά είναι. Με αποτέλεσμα στο κρύο δωμάτιο για να πιάσει 21-22oC θα πρέπει να ρυθμίσω τον θερμοστάτη στους 22+ ως 23+oC set point. Δηλαδή το χωλ είναι κατα 1,5oC+ πιο ζεστό απο το δωμάτιο. Αυτό είναι κακό γιατι θα πρέπει να βάζω ψηλά τον θερμοστάτη με αποτέλεσμα να καίω περισσότερο αέριο. Εχω 2 επιλογές μάλλον: 1) να βάλω στη σαλονοκουζίνα έστω σε ένα απο τα 2 σώματα θερμοστατική κεφαλή να κόβει στους 21oC π.χ ώστε να μην πιάνει τόσο εύκολα το χωλ (είναι μικρό χωλ) υψηλή θερμοκρασία, είτε άλλη λύση που λόγω χώρου είναι δύσκολο, είναι να βάλω μεγαλύτερο σώμα στο κρύο δωμάτιο. Το σπίτι είναι μικρό 65τ.μ με 2 δωμάτια. Επισυνάπτω ένα πρόχειρο σχέδιο-κάτοψη όπου φαίνονται τα σώματα με κόκκινο, η θέση του θερμοστάτη και τα ανοίγματα. Παλιά με την κεντρική θέρμανση είχα τον θερμοστάτη δίπλα στην είσοδο, αλλά και εκεί λόγω ενεργειακού τζακιου είναι αρκετά ζεστά. Σκέφτομαι αρχικά αντί θερμοστατικής, να δοκιμάσω να στραγγαλίσω αρκετά απο μία βάνα στα 2 σώματα στη σαλονοκουζίνα ώστε να αργεί περισσότερο να τα ζεστάνει ή να έχω μόνιμα το ένα σώμα κλειστό όταν έχω ανοικτό και το ενεργειακό τζάκι, ώστε να μην ανεβαίνει τόσο εύκολα η θερμοκρασία στο χώλ και να δίνει χρόνο στον λέβητα αερίου να ανεβάσει την θερμοκρασία στο "κρύο" δωμάτιο. Ετσι θα ρυθμίζω και πιο χαμηλά το set point στον θερμοστάτη ώστε η αντιστάθμιση να δίνει χαμηλότερη θερμοκρασία νερού προσαγωγής και έτσι να καίει και λιγότερο αέριο. Τι θα προτείνατε εσείς?? Ευχαριστώ πολύ!!
  20. Καλημέρα. Εχω βάλει ατομικό λέβητα συμπύκνωσης με τον αισθητήρα εξωτερικά και την σχετική αντιστάθμιση (θερμοστάτης με λειτουργία αντιστάθμισης). Ο μηχανολόγος που έκανε την εγκατάσταση και την έναυση μου είπε οτι ο οικονομικότερος τρόπος λειτουργίας είναι να το έχω μόνιμα σε μια θερμοκρασία όταν είμαστε στο διαμέρισμα περίπου 21oC και όταν απουσιάζουμε πάλι να είναι μόνιμα ανοικτό 2oC πιο χαμηλα, στους 19oC, καθώς λέει οτι έτσι γίνεται σωστή χρήση της αντιστάθμισης και κατά συνέπεια οικονομία στο αέριο. Εχετε να προτείνετε κάποια άλλη πιο οικονομική ρύθμιση? Το βράδυ στον ύπνο που πρέπει να το κατεβάζω? Ως τώρα που είχα κεντρική θέρμανση πετρελαίου με θερμιδομέτρηση το είχα ανοικτό στους 21oC μερικές ώρες απόγευμα-βράδυ όταν είμασταν δηλαδή στο σπίτι. Οταν απουσιάζαμε το έκλεινα εντελώς. Μου είπε οτι έτσι κατανάλωνα πολύ για να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος. Ευχαριστώ!
  21. καλημέρα και σε ευχαριστώ! το αν έχει επιβληθεί να τοποθετηθεί εξωτερικό ΣΑΠ ή μπήκε προαιρετικά δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα.
  22. καλημέρα! Έχουμε την περίπτωση ενός μεγάλου κτιρίου όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μας έχει ανατεθεί να κάνουμε την υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη για τους πίνακες του κτιρίου. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και υπάγονται στον HD384 κατά βάση. Καμία εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε με τον ΕΛΟΤ 60364 σε ισχύ. Επιβάλλεται η εγκατάσταση απαγωγών υπερτάσεων (SPD) στους πίνακες ή επειδή υπάγονται με βάση τον χρόνο εκτέλεσης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στον HD384 δεν απαιτείται? Διαβάσαμε και το πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι για τις προγενέστερου χρόνου ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Θα ήθελα την άποψή σας. ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
  23. Καλημέρα. Μέχρι περισυ ήμουν στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας με πετρέλαιο. Κανονικά έμπαινα στην φόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, και από την λίστα με τους ιδιοκτήτες και τα διαμερίσματα της οικοδομής επέλεγα το διαμέρισμα μου και έκανα την αίτηση. Φέτος που έβαλα αεριο ατομικό και αποκόπηκα από την κεντρική θέρμανση με συμφωνη γνωμη 501/1000 των συνιδιοκτητών πως θα κάνω αίτηση για επιδομα θέρμανσης αερίου? Ποια είναι η διαδικασία? Προφανώς θα πρέπει να ενημερώσω τι γραφείο κοινόχρηστων να με αφαιρέσει από την λίστα στην εφαρμογή για την αίτηση του επιδόματος πετρελαίου. Αλλά για το αέριο τι πρέπει να κάνω για αίτηση επιδόματος? Ευχαριστώ πολύ!!!!
  24. καλημέρα. Ας πούμε το μπέρδεμα στο αρθρο 127 προκαλείται απο το 8.: <<8.Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονομείται με βάση τις διατάξεις της παρ. 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίμου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, υποχρεούται όμως να συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες. Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας μπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται.»>> Στις διατάξεις της παραγράφου 7. αναφέρεται: <<7. Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της, ο ιδιοκτήτης που ζήτησε τη σύγκλησή της δικαιούται, με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών, να αποσυνδέσει την ιδιοκτησία του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με μόνωση των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία του και να τη συνδέσει αυτόνομα με το δίκτυο φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσει σε αυτήν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαθίσταται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις κατά περίπτωση, και τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. Οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τους όρους των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων. Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης αυτόνομου συστήματος θέρμανσης ο ιδιοκτήτης της αυτονομούμενης ιδιοκτησίας γνωστοποιεί στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και το χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.>> Στην παράγραφο 7. αναφέρει μόνο τις περιπτώσεις "Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της,......" Δεν αναφέρει στην παράγραφο 7 την περίπτωση που η οικοδομή έχει δώσει συναίνεση στην αποκοπή της μεμονωμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας με το 501/1000 χιλιοστών υπογραφές. Κάνει βέβαια αναφορά στην παράγραφο 5. Βέβαια δεν έχει λογική να μπορεί να αποκοπεί κάποιος αν δεν έχει την συναίνεση αλλά με συναίνεση 501/1000 να πρέπει να πληρώνει συμμετοχή στο πετρέλαιο 30%. Θα έλεγα οτι δεν είναι καλά γραμμένο το άρθρο. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης την αποψή σας και με βάση τα αναγραφόμενα στο Άρθρο 127 - Νόμος 4495/2017, αν κάποιος έχει αποκοπεί με συναίνεση 501/1000 δεν συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του καυστήρα και τις έκτακτες δαπάνες ή θα πρέπει να γίνει νέα συνέλευση με θέμα την πλήρη απαλλαγή του από τις έκτακτες δαπάνες? Ευχαριστώ!
  25. καλησπέρα. στην παράγραφο 8 του 4495/2017 γράφει <<8.Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονομείται με βάση τις διατάξεις της παρ. 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίμου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, υποχρεούται όμως να συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες. Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας μπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται.»>> Στην παράγραφο 7 όμως αναφέρεται στις περιπτώσεις που δεν λάβει απόφαση η γενική συνέλευση ή λάβει αρνητική απόφαση. Στην περίπτωση όμως που το 50+1 ψήφους ψηφίσει υπέρ της αποκοπής του συνιδιοκτήτη που αιτήθηκε αποκοπή απο την κεντρική θέρμανση? Δεν το διευκρινίζει αν θα πληρώνει δαπάνες θέρμανσης (δηλαδή συμμετοχή για το πετρέλαιο). δεν είναι παράδοξο με την άρνηση της πλειοψηφίας να απαλλάσσεται αλλά με την συνέναιση της πλειοψηφίας να πληρώνει συμμετοχή στο πετρέλαιο? Η΄ αν έχεις 50+1 ψήφους πάλι απαλλάσσεσαι? τα λεει μπερδεμένα δεν έχω καταλάβει καλά. ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.