Μετάβαση στο περιεχόμενο

YAMVEADA

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Acnt το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να υπογράψει τίποτα περί επίβλεψης γιατί όπως μου ανέφερε δεν έχει επιβλέψει ποτέ. Μήπως θα μπορούσε ο δικός μου μηχανικός να κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι επέβλεψε αυτός το έργο ή η πολεοδομία να κάνει αυτοψία να δει ότι όλα είναι σωστά? -------------------------------------------------------------------------- Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον!!!
  2. Δεν θέλει όμως να πληρωθεί, και παραιτήθηκε στην ουσία μετά από 23 χρόνια από την αρχική άδεια. Από ότι καταλαβαίνω μου φαίνεται ότι δεν γίνεται τίποτα.
  3. Ο προηγούμενος μηχανικός παραιτήθηκε. Μπορεί ο νέος μηχανικός να πληρωθεί το σύνολο της επίβλεψης κατά κάποιο τρόπο. Παίζει ρόλο το πότε παραιτήθηκε ο προηγούμενος μηχανικός? Όχι δεν αναθεωρήθηκε η οικ. άδεια όταν έγινε αλλαγή ιδιοκτήτη. Η άδεια αναθεωρήθηκε επ' αόριστον από τον προηγούμενο.
  4. Δεν μπορεί η πολεοδομία με αυτοψία να κάνει κάτι? Πραγματικά δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω
  5. Δεν τον σνόμπαρε κανείς. Απλός δεν μπορούσα να τον βρω και είχα τον δικό μου μηχανικό Το θέμα είναι ότι δεν θέλει καμία μα καμία σχέση επειδή του την "έκανε" ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Του πρότεινα να πληρωθεί όλη την επίβλεψη αλλά αυτός πάλι αρνήθηκε και μάλιστα με απείλησε ότι θα καταγγείλει ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο κτλ
  6. Δεν έχει γίνει καμία μα καμία παρανομία. Εννοείτε ότι τσέκαρε ο μηχανικός μου τα πάντα. Δεν γνωρίζω όμως ανα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο από μέρους μου. Επειδή η άδεια ήταν παλιά, πριν την αγορά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε αναθεώρηση της άδειας επ'αόριστον. Ύστερα από πολύ καιρό ενώ έψαχνα να βρω τον προγούμενο μηχανικό μου είπε ότι επειδή δεν είχε καμία σχέση με την επίβλεψη γιατί προφανός από ότι κατάλαβα τώρα, ο προηγούμενος ιδοκτήτης για δικούς του λόγους έβαλε κάποιον άλλο να επιβλέπει το έργο δεν θέλει να φέρει καμία ευθύνη. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι έχει δίκιο που δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Από την πολεοδομία λοιπόν μου είπαν ότι θα πρέπει να παραιτηθεί για να αναλάβει άλλος μηχανικός. Υπέγραψε μία υπεύθυνη δήλωση ότι παραιτείτε της επίβλεψης και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη αλλά η πολεοδομία τώρα μου λέει ότι από την στιγμή που δεν θέλει να πληρωθεί την επίβλεψη θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν την έκδοση της πρώτης άδεις πράγμα αδύνατον. Είμαι πραγματικά σε άπόγνωση και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...
  7. Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και καιρό έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με την τελική ρευματοδότηση του σπιτιού μου. Αγόρασα ένα ημιτελές σπίτι το 2006 στα τούβλα και το ολοκλήρωσα το 2009. Η πολεοδομία μου είπε ότι για να πάρω το κανονικό ρεύμα θα πρέπει να έχει πληρωθεί εκτός από την μελέτη και η επίβλεψη του μηχανικού. Ο προηγούμενος μηχανικός που είχε αναλάβει το έργο με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αρνείτε να πληρωθεί την επίβλεψη επειδή όπως ισχυρίζεται δεν είχε επιβλέψει ποτέ. Τι μπορώ να κάνω ώστε να λυθεί το πρόβλημα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των πρωτέρον.
  8. Στην ουσία δεν έγινε καμία αλλαγή (δεν γνώριζα ότι επρεπε να γίνει και ο μηχανικός μου δεν μου είπε τίποτα για αυτό). Τι μπορώ και τί πρέπει να κάνω τώρα? Το σπίτι είναι τελειωμένο τα ένσυμα μου είναι τακτοποιημένα και δεν χρωστάω σε κανέναν. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου
  9. Καλησπέρα σε όλους σας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: είμαι ιδιοκτήτης μιας μονοκατοικίας που αγόρασα το 2006 "στα τούβλα" με αρχική άδεια το 86. Το 2006 ο προηγούμενος ιδοκτήτης για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα προέβει σε αναθεώρηση της άδειας επ αόριστο μέχρι το πέρας των εργασιών. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχει πληρωθεί την αμοιβή επίβλεψης ο προηγούμενος μηχανικός ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ότι είχαν ξεκινήσει οι εργασίες, ότι δεν φέρει καμία ευθύνη κτλ και ότι δεν επιθυμεί καμία αμοιβή επίβλεψης. Πραγματικά είμαι σε απόγνωση διότι δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να πάρω το τελικό ρεύμα από την ΔΕΗ αφού ο παλιός μηχανικός δεν παραιτήται αλλά και δεν θέλει να αμοιφθεί καθόλου ούτε μέχρι το σημείο που ανέλαβε ο δικός μου μηχανικός δηλαδή στα τούβλα. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.