Μετάβαση στο περιεχόμενο

perryar

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

perryar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε . Ευχαριστώ πολλή. Η αντίσταση τελικά πώς υπολογίζεται ?
  2. Αν θεωρήσουμε τα αναγραφόμενα watt στους λαμπτήρες φθορίου ως την πραγματική τιμή ισχύος και την τάση/συχνότητα του δικτύου σταθερή (230V/50Hz), πώς μετράμε/υπολογίζουμε πρακτικά την αρχική γωνία για να υπολογίσουμε το εφφ1 και ποιά θεωρούμε εφικτή τιμή για το τελικό συνφ? Η αντίσταση πως υπολογίζεται και πως συνδέεται στο κύκλωμα? Αν δεν κάνω λάθος τα φωτιστικά φθορίου του εμπορίου με πυκνωτή δεν έχουν αντίσταση (αλλά δεν είμαι σίγουρος).
  3. Χαιρετώ την παρέα . Νέος στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την διόρθωση cosφ σε φωτιστικά με λάμπες φθορίου. Πρόσφατα μέτρησα (με αμπεροτσιμπίδα) γραμμή που τροφοδοτεί 11 φωτιστικά φθορίου 2*36W και 2 φωτιστικά 1*36W. Επίσης στην ίδια γραμμή υπάρχει και ένας προβολέας HQI 150W. Το αποτέλεσμα τις μέτρησης ήταν περίπου 9A (230V).Στην γραμμή δεν υπάρχει καμία άλλη κατανάλωση. Σε άλλη όμως γραμμή υπάρχουν 2 φωτεινές πινακίδες με 3 (60cm) και 6 (150cm) λάμπες φθορίου αντίστοιχα. Η παροχή είναι μονοφασική. Θεωρητικά ,αν τα φορτία ήταν ωμικά ,θα έπρεπε να μετράμε περίπου 4,4A .Τώρα που μετράω περίπου 9A η διαφορά είναι όλη λόγο cosφ? Υπάρχει κάποιος πίνακας που να μας δίνει το μέγεθος του πυκνωτή για την αντιστάθμιση (αναλόγως την λάμπα/λάμπες φθορίου)? Αν όχι πώς μπορούμε πρακτικά να υπολογίσουμε τον πυκνωτή? (Διαθέσιμα όργανα ένα πολύμετρο fluke http://www.fluke.nl/comx/show_produc...en&product=ELW) Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.