Μετάβαση στο περιεχόμενο

SKZ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

SKZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό θα ήταν μία σωστή λύση, αν μπορούσα να ελέγξω τους ιδιοκτήτες των οριζοντίων ιδιοκτησιών του υπογείου. Αυτοί όμως είναι πολλοί και δε συνεργάζονται. Επειδή η ιδιοκτησία που ενδιαφέρει βρίσκεται στην τελευταία στάθμη, εξ αντανακλάσεως με απασχολεί η κατάσταση του υπογείου. Όμως στην πράξη δεν μπορεί ένας ενδιαφερόμενος για ιδιοκτησία του 1ου να κινήσει τις διαδικασίες και να αναλάβει τα έξοδα για τη νομιμοποίηση όλων των ιδιοκτησιών του υπογείου. Ευχαριστώ πάντως.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την εξής απίθανη περίπτωση : για διαμέρισμα (Αττική, εντός σχεδίου πόλεως) από έλεγχο στην πολεοδομία διαπίστώθηκαν τα ακόλουθα : η άδεια οικοδομής (1966) αφορά την ανέγερση ισογείου και α' οροφου με υπόγειο (αποκλειστικά με βοηθητική χρήση αποθηκών), το οποιο θα είναι ισόγειο στην πρόσοψη και υπόγειο στο βάθος του οικοπέδου (ναι, υπάρχει και τέτοιο σχόλιο σε στέλεχος οικοδομικής αδείας!) με ύψος οικοδομής 9,10 μ. Δηλαδή, και στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας μεγάλο τμήμα του υπογείου είναι ουσιαστικά ισόγειο. Σημειώνεται ότι ο συντελεστής δόμησης έχει εξαντληθεί (η σταθμη του υπογείου δεν έχει προσμετρηθεί στον σ.δ., ενώ το ισόγειο και Α' ορ. μέτρησαν κανονικά). Η πραγματική κατάσταση είναι ότι στο υπόγειο - ισόγειο στην πραγματικότητα- αυθαιρέτως έχει γίνει αλλαγή χρήσης απο βοηθητικούς χώρους αποθηκών σε καταστήματα και διαμερίσματα. Για αυτή την αλλαγή χρήσης, υπάρχει σχετικός φάκελος αυθαιρέτου στην πολεοδομία. Η έκθεση αυτοψίας καταλογίζει ευθύνες στους ιδιοκτήτες του υπογείου για την αλλαγή χρήσης. Έχουν γίνει ενστάσεις και ακόμα η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Το διαμέρισμα που ενδιαφέρει βρίσκεται στην τελευταία στάθμη της οικοδομής (Α ορ.). Στην πολεοδομία τα διάφορα τμήματα - και άτομα - δεν μπορούν να αποφανθούν ομόφωνα, άλλοι υποστηρίζουν ότι λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης του υπογείου, υπάρχει περίπτωση να "βγει" αυθαίρετος ο τελευταίος όροφος της οικοδομής και άλλοι ότι το πρόβλημα είναι μόνο στους ιδιοκτήτες του υπογείου που άλλαξαν τη χρήση χωρίς άδεια. Σε δικηγόρο που υπέβέλα αυτήν την ερώτηση, μου απάντησε ότι βάσει Γ.Ο.Κ. το προβλημα θα το έχει το υπόγειο για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. Ο ισχυρισμός περί χαρακτηρισμού αυθαιρέτου του τελευταίου ορόφου εκ των υστέρων και εξαιτίας της παράνομης αλλαγής χρήσης του υπογείου δεν γνωρίζει να τεκμηριώνεται κάπου. Άλλωστε ο όροφος αυτός είναι νομίμως υφιστάμενος. Μήπως έχει αντιμετωπίσει κανείς ανάλογη περίπτωση; Τελικά έχει πρόβλημα νομιμότητας ο τελευταίος όροφος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.