Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκος 88

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Νίκος 88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι φίλε Excadrix, θέλει αναλογικά αποτελέσματα, αλλά χρειάζονται και οι τύποι για να τους γράψω στην εργασία αλλά και για να επαληθεύω τις μετρήσεις μου. Επειδή δεν έχω και πολύ μεγάλες ράβδους, σκέφτομαι να αλλάξω το θέμα έχοντας ως μεταβλητή το βάρος και όχι το άνοιγμα στηριγμάτων... Ακούγεται πιο βολικό... Υποθέτω πως ο τύπος μένει ίδιος..... Λοιπόν, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοηθήσατε, πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές σας! Αν έχω πάλι κάποιο πρόβλημα θα ρωτήσω εδώ.. Χωρίς αυτό το φόρουμ, θα αναγκαζόμουν να αλλάξω εργασια λογικά.. Να στε καλά παίδες!
  2. Μπορείς να μου εξηγήσεις χοντρά-χοντρά τι είναι τα Ε, Ι, Φ; Το μήκος διατομής των βεργών είναι περίπου 7 χιλιοστά. Είναι μεταλλικές και έχουν μήκος γύρω στα 80 εκατοστά. Με αυτά τα δεδομένα, πώς διαμορφώνεται ο παραπάνω τύπος; Επίσης, παίζει ρόλο πού θα στηρίξω τις βέργες; Δηλαδή αν τις στηρίξω αλλού ο τύπος αλλάζει;
  3. Δηλαδή το πείραμα που πρόκειται να κάνω έχει να κάνει με κάμψη και όχι με λυγισμό, έτσι; Έχω στην διάθεση μου 5 σιδηρόβεργες κυκλικής διατομής, γύρω στα 80 εκατοστά (πάνω κάτω). Λυγίζουν, όχι αρκετά εύκολα, αλλά λυγίζουν. Πιστεύετε ότι πχ 15 κιλά είναι αρκετά για να έχω εμφανές αποτέλεσμα; Όσο για αυτό που λες φίλε AlexisPap, πέρα από την συνηθισμένη μεζούρα, δεν έχω άλλο όργανο για να μετράω με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αν έχεις κάτι υπ'όψιν σου, πες μου (αν δηλαδή υπάρχει κάποιο όργανο πες μου πώς λέγεται για να το αγοράσω) Φίλε ssouanis, στην εργασία πρέπει να βάλω και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως τύποι κτλ, που θεωρητικά επαληθεύουν το πείραμα μου
  4. Καλησπέρα σας! Είμαι 16 χρονών και γράφτηκα εδώ γιατί ψάχνω βοήθεια στο μάθημα της Τεχνολογίας του σχολείου... Η εργασία μου έχει τίτλο "κάμψη δοκού ανάλογα με το άνοιγμα στήριξης". Είχα στο μυαλό μου το εξής πείραμα για την έρευνα μου: Να πάρω μερικές μεταλλικές ράβδους, να τις στηρίξω πχ σε 2 τούβλα, να τοποθετήσω στο κέντρο της ράβδου ένα συγκεκριμένο βάρος, και να μετρήσω το πόσο "κατέβηκε" η ράβδος με μια μεζούρα. Μετά την μέτρηση μου, θα άνοιγα τα στηρίγματα περισσότερο, δηλαδή θα μεγάλωνα την απόσταση τους, και θα επαναλάμβανα το πείραμα. Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα πως αυτό που πάω να κάνω ονομάζεται "λυγισμός" και όχι "κάμψη". Επίσης, κάτι τύποι που βρήκα εδώ--> http://www.mead.upatras.gr/thesesdipl/files/Poster%28%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%96%CE%97%CE%A3_%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3%294184.pdf μου φάνηκαν αρκετά πολύπλοκοι... . Έστω όμως ότι πραγματοποιώ το πείραμα. Θα καταφέρω να μετρήσω το πόσο κατέβηκε η ράβδος; Θα είναι μετρήσιμο μέγεθος δηλαδή; Ή θα κατέβει χιλιοστά; Και αν κατέβει, πόσα κιλά πρέπει να βάλω πάνω στην ράβδο; Μήπως αυτό το συγκεκριμένο πείραμα δεν είναι και πολύ "ορθό"; Εσείς που είστε μηχανικοί αν έχετε κάποια ιδέα για ένα διαφορετικό πείραμα, την ακούω. Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη Ευχαριστώ που με διαβάσατε, ελπίζω να λάβω κάποιες απαντήσεις γιατί πρέπει να έχω τελειώσει μέχρι τις 25 το μηνός!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.