Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για να έχεις μια απάντηση εμπεριστατωμένη... Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Όταν αναφερόμαστε σε περιοχές της νοτίου κυρίως Ελλάδας, αυτο κατά βάση ισχύει. Στις περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες το 1922 όμως (βόρεια Ελλάδα) ισχύουν και σήμερα οι διανομές των συνοικισμών και των αγροκτημάτων του Υπουργείου Γεωργίας όπου οι επί μέρους ιδιοκτησίες οριοθετούνται βάσει της εφαρμογής των στοιχείων των διανομών, ανεξαρτήτως της όποιας γνώμης του ιδιοκτήτη. Ως εκ τούτου, σε περιπτώσεις όπως παραπάνω, όπου υπάρχει μια οποιαδήποτε εγκεκριμένη μελέτη που αφορά και επηρεάζει τα όρια ενός οικοπέδου (Πράξεις Τακτοποίησης, Πράξη Εφαρμογής, Συμβολαιογραφικές Πράξεις κατάτμησης/συνένωσης, κλπ.) αυτή πρέπει να εφαρμοστεί με ευθύνη του τοπογράφου μηχανικού. Δεν νοείται υπόδειξη ορίων σε αυτές τις περιπτώσεις. Άρα και πάλι χρειάζονται χαρτιά, σχέδια, συμβόλαια... Υπενθυμίζω δε το γεγονός ότι προβληματικές περιπτώσεις σαν του κυρίου δημιουργούνταν και θα δημιουργούνται όσο η σύνταξη ενός σωστού και πλήρους τοπογραφικού διαγράμματος απορρίπτεται σαν επιλογή ως μια περιττή δαπάνη. Εδώ η επιλογή του επαγγελματία μπορεί να κρύβει επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία... Σας ευχαριστω πολυ για την ενημερωση γιατι μου φαινοταν και μενα περιεργο να μην εχει καποιος την ευθυνη για ενα τετοιο λαθος. Και απο την στιγμη που και η ιδια (τοπογραφος) παραδεχτηκε στην τελευταια μας συναντηση οτι δεν μετρησε αλλα πηρε τα μετρα απο ενα τοπογραφικο το οποιο δεν ηταν καν του τελευταιου ιδιοκτητη (που ηταν σωστο) και εψαχνε και η ιδια να βρει που το βρηκε. Βλεπετε τωρα πια εχω ολα τα τοπογραφικα που υπαρχουν πριν να αγορασω αυτο το οικοπεδο και ξερω τι εχει συμβει. Βεβαια για την συνταξη νεου τοπογραφικου εγω ειχα πληρωσει κανονικα και οπως εγραψε και ο κυριος, η τοπογραφος το θεωρησε περιττη δαπανη για κεινη και ενω πηρε τα λεφτα μου βαλε οτι μετρα βρηκε απο εκεινο το μυστηριο τοπογραφικο. Το θεμα ειναι οτι εχει αναγνωρισει το λαθος της και θα προσπαθησει να μου το φτιαξει χωρις να πληρωσω εγω. Αλλιως βεβαια θα κινηθω νομικα εναντιον καθε υπευθυνου.
  2. Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι εγω το μονο που ηξερα ειναι οτι το οικοπεδο που αγορασα ηταν 500 τμ και σε μια περιοχη που μου δειξανε.. Τα ακριβη μετρα και την οριοθετηση πιστευω οτι ειναι υπευθυνος ο τοπογραφος που πρεπει να με ενημερωσει βασει και του επισημου πρωτου τοπογραφικου του κρατους οτι ειναι λαθος, καθως και ο δικηγορος που επρεπε να κανει ελεγχο τοπογραφικων πριν και μετα το συμβολαιο μου. Αλλωστε η ιδια τριαδα ηταν που ειχε αναλαβει ολη την ιστορια χωρισμου του οικοπεδου. (Η τοπογραφος με τα ξαδελφια της, δικηγορο και συμβολαιογραφο). Οταν την ρωτησα γιατι εγινε αυτο μου τα μασαγε και μουλεγε οτι δεν ειχε μετρησει το οικοπεδο και κατι τετοιες αηδιες. Επισης δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον το οικοπεδο με τα περισσοτερα μετρα να μου εδινε 500 τμ και "Χ" οικοδομικο συντελεστη και τωρα με τα μικροτερα μετρα να μου ξαναδινει 500 τμ και παλι τον ιδιο "Χ" οικοδομικο συντελεστη. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι με βαλανε και πληρωσα εγω για να ανοιξει ενας κοινοχρηστος δρομος αναμεσα σε μενα και στον γειτονα και δεν μου ειπανε οτι εγω δεν θα δικαιουμαι ιοκοδομικο συντελεστη απο τον κοινοχρηστο δρομο γιατι το πηρε ολο αυτος. Ολα αυτα γινανε προς οφελος του ιδιοκτητη του πρωτου οικοπεδου. Ειναι αραγε τυχαια? Φταιει για ολα ο χαζος αγοραστης που αντι οι επαγγελματιες να κανουν τη δουλεια τους επρεπε να γινει εκεινος τοπογραφος δικηγορος και συμβολαιογραφος? Στην παρουσα κατασταση οπως ταχει κανει η υπεροχη τριαδα θα τους πιεσω να μου τα φτιαξουν σωστα με τα υπαρχοντα μετρα , λογω του κτηματολογιου, γιατι αλλοιως θα κανω ασφαλιστικα μετρα στην εξυπνη τριαδα που με εξαπατησε και αναμφισβητητα εβαλα την υπογραφη μου. Επισης θα κανω καταγγελιες σε ολα τα αρμοδια οργανα για να βρω το δικηο μου. Η απαντηση της τοπογραφου προχτες βραδυ σε τηλεφωνημα μου ηταν, γιατι μεχει πιασει και σκαλιζω την κατασταση αφου στο κατω κατω δεν ειμαστε στην Ομονοια. Πως σας φαινεται? Ας μην τα αμβλυνουμε λοιπον ολα γιατι αν καποιος δεν κανει κατι θα χασουμε την μπαλλα με τον καθε απατεωνα. Δεν θελω να στραφω σε αλλο τοπογραφο γιατι πληρωθηκανε αδρα και οι τρεις και ειναι αναγκασμενοι βασει νομων να μου τα παραδωσουν σωστα. Εχω αδικο?
  3. Εχω αντιμετωπισει ενα προβλημα με ενα οικοπεδο που εχω. Δεν ειμαι μηχανικος και δεν ξερω τι να κανω. Το οικοπεδο αυτο ηταν το δευτερο κομματι ενος οικοπεδου που το χωρισαν με οριζοντια καθετη ιδιοκτησια. Οταν το αγορασα το 1997 εβαλα ενα δικηγορο που ηταν φιλος!!! και εκεινος μου συστησε μια τοπογραφο ξαδελφη του να μου κανει το τοπογραφικο και μια συμβολαιογραφο παλι ξαδελφη του να μου κανει το συμβολαιο αγορας. Απο εδω ξεκινανε ολα. Το τοπογραφικο του πρωτου κομματιου που αγοραστηκε το 1991 ανεφερε καποιες διαστασεις για το συνολικο οικοπεδο που η συγκεκριμενη τοπογραφος δεν ασπαστηκε και εβαλε αυτες που βρηκε εκεινη τη στιγμη χωρις να με ειδοποιησει κανεις οτι μου ειχαν φαει μετρα απο το οικοπεδο οι αγοραστες του πρωτου κομματιου. Σας παρακαλω να μου πειτε ποιες ειναι οι νομικες ευθυνες τις τοπογραφου του δικηγορου και της συμβολαιογραφου που προχωρησαν στην εκδοση συμβολαιου και τοπογραφικου με διαφορετικες διαστασεις απο αυτες που κανονικα θα επρεπε ναχει το οικοπεδο και τι μπορω να κανω τωρα. Επισης τι προβληματα θα αντιμετωπισω με το κτηματολογιο στην παρουσα φαση. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.