Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexlar

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

alexlar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. εν πάσει περιπτώσει alexispap τη συγκεκριμένη σκάλα την έχουμε δει να πραγματοποιείται και σε ελληνικά έργα. επειδή χρησιμοποιείται για εξωτερική διαμόρφωση όσες φορές την έχουμε δει (και όχι έξοδο από εξ. κινδύνου ή στο εσωτερικό του κτιρίου) δεν νομίζω ότι απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές πυρασφάλειας, όσο για τα κεκλιμένα πλατύσκαλα δεν γνωρίζω αν και για να έχει πραγματοποιηθεί τόσες φορές στο εξωτερικό και εδώ πιστεύω ότι μπομρεί κάτι να γίνει. zervasgr δεν είπα κάτι από αυτά για τα οποία μιλάς.
  2. Highlander ευχαριστώ πολύ. Τυχαίνει να έχεις σχεδιάσει τέτοια "σκαλό-ραμπα" ή να έχεις βρεί κάποιο σχέδιο στο internet μήπως θα μπορούσα να δώ κάποιο παράδειγμα;
  3. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Έκανα μια προσπάθεια να την χαράξω έτσι αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι τυχαία η γωνία του άξονα της ράμπας με την ευθεία του πρώτου σκαλοπατιού. Αυτή η γωνία δηλαδή πόσο πρέπει να είναι;
  4. Γειά σας, ήθελα να ρωτήσω (δεν γνωρίζω αν βρίσκομαι στη σωστή κατηγορία) αν γνωρίζει κανείς τον τρόπο χάραξης και υπολογισμού αυτής της κατηγορίας κλιμάκων: http://farm1.static.flickr.com/22/27790247_291fb7aad8.jpg είναι αυτές οι σκάλες που τις διαπερνά μια ράμπα. Η γνώση σας θα μου ήταν πολύ σημαντική. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  5. Πάνω από την οροφή είναι το δώμα επομένως δεν έχω λογικά να φοβάμαι κτυπογενείς θορύβους και για αυτό δεν ηχομόνωσα την οροφή. Όσο για αυτό που είπες για τις λαπάτσες μου φαίνεται καλό και μαλλον έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ πολύ. Αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα από εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ.
  6. Alexpap ευχαριστώ πολύ, ναι είναι διαχωριστικός ο τοίχος. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι επειδή είναι κυματοειδής η λαμαρίνα ο τοίχος δεν τερματίζει ακριβώς σε σκωτία της λαμαρίνας ή σε εξώγκομα (με συγχωρείτε αν υπάρχει ειδική ορολογία για το κύμα της λαμαρίνας). Σε αυτήν την περίπτωση που τερματίζει μισός μισός ο τοίχος πάνω στη λαμαρίνα τότε τι θα πρέπει να γίνει; αυτό με το τελάρο το σκέφτηκα και γω αλλά ενδεχομένως να είναι τόσο ηχογέφυρα όσο είναι και το να βιδώσεις τον τοίχο στην ψευδοροφή. Πάνω από την ψευδοροφή δεν μπαίνει κάποια ηχομόνωση αν δεν κάνω λάθος για αυτό ρωτάω τι θα μπορούσε να γίνει.
  7. Γεια σας, σε μεταλλικό σκελετό με κοιλοδοκούς που το δώμα του είναι από κυματοειδή λαμαρίνα (και από πάνω έχει χυθεί μπετόν) στο εσωτερικό του κτιρίου έχω βάλει σύστημα ψευδοροφών και τοίχους από συστήματα γυψοσανίδων. το ερώτημά μου είναι πώς θα ενωθεί ο τοίχος γυψοσανίδας με την οροφή; θα βιδωθεί στην ψευδοροφή (που όπως το καταλαβαίνω δημιουργεί ηχογέφυρα); ή θα πρέπει να φτάσει ώς την κυματοειδή λαμαρίνα; και αν πρέπει εκεί πώς χειριζόμαστε την σύνδεση αφού είναι κυματοειδής η λαμαρίνα; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  8. Ναι έχετε δίκιο ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα. Είναι για ειδική περίπτωση υγρασίας σε εργασία στο πανεπιστήμιο. Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά να με διορθώσετε αν κάνω λάθος: μπορώ να βάλω κάτω από την εδαφόπλακα θερμομόνωση; ή δεν γίνεται να τοποθετηθεί εκεί; και ΑΝ δεν γίνεται να τοποθετηθεί τότε τι κάνουμε συνήθως; την βάζουμε εσωτερικά, στο πάτωμα δηλαδή; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  9. Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να με φωτίσει: στο υπόγειο το οποίο πλευρικά το έχω μονώσει με πολυστερίνη, ασφαλτικά και στεγανωτικό μάζας ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω με την εδαφόπλακα. ειναι σωστό αυτό που πιστεύω;: από κάτω προς τα πάνω: χαλίκια, XPS, φύλλα πολυαιθυλενίου, εδαφόπλακα με στεγανωτικό μάζας, ασφαλτόπανο, και μετά τσιμεντοκονίες κλπ; ή γίνεται κάπως αλλιώς; ευχαριστώ για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.