Μετάβαση στο περιεχόμενο

bravos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

bravos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εννοώ για επιφανειακή εγκατάσταση π.χ. φωτοβολταϊκό πάρκο. Σε έκταση που βρίσκεται μέσα στα όρια υδροφόρου ορίζοντα. Σύμφωνα με το νέο νόμο 3851/2010 για ΑΠΕ η μόνη έγκριση που χρειάζεται από την πολεοδομία είναι ‘εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας’. Το ερώτημα είναι αν επιτρέπεται να βγει τέτοια άδεια για εκτάσεις που βρίσκονται μέσα στα όρια υδροφόρου ορίζοντα.
  2. Γεια χαρά Έχω μια απορία και θα ήθελα πληροφορίες από όποιον γνωρίζει. Σε έκταση που βρίσκεται εντός υδροφόρου ορίζοντα μπορεί να υπάρξει έγκριση από την πολεοδομία εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας είναι απαραίτητη για την άδεια εγκατάστασης μονάδων ΑΠΕ.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την συμβουλή την οποία σίγουρα θα ακολουθήσω. Απλά πάντα θέλω να συλλέγω πληροφορίες από διάφορες πηγές και να ενημερώνομαι σφαιρικά για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζω. Αρχικά άρχισα να αναζητώ απαντήσεις στο θέμα μόνος μου, αλλά σύντομα κατάλαβα πως όλη η πολεοδομική νομοθεσία είναι ένα μικρό χάος και για να μπορέσει κάποιος να καταλήξει με βεβαιότητα κάπου πρέπει να είναι πολύ καλά διαβασμένος.
  4. Γεια χαρά σε όλο το φόρουμ. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μια αναγκαστική απαλλοτρίωση και θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση. Το πολεοδομικό σχέδιο επέκτασης της πόλης έχει εγκριθεί το 1979, ο δήμος με την πολεοδομία θέλουν να ολοκληρώσουν τα έργα, το θέμα είναι με βάση πιο νόμο θα πρέπει να γίνει η πράξη αναλογισμού. Ο δήμος επιμένει σε αυτοαποζημίωση για να γλιτώσει λεφτά, αλλά ο 1337/1983 βάση του άρθρου 1 είναι για εγκεκριμένα σχέδια πριν το 1923 και για μη εγκεκριμένα μετά το 1923. Άρα η πράξη αναλογισμού δεν θα πρέπει να γίνει βάση του ΝΔ16/1923;; Παρακαλώ για όποιον γνωρίζει το θέμα να με βοηθήσει, κάθε συμβουλή θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.