Μετάβαση στο περιεχόμενο

chemenick

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

chemenick's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατ' αρχάς τα ψυχρά υλικά είναι βάσεως νερού, δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά (διαλύτες, βαρέα μέταλλα κλπ) και είναι φιλικά προς τον χρήστη και το περιβάλλον. Επίσης, η αντοχή τους στις καιρικές συνθήκες και η διατήρηση της λευκότητας τους είναι κατά πολύ πιο ανώτερη σε σύγκριση με τον ασβέστη, ο οποίος ξεπλένεται με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές. Ειδικότερα τα ψυχρά υλικά σιλοξανικής βάσης, επειδή είναι εντελώς αδιάβροχα, οι ρύποι και η σκόνη απομακρύνονται εύκολα με τις βροχες από την βαμμένη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διατηρείται η λευκότητα και παράλληλα η υψηλή ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας σε μεγάλο βαθμό (>85%). Επίσης, δεν σημαίνει ότι αν ένα υλικό είναι λευκό, παρουσιάζει και υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να χαρακτηριστεί "ψυχρό".
  2. Θα ήθελα να αναφέρω ότι γενικά δεν υπάρχουν θερμομονωτικά χρώματα και δεν θα πρέπει να προωθούνται ως τέτοια, μιας και το πολύ μικρό πάχος της βαφής (<100μm ή <0,1mm) δεν επιτρέπει στο υλικό να συμπεριφερθεί ως μονωτικό, όπως αντίστοιχα γίνεται με τις πλάκες EPS-XPS. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι λόγω της μεγάλης ανακλαστικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας που παρουσιάζουν αυτά τα χρώματα (ιδιαίτερα το λευκό) μπορεί να μειωθεί έως και 20οC η επιφανειακή θερμοκρασία (ανάλογα με τον δείκτη ανακλαστικότητας της βαφής) και να εξοικονομηθεί ενέργεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα υλικά αυτά ονομάζονται ψυχρά. Έχουν αναπτυχθεί και κάποια υλικά από Ελληνική εταιρεία, τα οποία βασίζονται σε υλικά νέας τεχνολογίας (PCMs) και μπορούν να λειτουργήσουν και κατά τη χειμερινή περίοδο. Στον επόμενο σύνδεσμο παρατίθεται η βάση των ψυχρών υλικών από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα που έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Ψυχρών Στεγών της Ευρώπης (EU-CRC) http://coolroofs-eu-crc.eu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=50&Itemid=51&lang=el Να σημειωθεί ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο δείκτης ανακλαστικότητας (SRI), τόσο πιο μεγάλα είναι τα ενεργειακά κέρδη. Επίσης εκτός από την αρχική τιμή της ανακλαστικότητας, μεγάλο ρόλο παίζει και η διατήρησή της σε βάθος χρόνου, όποτε το ψυχρό υλικό θα πρέπει να παρουσιάζει εξαιρετικές αντοχές στις καιρικές συνθήκες και στην συσσώρευση ρύπων, ανώτερες από αυτέ που προσφέρουν τα κοινά ακρυλικά χρώματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.