Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Harker88

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αγρίνιο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Harker88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, εγώ έστειλα email στο τοπικό τμήμα του ΤΕΕ το οποίο τη διαβίβασε στο νομικό του τμήμα. Κατά τη γνώμη μου, στο ΤΕΕ πρέπει να απευθυνόμαστε. Προς αυτό απευθύνονταν η προσφορά την οποία η Πειραιώς γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τώρα.
  2. Συνάδελφε σε εμένα για την ώρα έπεσε τηλέφωνο. Σε άλλον συνάδελφο εστάλη και επιστολή. Προσπαθώ να καταλάβω με ποια λογική μπορεί μια τράπεζα να τροποποιεί οποιοδήποτε όρο μιας σύμβασης πατώντας στις γενικότητες που αναφέρεις. Και τέλος πάντως το ΤΕΕ τί κάνει; Η προσφορά που έδωσε η τράπεζα προς το ΤΕΕ δεν είναι δεσμευτική;
  3. Αν ανατρέξεις μερικές σελίδες πιο πάνω θα δεις ότι έχει απαντηθεί ήδη αυτό το ερώτημα από εμένα, αλλά δε θα το ξαναγράψω για να μη θίγονται ορισμένοι.
  4. Ούτε εγώ αν και θα προτιμούσα εξαρχής να απέφευγες την ειρωνεία και να έγραφες την άποψή σου, όπως στο προηγούμενο ποστ. Τέλος πάντων, συνεχίζω και αναφέρω ότι σε πρόσφατη ημερίδα του αναδόχου του τοπικού κτηματολογικού γραφείου για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις ο επικεφαλής απάντησε ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι στις χρησικτησίες δέχονται ακόμη και απλό απόσπασμα κτηματολογίου. Συνεπώς, το να προτείνουμε σε πελάτες να συντάξουν εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα για αγροτεμάχια μηδαμινής αξίας σε εξαιρετικά δύσκολα ανάγλυφα είναι επί του παρόντος περιττά. Το καλύτερο που θα πετύχουμε επιμένοντας σε σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού είναι να μην τα δηλώσουν καν (προσωπικά γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις που αυτό κάνουν μόλις τους το λες). Αυτή είναι η άποψή μου.
  5. Πρέπει να έχετε υπόψιν ότι μιλάμε για αγροτεμάχια σε πολύ ορεινές περιοχές. Δε μιλάμε για οικόπεδα φιλέτα στη Μύκονο. Στα περισσότερα, όπως στο συγκεκριμένο, η πρόσβαση είναι με μονοπάτι. Επειδή Μηχανικοί σπουδασαμε και όχι αλπινιστές είναι αυτονόητο ότι πολλά θα μετρηθούν κατά προσέγγιση. Και αυτονόητο ότι με το μάτι "μετριούνταν" μια ζωή γι αυτό και δεν υπάρχουν τίτλοι. Τώρα αν εσείς συντάσσετε εξαρτημένα τοπογραφικά σε τέτοια αγροτεμάχια, τι να πω, τα συγχαρητήριά μου. Επίσης, η ειρωνεία δε σας τιμά. Ειδικά αν δε γνωρίζετε όλα τα δεδομένα.
  6. Έχω βεβαίωση προέδρου κοινότητας του 1995 που το γράφει 10 στρέμματα και Ε9 του 1997 που το γράφει 10 στρέμματα.Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι στο τωρινό Ε9 δηλώνεται 20 στρέμματα ενώ με gps χειρός μετρήθηκε 14 στρέμματα. Πόσο να το δηλώσω; Τοπογραφικό κανονικό δεν απαιτείται. Τσεκαρισμένο αυτό από το τοπικό γραφείο. Και απλό απόσπασμα κτηματολογίου γίνεται δεκτό. Επίσης το τοπικό γραφείο ζητά και το τωρινό Ε9, όχι μόνο το 20ετίας.
  7. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και μια ερώτηση ακόμη. Χρησικτησία που στο Ε9 του 1997 δηλωνόταν 10 στρέμματα. Τώρα δηλώνεται 20 στρέμματα. Μετρήθηκε με gps χειρός 14 στρέμματα. Τί θα συμβουλεύατε να κάνω; Να δηλώσω τα 14 στρέμματα επισυνάπτοντας σκαρίφημα φτιαγμένο με τις μετρήσεις του gps χειρός; Το τωρινό Ε9 θα προτιμούσα για την ώρα να μην το διορθώσω γιατί χρειάζεται κι άλλες διορθώσεις στα υπόλοιπα ακίνητα ( λογιστές...)
  8. Μια ερώτηση επί του αντικειμένου : Συμβόλαιο του 1994 για αγροτεμάχιο το αναγράφει 500 τμ περίπου. Τοπογραφικό που έγινε το 1995 (χωρίς συντεταγμένες) για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο (μεταγενέστερο του συμβολαίου) το υπολογίζει σε 758 τμ (Όσο πάνω κάτω είναι στην πραγματικότητα). Πόσο θα το δηλώνατε; Θα το προσκομίζατε το Τοπογραφικό; Τα 500 με συμβόλαιο και τα υπόλοιπα 268 σε ξεχωριστή δήλωση με χρησικτησια που αναφέρουν μερικοί συνάδελφοι πιο πάνω το θεωρείτε σωστή αντιμετώπιση; Σημείωση : Πρόκειται για μη οικοδομήσιμο ελαιώνα εν μέσω άλλων
  9. Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Ο νομικός και χωρικός έλεγχος γίνεται από άτομο που έχει ελέγξει άλλα 400 συμβόλαια την ίδια ημέρα. Πολλά πράγματα θα διαφύγουν.
  10. Εννοείται ενημερώνεις τον πελάτη σου πως ότι έλλειψη βρεθεί (ή αν βρεθεί) θα αναζητηθεί από τον ίδιο από το Κτηματολόγιο και θα το αντιμετωπίσετε μαζί τότε. Γενικώς για μένα εξαρτάται από το πως θα επικοινωνήσεις το θέμα στον πελάτη σου ή το πόσο σίγουρος αισθάνεσαι γι αυτά που διαβάζεις και γράφεις ο ίδιος. Στα Κτηματολογικά Γραφεία πάντως πολύ συχνά κάνουν και σφάλματα όπως έχω διαπιστώσει ο ίδιος.
  11. Δηλαδή είσαι απολύτως σίγουρος πως ότι πήγες προσωπικά, ελέγχθηκε και παρελήφθη είναι σωστό και στην επεξεργασία δε θα απαιτηθεί κάτι άλλο; Από ποιόν νομίζεις θα ζητηθεί τότε;
  12. Συνάδελφοι, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συλλέγονται και αποστέλλονται στο τοπικό γραφείο 1 φορά το μήνα, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ. Ο έλεγχος δε γίνεται κεντρικά. Πρόθεση των τοπικών γραφείων είναι να γίνεται και σε μικρότερα διαστήματα η αποστολή (πιθανώς και 1 φορά τη βδομάδα). Συνεπώς, εμπιστευτείτε άφοβα το ηλεκτρονικό σύστημα και ότι απορίες έχετε τηλεφωνήστε στο τοπικό γραφείο πρώτα (ή κατά την προσωπική μου άποψη σε έναν καλό συμβολαιογράφο). για να σας τις απαντήσει. Θα κερδίσετε ΑΠΕΙΡΟ χρόνο και θα αποφύγετε ΑΠΕΙΡΗ ταλαιπωρία (δεδομένου και της χαμηλής αμοιβής που θα εισπράξετε για μια δήλωση).
  13. Για το Δικαίωμα Υψούν ευρέθη και αυτό. Είναι στις αρχικές επιλογές, Νέο Ακίνητο Απ' όσο καταλαβαίνω το Κύριος Χώρος της ηλεκτρονικής δήλωσης σαν Κατηγορία συμπεριλαμβάνει το Διαμέρισμα Κατοικία και το Επαγγελματική Στέγη; Αντιμετωπίζονται σαν κάτι το ενιαίο;
  14. Η επικαρπία που γράφουν πιο πάνω οι συνάδελφοι στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώνεται ως εξής, στην καρτέλα Δικαίωμα επιλέγετε : Δικαίωμα : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Είδος δικαιώματος : ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ Η κατηγορία στον πίνακα Β3 του εντύπου γνωρίζει κάποιος πως συμπληρώνεται στο ηλεκτρονικό; Τις μόνες διαθέσιμες επιλογές που βλέπω είναι : Κύριος Χώρος και Αποθήκη - Πάρκινγκ (χιλιοστά). Η Κατοικία, η Επαγγελματική Στέγη, το Δικαίωμα Υψούν ή η Άλλη Χρήση γνωρίζει κανείς πού βρίσκονται στο ηλεκτρονικό σύστημα;
  15. Συνάδελφοι, στις χρησικτησίες που έχετε μεν τα έγγραφα που αποδεικνύουν την 20ετία αλλά δεν υπάρχει τοπογραφικό, μπορούμε να υποβάλουμε και σκαρίφημα με gps χειρός; Ρωτάω γιατί στην έντυπη υποβολή το δέχονται, απ ότι με ενημέρωσαν, ενώ στην ηλεκτρονική υποβολή σε υποχρεώνει να αναρτήσεις τοπογραφικό (χωρίς να διευκρινίζεται τι τοπογραφικό θα είναι αυτό βέβαια) Και ένα ερώτημα ακόμη, στις χρησικτησίες, τί ακριβώς γίνεται όταν τις υποβάλετε τόσο σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή; Παίρνεις οριστική υποβολή ή υποχρεούσαι να προσκομίσεις κάτι περισσότερο σε μελλοντικό χρόνο; (πχ συμβόλαιο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.