Μετάβαση στο περιεχόμενο

john_sodas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. μια δεξαμενη που 8α περιεχει νερο.εμπειρικα μηπως γνωριζει κανεις τι πλατυπελμα να χρησιμοποιησω και καθε ποσα μετρα?? Παρακαλώ μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου -->Προσωπικό Προφίλ-- >Επεξεργασία προσωπικών στοιχείων και στο πεδίο επάγγελμα συμπληρώστε την ειδικότητά σας. avgoust
  2. Καλησπερα, Θελω να στηρίξω ενα αντικειμενο 12000kg το οποιο εχει διαστασεις 5μ x 3μ.Το αντικειμενο αυτο θα το στηριξω σε υψος 2 μετρα πανω σε μια επιφανεια που θα εχει χοντρες λαμαρινες .Ξερω οτι πρεπει να χρησιμοποιησω για τους καθετους στηλους κοιλοδοκους και για τα οριζοντια πλατυπελμα.Δεν γνωριζω τι διατομη πλατυπελμα θα πρεπει να χρησιμοποιησω και τι διατομη κοιλοδοκο,καθως και ανα ποση αποσταση θα εχω πλατυπελμα . ευχαριστω ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Προσθέστε τόνους, χρησιμοποιώντας το edit. Chilon Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία, με τόνους και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
  3. Τα μπεκ που χρησιμοποιω ειναι κυλινδρικης διατομης (αν μπορω να το περιγραψω) τα οποια βρισκονται πανω σε ενα κατακορυφο σωληνα.Καθε σειρα μπεκ βρισκεται σε αποσταση 0,50μετρα σε σχεση με την πιο πανω σειρα.Η διατομη της σωληνας μικραινει καθως πηγαινουμε προς το τελος της σωληνας. Σκεφτηκα να μκρυνω την διατομη μηπως αυξηθει και η πιεση στα μπεκ.Μαλλον ειναι λαθος. Εσυ μου λες να επιλεξω μπεκ που δουλευουν με μικροτερη παροχη ωστε να πετυχω υψηλη πίεση???
  4. Το προβλημα ειναι οτι τα μπεκ κατουρανε.Με ενοχλει η πιεση στα μπεκ.Η αντλια που τραβαει απο τη δεξαμενη και στελνει στα μπεκ μεσω σωληνωσης μηκους περιπου 30 μετρων δουλευει με παροχη 9 m3/h.Το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να αυξησω την παροχη της αντλιας γιατι θα αδειαζει γρηγορα η δεξαμενη(την αντλια την εχω στραγγαλισμενη).Γινεται με καποιο τροπο αλλο να αυξησω την πιεση στα μπεκ?? Αν μικρυνω διατομη σωληνωσης(την κανω 0,5 ιντσα) και αφησω την σωληνα των μπεκ οπως ειναι(1,5 ιντσες) θα αυξηθει η πιεση?? Εξηγησε μου σε παρακαλω και την σχεση παροχης
  5. Χαιρετω. Εχω μια δεξαμενη οπου χρησιμοποιω μια συγκεκριμενη αντλια για να τραβηξω το νερο ,το οποιο μεσω σωληνωσης παει σε μπεκ.Ο σωληνας τον μπεκ ειναι διατομης 1,5 ιντσας και δεν μπορει να αλλαξει. Το προβλημα ειναι οτι τα μπεκ δεν ψεκαζουν οπως θελω(κατουρανε).Θελω να αυξησω την πιεση στα μπεκ χωρις να αλλαξω παροχη στην αντλια(λειτουργει σταθερα με 9 m^3/h).Η αντλια ειναι δυνατη και μπορω να αυξησω την παροχη της αλλα η δεξαμενη θα αδειασει γρηγορα πραγμα οχι επιθυμητο. Yπαρχει καποιος τροπος? Σκεφτηκα να αλλαξω τη διατομη των σωληνωσεων(μηκος περιπου 30μετρα) αλλα οχι την διατομη της σωληνωσης των μπεκ γιατι δεν μπορω.Θα εχω αποτελεσμα ? τωρα χρησιμποποιω 1,5 ιντσα σωληνα . Please help Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  6. john_sodas

    ANSYS

    Δεν βγαίνει και πάλι η δύναμη σωστά , πρέπει να βγει της τάξεως των 20-30 τόννων και βγαίνει 3-4 τόνους.Τέλοςπάντων θα το ψάξω διεξοδικότερα σε ευχαριστώ πολύ ,να σαι καλά [highlight=red:1e8ca38f7e]Τα Greeklish ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ - Διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής[/highlight:1e8ca38f7e]
  7. john_sodas

    ANSYS

    Χρησιμοποιω το στοιχειο plane183 .Κανω μη γραμμικη λυση.Εισηγαγα μεσα το διαγραμμα τασεων παραμορφωσεων.Το ελυσα 2διαστατα και οι δυναμεις ειναι παλι πολυ μικρες.Γι'αυτο εχω κολλησει.
  8. john_sodas

    ANSYS

    Θελω να προσομειωσω τη διαδικασία διαμορφωσης σε μια στραντζα.Το εργαλειο ερχεται και παταει απο πανω το δοκιμιο με μια δυναμη.Απλα εχω ρυθμισει τη μηχανη το εργαλειο να φτανει μεχρι 5mm βαθος οταν παταει.Δεν παει παρακατω.Γι'αυτο θα πρεπει να δωσω τη δυναμη συναρτησει της μετατοπισης.Ετσι νομιζω δηλαδη. Η θα πρεπει να το λυσω δυναμικα(και παλι δεν ξερω πως.).Εχεις να προτεινεις κατι?? Υ.Σ:Η δυναμη δεν αντιστοιχει σε μετατοπιση 5 mm.Tα 5mm ειναι το σωστο βαθος για να πετυχω τη καμπυλοτητα που θελω.Τωρα αν εχω ενα δοκιμιο με μεγαλο παχος η δυναμη θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερη.
  9. john_sodas

    ANSYS

    Θελω να στησω ενα μοντελο απλης κάμψης με πακτωση στις ακρες και δυναμη στη μεση.Το προβλημα είναι ότι η δυναμη ασκειται μεχρι να μετατοπιστει 5mm.Μετα γινεται μηδεν.Πως πρεπει να στησω το προβλημα δυναμικα ή στατικα?(και πως?)Γινεται να δωσω τη δυναμη συναρτησει της μετατοπισης?? Παρατήρηση: Δεν ανοίγουμε το ίδιο θέμα σε περισσότερες της μιας θεματικές ενότητες
  10. john_sodas

    ANSYS

    Καλημερα, δουλευω ενα project οπου κανω μοντελοποιηση μια απλη καμψη με πακτωσεις στην ακρη και δυναμη στη μεση.Η δυναμη στη μεση εηαρταται απο τη μετατοπιση,δηλαδη οπως πιεζει το τεμαχιο εχει μια στανταρ τιμη και μολις μετατοπιστει κατα 4 mm μηδενιζεται.Θελω να δω τις πλαστικες παραμορφωσεις οταν θα εχει μηδενιστει η δυναμη.Μπορειτε να μου πειτε πως το κανω???
  11. Γνωριζει καποιος καμια εταιρεια που κανει πειραματα καμψης,εφελκυσμου κτλ. σε υλικά?? Αν γινεται στειλτε ονοματα. Τηανκσ Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
  12. Η διαδικασια ειναι η εξης: Παιρνουμε φυλλα λαμαρινας(μεγαλων διαστασεων),τα επιγομωνουμε σε καταλληλες μηχανες.Αυτα λογω ψυξης σε διαφορετικες θερμοκρασίες καμπτονται.Στη συνέχεια τα περναμε απο κυλινδρους για να τα ισιώσουμε πάλι και πάνε για κοπή όπου βγαίνουν τα τμχ που θέλουμε.Μερικά κομμάτια που τα θέλουμε με ακτίνα καμπυλότητας έρχονται στη στράντζα.όμως λόγω της παραπάνω διαδικασίας στο επιγομωμενο υλικο έχει ήδη μικρες ρωγμές. Το θέμα είναι όταν το πατήσω στη στράντζα να μην δημιουργηθούν μεγάλες ρωγμές(ουσιαστικά οι ρωγμες που δεν μου κάνουν είναι αυτές που φτάνουν μέχρι τη διεπιφάνεια). Για το επιγομωμενο δεν ξερω τίποτα(σε τιμες).Ξερω ότι δεν αντέχει καθόλου εφελκυσμό αλλα αντέχει πολυ σε θλίψη(λογω των ρωγμων που έχουν σχηματιστεί).Το άλλο μέταλλο είναι γνωστο(σε οριο θραυσης κτλ). Εγω σε πρωτη φάση θέλω να υπολογίσω στη στραντζα το μηκος των πατηματων και τη βυθιση της στραντζας για να πετύχω τη επιθυμητη καμπυλοτητα. Αυτό έχω αρχισει να το κάνω θεωρώντας απλό μέταλλο και όχι 2μεταλλικο(και αναλυτικά όσο γίνεται και με μια ψιλοπροσωμείωση στο ansys). To θέμα είναι ότι θα πρέπει να βάλω σιγα σιγα και το παραπάνω προβλημα στην όλη διαδικασια!!! Ενδιαφερον Ε??
  13. Δεν ειμαι φοιτητης.δουλευω σε μια εταιρεια με επιγομωσεις λαμαρινων.το πάχος του κατω υλικου ειναι μεγαλο (διατομή 10mm+5mm επιγομωση).Η επιγομωση σπαει πολυ ευκολα(δεν εχει καθολου αντοχη σε εφελκυσμο) και θέλω ,αντι για λιγες και με μεγαλο υψος ρωγμές ,να πετύχω πολλές και με μικρό ύψος..Θα μπορέσει να γίνει ή ψάχνω άδικα¨?και σε τι πρόγραμμα μπορώ να το προσομοιώσω(ANSYS,ANSA???)????Σε στράντζόπρεσσα γίνεται η κάμψη..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.