Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos80

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.652 profile views
  • dnika

  • marmpas

giorgos80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ ότι αν γίνει ένας τέτοιος σεισμός στην Ελλάδα, τότε τα θύματα θα είναι εκατοντάδες. Είτε αυτά είναι συμβατικά κτίρια, είτε προκατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα, είτε μεταλλικά. Σε όλα τα κτίρια κατά τη φάση της κατασκευής, αν δεν υπάρχει σωστή επίβλεψη, επικρατεί η λογική «έλα μωρέ, σε εκείνο το κτίριο κάναμε αυτό και στέκετε ακόμη, αυτό θα πέσει;»… Δυστυχώς, ο πελάτης ενδιαφέρεται περισσότερο για τα στοιχεία του κτιρίου που έχουν διακοσμητικό/ καλλωπιστικό χαρακτήρα, παρά για τη ραχοκοκαλιά αυτού.
  2. Να διαλέξεις να εργασθείς ως μισθωτός κι ας χάσεις 13ο και 14ο μισθό κάποια στιγμή. Ήμουν υπάλληλος και με ανάγκασαν να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας για να κάνουν τα αφεντικά ότι θέλουν (ωράριο, μισθός, απαιτήσεις, μη έγκαιρη πληρωμή φπα κ.α.)
  3. Το να βγάζεις συμπεράσματα για τη συμπεριφορά κτιρίων από μακρινές φωτογραφίες και βίντεο είναι από δύσκολο έως αδύνατο. Το ότι έπεσαν προκατασκευασμένα κτίρια για μένα δεν σημαίνει ότι έφταιγε ο τύπος του κτιρίου. Είναι «ύποπτο» αλλά δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Μπορεί για παράδειγμα να ήταν φορτισμένο το κτίριο με φορτίο αρκετά μεγαλύτερο από αυτό της μελέτης ή να ίσχυαν διαφορετικοί κανονισμοί την εποχή συντάξεως της μελέτης (αν πρόκειται για παλιό κτίριο) ή να μην κατασκευάστηκαν τα επιμέρους προκάτ στοιχεία όπως θα έπρεπε ή να μην τοποθετήθηκαν αυτά σωστά ή να έγιναν επεμβάσεις κατόπιν της ανέγερσης και πολλά άλλα.
  4. Παρακαλώ asteri! Plotstyle none ή το προσαρμόζεις στο δικό σου plotstyle.
  5. 1.760 downloads

    Αρχείο .dwg με Πινακίδες Σήμανσης : Ρ-2, Ρ-28, Ρ-30, Ρ-31, Ρ-32, Ρ-58, Ρ-79.
  6. Πιστεύω να πάρω αυτά που μου χρωστάει και την αποζημίωση σε επιταγή, είδα καινούργιο μπλοκ σήμερα. Κι αυτό γιατί με έχει ανάγκη ακόμη… Για το μετά, δεν πίστεψα ότι μου είπε, αλλά όταν πάρω τα λεφτά θα σκεφτώ ποια θα είναι η επόμενη κίνηση.
  7. Ενημέρωση για τις εξελίξεις: Χθες ήρθε ο αρχι-λογιστής και μου λέει να υπογράψω την απόλυση, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα (με νόημα) και του απαντάω ότι δεν υπογράφω και ότι δεν με νοιάζει. Κολλάει λιγάκι δεν λέει τίποτα άλλο και φεύγει. Πάνω που ήμουν έτοιμος να εκραγώ, εμφανίζεται το αφεντικό και με καλεί στο γραφείο του. Πήγα και μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Εκεί του εξήγησα γιατί έχω νεύρα και του αράδιασα όλα τα παράπονα που έχω και τις αδικίες που δέχθηκα από την πρώτη στιγμή που πήγα στην εταιρία έως σήμερα. Αυτός προσπάθησε να καλύψει τις θέσεις του (μάταια) αλλά παραδέχθηκε ότι είχε λάθος σε πολλά από τα θέματα που με αφορούσαν. Συμφώνησε ότι έχω προσπαθήσει πολύ για την εταιρία και ότι έχω βάλει πλάτη πάντα όταν χρειαζόταν. Στο τέλος του λέω ότι αν θέλει να συνεχίσω να δουλεύω για την εταιρία να δείξει ότι με υπολογίζει. Του είπα να εξοφληθούν οι μήνες που μου χρωστάει σε μετρητά και εφόσον θα συνεχίσω να δουλεύω για αυτόν με ΑΠΥ, ότι θα κάνω μια παραχώρηση να πάρω την αποζημίωση σε επιταγή. Υποσχέθηκε ότι όταν ανοίξει η δουλειά (ξεκινήσουν τα δημόσια έργα από τα οποία εξαρτόμαστε άμεσα) θα πάρω αύξηση (!) διότι θα έχω αυξημένο φόρτο εργασίας. Επίσης, δικαιολόγησε το γεγονός ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι το μισό από το κανονικό διότι έτσι έκανε σε όλους τους απολυμένους! Οπότε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς γιατί οι άλλοι που το δέχθηκαν θα κάνουν επανάσταση! Είπε ότι εμένα όμως δεν θα με αφήσει έτσι και ότι θα μου δώσει και αυτά τα λεφτά όταν του το ζητήσω σαν μπόνους. Τελείωσε η συζήτηση και είπε ότι θα μου βάλει το μισό ποσό από τα δεδουλευμένα σε μετρητά σήμερα και τα υπόλοιπα την άλλη Παρασκευή. Σήμερα όμως δεν μπήκαν λεφτά με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να τα βάλει σε προμηθευτές αλλιώς θα «έκλεινε το μαγαζί». Υποσχέθηκε ότι θα τα βάλει τη Δευτέρα… Εγώ πάντως του διευκρίνισα ότι δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα αν δεν πάρω τα μετρητά… Η Δευτέρα είναι κοντά, θα αλλάξει η συμπεριφορά του ή θα με πάει από μέρα σε μέρα; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…
  8. Man21 αν το χοντρύνουν αυτοί, θα κάνω και εγώ το ίδιο. Έχω συγγενή δικηγόρο, αύριο θα του εξηγήσω πως έχει η κατάσταση και θα αναλάβει.
  9. Είχαμε εξελίξεις σήμερα… Μου έφεραν να υπογράψω το χαρτί της απόλυσης, το οποίο σε γενικές γραμμές γράφει τα στοιχεία μου, τα στοιχεία της εταιρίας και ότι με καλούν να παρουσιαστώ στο ταμείο για να εισπράξω τη νόμιμη αποζημίωση. Παρακάτω γράφουν τις αποδοχές κατά την απόλυση, την ημερομηνία καταβολής της αποζημίωσης, το ποσό και την τελευταία μέρα εργασίας. Πρώτον: Δεν το υπέγραψα το χαρτί. Είπα ότι θέλω να το δω λιγάκι. Δεύτερον: Δεν έχω πάρει ούτε ένα cents (απλήρωτος πέντε μήνες) και από ότι πληροφορήθηκα δεν θα μου έδιναν τίποτα σήμερα. Τρίτον: Η τελευταία μέρα γράφουν ότι είναι 31/01/12 και από ότι ξέρω για να το ανακοινώσουν στον ΟΑΕΔ έχουν οκτώ μέρες περιθώριο. Τέταρτον: Το ποσό της αποζημίωσης είναι το μισό (δικαιούμαι δύο μισθούς), άρα θεωρούν ότι με προειδοποίησαν! Από ότι ρώτησα (αλλού..) όμως θα έπρεπε να είχε γίνει έγγραφη προειδοποίηση και να έχει την υπογραφή μου πάνω, γεγονός το οποίο φυσικά δεν έγινε. Ορισμένοι λένε ότι αν δεν μου δώσει τα δεδουλευμένα με την υπογραφή της απόλυσης τότε μόνο δικαστικά μπορώ να τα διεκδικήσω (μέχρι πέντε χρόνια μετά) ενώ αν δεν μου δώσει την αποζημίωση μετρητά τότε θεωρείται άκυρη η απόλυση (μπορώ να τη διεκδικήσω μέχρι έξι μήνες μετά). Οπότε λένε είτε υπογράψω είτε όχι είναι το ίδιο. Απολυμένοι από άλλη εταιρία άσχετη με τον κλάδο μας, την ημέρα της απόλυσης πήραν: τους μήνες που τους χρωστούσαν, την αποζημίωση, το δώρο Χριστουγέννων και την άδεια (απολύθηκαν Ιούνιο). Μου είπαν να διεκδικήσω και αυτά (επιδόματα, άδεια για το 2012) και να μην υπογράψω τίποτα αν δεν πάρω μετρητά όλα τα παραπάνω. Χρειάζομαι τις συμβουλές σας, πρέπει να υπογράψω τα χαρτί της απόλυσης ή όχι; Έχω μπερδευτεί…
  10. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου panbak, θα το γράψω. MyMech το έθεσες πολύ κομψά!
  11. @ panbak Αυτή τη στιγμή «είμαι στον αέρα» περιμένω να ετοιμάσουν απόλυση. Μου ζήτησαν να υπογράψω οικιοθελή αποχώρηση αλλά αρνήθηκα. Δεν έχω κάνει ακόμη έναρξη λόγο φόρτου εργασίας, θα πάω από εβδομάδα στην εφορία. Υποτίθεται ότι με απέλυσαν στις 31/01/12 αλλά δεν έχουν ετοιμάσει τη χαρτούρα και ανησυχώ, μου φαίνεται ύποπτο. @MyMech “Να πονηρευτείς πάντως μην τυχόν και απλά θέλουν να σε στείλουν χωρίς τη ζημιά αυτή και μετά να σου πουν για ποια συνεργασία με ΑΠΥ μιλας?” Αυτό υποπτεύομαι ότι θα γίνει τελικά, γι’ αυτό και δεν θέλω να τους χαρίσω ούτε δεκάρα και δεν θέλω αφού με απολύσουν να παρακαλάω για αυτά που μου χρωστάνε (τους μισθούς που είναι πολλοί). “*Ρε αδερφέ, απλά κοίτα να τακτοποιηθείς με τα λεφτά που σου χρωστάνε και μετά να παίξεις μπάλα όπως γουστάρεις..” Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Αν φερθούν σωστά και μου αποδώσουν τα νόμιμα, είμαι διατεθειμένος μετά να δουλέψω για τον ίδιο χαμηλό μισθό (κάτω από χιλιάρικο) και να πληρώνομαι μια τόσο (ένας μισθός κάθε 2-3 μήνες…). Σε αντίθετη περίπτωση θα διεκδικήσω τα νόμιμα και θα φύγω. Δεν έχει νόημα να δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι νομίζω. @man21 Σκέφτομαι να πάω στον επόπτη εργασίας για να μάθω ποια είναι η διαδικασία για να ξέρω τι να πω, γιατί σίγουρα θα θελήσουν να μου πασάρουν επιταγή για του χρόνου τα Χριστούγεννα. Σας ευχαριστώ όλους, πήρα απαντήσεις και μπορώ να ηρεμίσω λιγάκι (όταν σου χρωστάει κάποιος λεφτά αλλά έχει απαιτήσεις και «υφάκι», τότε είναι δυνατόν να μην τρελαθείς; ). Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
  12. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση MyMech. 1) Αυτοί με ανάγκασαν να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας, εγώ δεν ήθελα γι’ αυτό τους ζήτησα να με απολύσουν. Επειδή λέει θα πλήρωναν και ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ δεν τους συνέφερα… 3) Πόσα άμεσα είναι το «άμεσα»; Υπογράφω το χαρτί της απόλυσης και μου δίνουν τα χρήματα εκείνη τη στιγμή; Ή το υπογράφω και περιμένω πότε θα θυμηθούν να με εξοφλήσουν; 5) Ο μισθός παρέμεινε ο ίδιος μετά την απόκτηση του πτυχίου…
  13. Καλησπέρα σε όλους, Πρώτα από όλα, δεν ξέρω αν έπρεπε να διατυπώσω εδώ τα ερωτήματα μου, αν όχι παρακαλώ να μεταφερθεί στο κατάλληλο θέμα. Εργάζομαι 3 χρόνια ως υπάλληλος γραφείου με σύμβαση αορίστου χρόνου και ασφάλιση στο ΙΚΑ σε μια κατασκευαστική εταιρία και τον Ιούνιο 2011 πήρα το Δίπλωμα μου (Πολ Μηχ) και Οκτώβριο την Άδεια Ασκήσεως. Πριν τα Χριστούγεννα ήρθε ο αριθμός μητρώου από το ΤΕΕ και πριν μερικές μέρες ο αριθμός δύναμης από το ΤΣΜΕΔΕ. Ετοιμάζομαι να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας αλλά θα εξακολουθώ να δουλεύω για αυτή την εταιρία κόβοντας πλέον αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Θέλω τη βοήθεια σας στις παρακάτω απορίες: 1) Εφόσον θα γίνω ελεύθερος επαγγελματίας δικαιούμαι απόλυση από την εταιρία; Η λογική λέει ναι αλλά θα ήθελα να μου απαντήσει όποιος ξέρει ή έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση. 2) Αν δικαιούμαι απόλυση, η αποζημίωση φαντάζομαι θα υπολογιστεί με βάση τα έτη που έχω στη εταιρία. Σωστό; 3) Επειδή είμαι απλήρωτος εδώ και κάποιους μήνες, με την υπογραφή της απόλυσης, θα πρέπει να μου καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα; Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να μου δώσει μετρητά και όχι επιταγή. Σωστό; 4) Η αποζημίωση από ότι ξέρω έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να μου τη δώσει σε επιταγή και να βάλει όποια ημερομηνία θέλει. Σωστό; 5) Από τότε που πήρα το Δίπλωμα θα έπρεπε να είχε αλλάξει η σύμβαση μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.