Μετάβαση στο περιεχόμενο

x_stranger

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

x_stranger's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. αυτό είχε δηλώσει ο δήμος τότε(2005), πιθανόν γιατί και αυτός προτιμούσε να κρατήσει τη γη και να πληρώσει σε χρήμα(στην αντικειμενικη),ωστόσο μετά την απόφαση του εφετείου και την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά ακινήτων μάλλον άλλαξε γνώμη.....οι ιδιοκτήτες ομως τι φταίνε μετά από 6χρονια δικαστικό αγώνα.... το πώς προέκυψαν αυτά τα οικόπεδα τώρα δεν το γνωρίζω και επίσης δεν ξέρω εάν εχει το δικαίωμα ο δήμος να σου δώσει οικόπεδα νε μεν στην ΠΕ αλλά σε άλλο Τομέα με μικρότερο συντελεστή και τελείως διαφορετική χρήση γης. Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, DOOM.
  2. τα οικοπεδα που τους προτεινει ο Δημος ειναι μεσα στην ΠΕ αλλα σε διαφορετικο τομεα ,με μικροτερο ΣΔ και αλλη χρηση Γης και σιγουρα η αξια σε σχεση με την οριστικη τιμη μοναδος ειναι σαφως μικροτερη. οποτε το τι ειναι οικονομικα συμφερον ειναι σχεδον ξεκαθαρο ,το θεμα ειναι ειναι εαν ο δημος εχει το δικαιωμα απο μονος του και χωρις την συγκαταθεση τους να προβει σε διορθωτικη πραξη της ΠΕ η οχι. Νομιζω οτι με το αρθρο 17 του συνταγματος αλλα και με τον 1337/83 η κυρωμενη ΠΕ ειναι οριστικη και αμετακλητη. επισης ο δημος εχει αρκετα χρηματικα διαθεσιμα απο εισφορες σε χρημα τα οποια με τα λιγα που γνωριζω ,μπορουν να διατεθουν μονο για εργα στν ΠΕ ευχαριστω και περιμενω της αποψεις σας...
  3. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια. Έχω μια σύνθετη περίπτωση αποζημίωσης σε κυρωμένη πράξη εφαρμογής .Συγκεκριμένα Η πράξη εφαρμογής έχει κυρωθεί το 2005 και με βάση τον πίνακα, στήλη 50, οφείλετε αποζημίωση σε χρήμα από τον ΟΤΑ προς τους οικοπεδούχους για πχ 1000τμ ,οι οικοπεδούχοι έχουν καταβάλει και την εισφορά σε χρήμα και την εισφορά σε γη που όφειλαν, ταυτόχρονα είχαν ζητήσει να τους δοθούν άλλα οικόπεδα στην ΠΕ πράγμα που ο ΟΤΑ επικαλούμενος ότι δεν έχει απόθεμα γης το αρνήθηκε και αποφάσισε να τους αποζημιώσει σε χρήμα. Κατόπιν οι οικοπεδούχοι προσφυγαν στα δικαστήρια και με τελεσίδικη απόφαση του εφετείου προσδιορίστηκε η οριστική τιμή μονάδος το 2011. Ο δήμος μετά την απόφαση τους κάλεσε και δηλώνοντας οικονομική αδυναμία τους πρότεινε να τους δώσει οικόπεδα αντί για χρηματική αποζημίωση ,πράγμα το οποίο δεν επιθυμούν πλέον οι οικοπεδούχοι. Η ερώτηση μου είναι απλή α)Μπορεί ο δήμος μονομερώς να προβεί στην τροποποίηση της πράξης εφαρμογής μετά από 6 χρόνια η μπορούν οι οικοπεδούχοι να συνεχίσουν να διεκδικούν την χρηματική αποζημίωση???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.