Μετάβαση στο περιεχόμενο

dima9751

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

dima9751's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι να πω, έχω μείνει άναυδος από τέτοια αντιμετώπιση του θέματος. Δεν θα μπω σε διαδικασία να διαπληκτίζομαι για αυτό. Ένα πράγμα εύχομαι μόνο, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάτε σε ένα προγραμματιστή/ τεχνικό πληροφορικής (όπως είμαι εγώ) και να είστε άσχετη με το θέμα, ο τεχνικός να μην τραβαει τα μαλλιά του και να χτυπιέται με τις «χαζές» και τις αστείες ερωτήσεις σας. Ζητώ εδώ την βοήθεια των σχετικών όπως κάνω και εγώ ο ίδιος στο δικό μου αντικείμενο αφιλοκερδώς, δίνονται της απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει κάποιος άσχετος την σωστή επιλογή. Αν πιστεύεται ότι μπαίνω στα «χωράφια» σας και σας στερώ το μεροκάματο, αφήστε τότε, μην κουράζεστε, θα βρω και αλλού βοήθεια. Αν είναι να τα μετράμε όλα σε χρήματα, τότε ζήτω που καήκαμε…. Ευτυχώς δεν το βλέπουν όλοι έτσι το θέμα. Μέσω μηχανικού μου έδωσε αυτή την προσφορά ο τεχνικός με τον οποίον προφανώς συνεργάζεται. Το μήνυμα του akius μου έδωσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα διευκρινίσω. Ξέρω τα έξεις: από 5cm έως 10cm για να δώσει την κατάλληλη κλήση Θα γυρίσει 20cm Έχει γωνίες και στη μέση είναι το δώμα Με σχοινί μιας και το σπίτι κατοικείται και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
  2. Προς τι τέτοια ειρωνεία;; Δεν ήμουν σαφής; Πες τότε καλυτέρα τι άλλα στοιχειά χρειάζεται, να τα δώσω. Περιέγραψα ακριβώς την εργασία και με τι υλικά θα γίνει, δεν είπα κάτι αόριστο. Και ρώτησα πόσο πάνε τέτοιες δουλείες με αυτά τα υλικά. Πιστεύω άμα δεν μπορείς να δώσεις μια σαφή απάντηση, καλυτέρα να μη λες τίποτα.
  3. Σήμερα πήρα μια προσφορά για θερμομόνωση και στεγανοποίηση της ταράτσας 50τμ. Κοστολόγιο: 1600euro Θα έχει 5cm dow πολυστερίνη, τσιμεντοκονία 5cm έως και 10cm για να δώσει τις κατάλληλες κλήσεις και ασφαλτοπανο λευκό (όχι αλουμίνιο) Ο τεχνικός δίνει και γραπτή 10 χρόνια εγγύηση για στεγανότητα. Πως σας φαίνεται η τιμή;
  4. Ακριβώς αυτό! Τι διαφορά θα έχω με την πλήρη υδρο-θερμό (πολυστερίνη, ασφαλτοπανο, πλακάκι) μόνωση σε σχέση με την σκέτη πλάκα και κεραμοσκεπή μέσα στο σπίτι χειμώνα καλοκαίρι? Και πόσο πάει περίπου το τετραγωνικό για την πλήρη (σωστή) μόνωση?
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το 1 το κατάλαβα απλά ρωτούσα αν αυτό θέλει άδεια μικρής κλίμακας ή όχι. Που μπορώ να μάθω αν ένα οικισμός ανήκει στους παραδοσιακούς; Για το 2 μου έχουν πει ότι αν περάσω πρώτα ασφαλτοπανο και μετά dow και πλακάκι δεν θα έχω πρόβλημα. Πια η διαφορά αν περάσω πρώτα dow και μετά ασφαλτοπανο και πλακάκι; Επειδή δεν μπορώ να διαθέσω τώρα πολλά λεφτά σκέφτηκα να κάνω μόνο στεγανοποίηση και αργότερα την θερμομόνωση. Για το 3 ήθελα να μάθω απλά πια η αντοχή του τσιμεντόλιθου. Για διάσταση 3,80μ Χ 3,10μ και ύψος 2,50μ με ανοίγματα που είπα. Ξέρω ότι για αυτή την διάσταση η πλάκα 15εκ. πάχος έχει βάρος 4,5tn ή κάνω λάθος;
  6. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ την βοήθεια σας. Είμαι ιδιοκτήτης μονοκατοικίας στο Ασβεστοχωρι Θεσσαλονίκης (το αναφέρω μήπως και ανήκει σε περιοχή παραδοσιακού οικισμού) και θέλω να αλλάξω την κεραμοσκεπή σε ταράτσα με δώμα. 1. Αυτό το επιχείρημα χρειάζεται άδεια και αν ναι ποια και πόσο περίπου θα βγει? 2. Σε πρώτη φάση λόγο κόστους ήθελα να κάνω μόνο την στεγανοποίηση με ασφαλτοπανο και μετά θερμομόνωση με φελιζολ και πλακάκια από πάνω. Παίζει κανένα ρόλο η σειρά? 3. Υπάρχει ήδη άνοιγμα στη πλάκα του τελευταίου ορόφου όποτε γύρω από αυτήν θέλω να κατασκευάσω ένα δώμα με διαστάσεις 3,80μ Χ 3,10μ με ένα άνοιγμα για πόρτα και 1 (ίσως 2) παράθυρα (αντιλαμβάνομαι ότι τα ανοίγματα παίζουν σημαντικό ρόλο) και πλάκα από πάνω ώστε να βάλω πάνω της ένα ντεπόζιτο νερού 600lit και ηλιακό θερμοσίφωνα με ένα πάνελ (ότι πιο απλό και ελαφρύ). Από τι υλικά μου συστήνεται να κατεβάσω το δώμα ώστε να μπορεί να κρατήσει το προαναφερόμενο βάρος? Τσιμεντόλιθοι σκέτοι είναι αρκετοί ή χρειάζεται οπωσδήποτε κολόνες και δοκάρια? Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.