Μετάβαση στο περιεχόμενο

p-arch

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από p-arch

  1. (από μεταφορά. Pavlos 33)

     

    Καλημέρα συνάδελφοι

    έχω το εξής θέμα: δήλωση ν 4495/'17 που θα χρειαστεί να περαιωθεί (?) για να γίνει πράξη αγοραπωλησίας.

    Το κτίριο είναι παλιό οπότε γίνεται χρήση μειωτικού συντελεστή λόγω παλαιότητας αλλά η ΕΚΧΑ δεν χορηγεί αεροφωτογραφίες εδώ και αρκετό καιρό (έχω εντοπίσει την απαιτούμενη αεροφωτογραφία στο ευρετήριο).

    Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις?

    Πώς  χειρίζεστε το θέμα?

  2. Καλησπέρα συνάδελφοι.

    Θα ήθελα να θέσω και γω τον προβληματισμό μου.

    Σε ακίνητο στο συνοικισμό Περικλέους στα Πετράλωνα που χρονολογείται το 1956- ίσως- υπάρχει το εξής θέμα: Στην συγκεκριμένη περιοχή που έχει δικό της ρυμοτομικό, ως κάλυψη θεωρείται το περίγραμμα των υπαρχόντων πέτρινων παλιών κτιρίων. Αν βγάλεις άδεια προσθήκης με τον ισχύοντα κανονισμό (εγώ έβγαλα το 2008) δεν ισχύει ο υπολογισμός 3,00 +0,1x πραγμ. ύψος για τις πλάγιες αποστάσεις γιατί αυτές προκύπτουν από το υπάρχον κτίσμα. Σε περίπτωση αυθαιρεσίας εκτός νομίμου περιγράμματος, υπολογίζω πέρα από την υπέρβαση κάλυψης και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων??

    Καμιά ιδέα?

  3. συνάδελφοι, τα φώτα σας!

    σε υπάρχουσα οικοδομή του '98 κάνω νομιμοποίηση βάσει του άρθρου 26 παρ. 2 του 4014/11 και του άρθρου 22 του ΓΟΚ 85.

    Μεταξύ άλλων, η οικοδομή έχει επενδυθεί με πέτρα πάχους 25 εκ που εμφανιζόταν ως υλικό στις όψεις της αρχικής άδειας αλλά όχι και σαν επένδυση εκτός περιγράμματος κτιρίου στις κατόψεις (δεν είχε οριστεί το πάχος της στην αρχική άδεια).

    Δεν μπορώ να την συνυπολογίσω στο εμβαδόν του κτιρίου γιατί ξεφεύγει η κάλυψη/δόμηση.

    Διαβάζω επίσης στις τεχνικές οδηγίες του ΥΠΕΚΑ για τον ΝΟΚ ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν οι επενδύσεις στις διαστάσεις του κτιρίου μέχρι πάχους 15 εκ.

    Να την δηλώσω σαν μη φέρον μορφολογικό στοιχείο?

    Καμιά ιδέα??

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  4. Αναφέρονται οι απαραίτητες αποστάσεις 2,5μ και απίσης μην ξεχνάς οτι και αν ακόμα δεν έχεις υπέρβαση βάση επιτρεπόμενου περιοχής, έχεις υπέρβαση βάση αδείας......ερωτήσεις Θ'/4. Οπότες επιτρεπόμενα τα 50μ2 και βγάζεις κάλυψη δόμηση (ύψος αναφέρεται στο ΦΕΚ) και φυσικά πλάγιες αποστάσεις.

     

    Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου όμως η ερωτοαπάντηση Θ4 κάνει λόγο για τα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής. Άλλο να βγάλω ποσοστό υπέρβασης με τα 50τ.μ και άλλο πχ. με τα 200τ.μ αν το οικόπεδό μου ήταν εκτός σχεδίου αλλά άρτιο η εντός σχεδίου και έκανα τον έλεγχο με τα επιτρεπόμενα. Κι εμένα αυτός ο τρόπος υπολογισμού μου ήρθε καταρχήν στο μυαλό αλλά ίσως είναι άδικη μεταχείριση όσων έχουν λυόμενα σε μη άρτια οικόπεδα εκτός σχεδίου.

    Παραείναι δυσμενής ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου, κατά την γνώμη μου

  5. Ακολουθείς πάντα τους όρους της άδειας που έχεις!

     

    Συμφωνώ αλλά οι περιβόητες άδειες του '67 και του '72 για λυόμενα όριζαν ως τεχνική προδιαγραφή ότι μπορείς να τοποθετήσεις ισόγειο λυόμενο από 50 έως 80 τ.μ. σχεδόν οπουδήποτε, δηλαδή και εκτός σχεδίου σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα. Εκεί δεν υφίστανται επιτρεπόμενα μεγέθη περιοχής.

  6. Προσοχή, για αυθαίρετα σε μη οικοδομήσιμα οικόπεδα ή γήπεδα, για τον υπολογισμό του προστίμου δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυξητικοί συντελεστές 4,5,7,8, και 9, δεδομένου ότι όταν δεν υπάρχει αρτιότητα, δεν υπάρχουν και επιτρεπόμενοι όροι δόμησης για να συγκρίνουμε τις υπερβάσεις.

     

    Ιάσονα, ποια είναι η γνώμη σου για μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα που όμως έχουν άδεια λυομένου και αυθαίρετες κατασκευές? Λαμβάνονται υπόψιν οι παραπάνω αυξητικοί συντελεστές? Βάσει ποιών όρων δόμησης?

  7. Έχω ήδη στείλει ερώτημα στο ΤΕΕ σχετικά με τα εκτός σχεδίου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα και τις άδειες λυομένων.

    Να στείλουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι μήπως μας συμπεριλάβουν σε κάποιες από τις επόμενες ερωτοαπαντήσεις?

    'Οσοι περισσότεροι στείλουμε το σχετικό ερώτημα, τόσο καλύτερα. Σαν να ψηφίζουμε για την Eurovision....

  8. Από την ιστοσελίδα -Κτηματολόγιο Α.Ε - καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αεροφωτογραφίες του '07 έως '09.

    Άρα, θεωρητικά, αυθαίρετο του '09 και μετά ενδέχεται να μην εμφανίζεται στο οικόπεδο. Σωστά?

    Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό.

    Καλά φαντάζομαι?

  9. καλησπέρα.

     

    Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι ελέγχουμε τις υπερβάσεις σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στις άδειες των λυομένων που αναφέρουν τα 50 τ.μ.

    Αν πρόκειται για λυόμενα με το ΦΕΚ 101Δ /67, αυτά έμπαιναν παντού.

    Πχ, σε εντός σχεδίου περιοχές, τον έλεγχο για την αυθαιρεσία τον κάνεις με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη της περιοχής για να αποφασίσεις αν μπορείς να κάνεις και νομιμοποίηση,σωστά?

    Άρα στα εκτός σχεδίου, σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα με αντίστοιχη άδεια με ποια μεγέθη θα κάνουμε τον έλεγχο για να αποκλείσουμε την περίπτωση νομιμοποίησης, τουλάχιστον, θεωρητικά, αφού ούτως η άλλως δεν μπορεί να γίνει? Θέλω να πω ότι πρέπει να ισχύει η ίδια λογική στον έλεγχο των αυθαιρέτων αν τουλάχιστον δεν διευκρινιστεί κάτι διαφορετικό από το ΥΠΕΚΑ.

    Επειδή και γω το παλεύω, αν υπάρχει κάποια άποψη επ΄αυτού ας το συζητήσουμε

  10. καλησπέρα

     

    θα ήθελα τη γνώμη σας για την εξής περίπτωση:

     

    σε λυόμενη ισόγεια κατοικία, με αντίστοιχη οικοδομική άδεια, έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη ορόφου με ανεξάρτητο φέροντα οργανισμό και η πρόσβαση στον όροφο γίνεται μέσω ανοιχτής σκάλας. Το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο

    Στο υποτυπώδες τοπογραφικό που συνοδεύει την αρχική άδεια, αναφέρεται το ΦΕΚ 101Δ (50 τ.μ λυόμενο και 20 τ.μ. βεράντες) καθώς και σύστημα δόμησης Π.Ε.με 2.50 μ. απόσταση από όρια.

    Την ανοιχτή σκάλα την υπολογίζω με αναλυτικό. Πρέπει να την συνυπολογίσω και σαν παραβίαση πλάγιων αποστάσεων εφόσον είναι μέσα στα 2.50μ.?

     

    Καμιά ιδέα?

  11. Καλησπέρα,

     

    Σε περίπτωση αυθαίρετης προσθήκης ορόφου σε ισόγειο κτίσμα η οποία έχει

    ανεξάρτητο φέροντα οργανισμό εκτός περιγράμματος ισογείου,

    πως υπολογίζεται το πρόστιμο για την επιφάνεια των υποστηλωμάτων και των

    δοκών του ορόφου που εδράζονται στη στάθμη του ισογείου και περιμετρικά

    αυτού?

    Για πείτε καμία γνώμη

  12. Καλησπέρα

     

    γνωρίζει κανείς τι ακριβώς κάνουμε για τον γεωγραφικό εντοπισμό αυθαιρέτου σε εκτός σχεδίου περιοχές?

    Με το τοπωνύμιο (π.χ. θέση κάμπος) και την περιγραφή κτηματική περιφέρεια του Δήμου Τάδε προφανώς δεν βγαίνει κάποιο αποτέλεσμα.

    Θα χρειαστεί εξαρτημένο τοπογραφικό και συντεταγμένες ΕΓΣΑ για να δηλωθεί το αυθαίρετο σε πρώτη φάση?Υπάρχει άλλος τρόπος εντοπισμού?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  13. Καλησπέρα.

     

    έχω την εξής απορία:

    στο άρθρο 23 παρ.2α του ν. 4014 αναφέρεται ότι από την ρύθμιση εξαιρούνται και τα αυθαίρετα των οποίων η κατεδάφιση έχει ανασταλεί σύμφωνα με τα άρθρα 15,16,17,20,21 το ν. 1337/83.

    Έχω δύο περιπτώσεις αυθαιρέτων (του 1989 και του 1998) που κατόπιν καταγγελίας ορίστικαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης βάσει του ν. 1337/83.

    Αυτό σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στην ρύθμιση με συμψηφισμό των καταβληθέντων προστίμων?

  14. καλησπέρα!

    μέσα στο γενικό χάος που επικρατεί, να βάλω άλλο ένα λιθαράκι:

    Γνωρίζει κανείς πώς ακριβώς θα γίνεται ο συμψηφισμός των ήδη επιβληθέντων προστίμων σε αυθαίρετα (ανέγερσης, διατήρησης) τα οποία θα υπαχθούν στο νέο νόμο?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.