Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikolas_chiotis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikolas_chiotis

  1. Aγαπητέ Tetris , δεν έχω κλίσεις. Όσον αφορά στα φορτία, δεν θα έχει να μεταφέρει παρά το βάρος του, του 1,5 μέτρου τσιμεντόλιθους. Και το έδαφος είναι χώμα.
  2. Για τον πιο τυπικό μαντρότοιχο που υπάρχει. 1,5 μέτρα ύψος, κατασκευασμένος από τσιμεντόλιθο. Μπορείτε να μου πείτε τί πέδιλο απαιτείται και με τί οπλισμό? Και αν απαιτούνται κολωνάκια κάθε κάποια μέτρα, ή αρμοί διακοπής σκυροδέτησης? 50 μέτρα είναι το συνολικό μήκος. Επίσης ως επιφάνεια της σκυροδέτησης του πεδίλου τί πρέπει να χρησιμοποιηθεί? 3Α 5 εκατοστών? επιπλέον το πέδιλο θα πρέπει να μονωθεί με ασφαλτικό επαλοιφομενο? Στην στέψη θα πρέπει να κλείσω με σενάζ? Επίσης απαιτείται η έκδοση Οικοδομικής Άδειας αφού πρόκειται να γίνει στο εσωτερικό μια ιδιοκτησίας στην οποία έχει γίνει κατάτμηση σε δύο οικοπεδα, άρτια και οικοδομήσιμα, και αφορά μόνο στον τοίχο διαχωρισμού ανάμεσα στα οικόπεδα και όχι περιμετρικά. Δεν έχει ιδιαίτερες κλίσεις το έδαφος και δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρατήρηση. Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Είναι υποχρεωτικό απο τους κανόνες. Didonis.
  3. Eρώτηση συνάδελφοι, γιατί δεν μπορώ να το βρώ πουθενά, ενώ το είχα βρει παλιότερα. Σε Φωτοβολταικό 350 KWatt, μικρότερο του 1 MWatt, η Εταιρεία που το κατασκεύασε, έφτιαξε κάτω από τον Οικίσκο Μέσης Τάσης, 'φρεάτιο επίσκεψης' υπόγειο βάθους 2 μέτρων και εμβαδού 12 τ.μ. ( προφανώς κατά λάθος). Αυτό όμως δεν προβλέπεται με Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Κατασκευάζεται βάση Νόμου, κάτω από τον Οικίσκο με Οικοδομική Άδεια, για Φωτοβολταικά μεγαλύτερα του 1 MWatt. Oπότε η Κατασκευή είναι Αυθαίρετη. Είχα βρει παλιότερα ότι επιτρέπεται μόνο Βάση από C16/20 διαστάσεων 2,5Χ5,95Χ0,30 για τη βαρυτική έδραση του οικίσκου, και μάλιστα από τα 30 εκατοστά πάχος τα 10 πρέπει να είναι θαμμένα. Και δεν μπορώ να το βρω. Ήταν μάλλον σε μια διευκρίνηση του νόμου. Μήπως μπορεί κανένας να βοηθήσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.