Μετάβαση στο περιεχόμενο

yannis56

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Ευχαριστώ για τις γρήγορες και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Θα δώσω το αρθρο σου στον υδραυλικό αιθυλένιο, νομίζω θα το εκτιμήσει... Θα ρωτήσω κόστος και δυσκολία για τον αυτοματισμό..αν και για bypass το βλέπω τελικά... Συμφωνω και επαυξάνω για το σχόλιο του kcher προς το αιθυλένιο! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
  2. "ο γείτονας έχει υποχρέωση να συγκεντρώσει και να οδηγήσει τα όμβρια σε δίκτυο ή αποδέκτη αν προέρχονται απο κτιριακές εγκαταστάσεις ή διαμορφώσεις χώρου με εκσκαφές και επιχώσεις................ το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με γειτονικό δίκαιο και λιγότερο με θέματα τεχνικής νομοθεσίας, η συνδρομή δικηγόρου είναι απαραίτητη" Θανάση έχω παρόμοιο πρόβλημα. Θέλω να βρώ επισήμως τους παραπάνω νόμους και να τους δείξω στο γείτονα, πριν να καταλήξω σε δικηγόρους. Νομίζω θα καταλάβει γιατί είναι συζητήσιμος. Μπορείς να με καθοδηγήσεις;
  3. ο γείτονας έχει υποχρέωση να συγκεντρώσει και να οδηγήσει τα όμβρια σε δίκτυο ή αποδέκτη αν προέρχονται απο κτιριακές εγκαταστάσεις ή διαμορφώσεις χώρου με εκσκαφές και επιχώσεις................ το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με γειτονικό δίκαιο και λιγότερο με θέματα τεχνικής νομοθεσίας, η συνδρομή δικηγόρου είναι απαραίτητη
  4. Γρηγόρη σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και να μην απογοητεύεσαι... είμαι σίγουρος ότι ο χρόνος σου δεν πάει χαμένος!! Πρόσεξε τώρα, επανέρχομαι γιατί ο υδραυλικός λέει ότι οταν κλείσει το καλοριφερ, ο κυκλοφορητής συνεχίζει να λειτουργεί στελνοντας το ζεστό νερό στον ηλιακό μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του γιατί αλλοιώς κινδυνεύει ο καυστήρας. Ετσι εκμεταλλεύεται και την θερμότητα του νερού που θα χανόταν στο περιβάλλον εαν δεν γίνονταν αυτό και οι απώλειες μετριάζονται κατά πολύ. Μπορεί λέει να βάλει μία βάνα που να μπορώ να παρακάμπτω τον ηλιακό όταν θέλω.. αλλά δεν το συνιστά για τους παραπάνω λόγους και κυρίως διότι η μεγάλη θερμοκρασία του νερού μπορεί καποια στιγμή να κάνει ζημιά στον καυστήρα... Εχω μπερδευτεί!
  5. Διάβασα τα post στο link που μου έδωσες αιθυλένιο καθώς και την ανάλυση στο "μοναχος" που είναι εξαιρετική! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνει η μετατροπή, (εκτος και αν το οργανο που προτείνει ο ΝΙΚΟΣΤΡΙ δώσει λύση) και απορώ πως δεν την έκανε την παράκαμψη ο κατασκευαστής από την αρχή!!
  6. Παρέλαβα καινούργια μεζονέτα με ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας στην κεραμοσκεπή. Διαπίστωσα ότι όταν ανάβω το καλοριφερ το νερό περνάει υποχρεωτικά από τον ηλιακό. Δεν μπορώ δηλαδή να επιλέξω όταν έχω ζεστό νερό από τον ήλιο και ανάβω το καλοριφέρ μόνο για να ζεστάνω το σπίτι, να μην ανεβαίνει το νερό στον ηλιακό, αλλά να τον παρακάμπτει ώστε να έχω λιγότερες απώλειες. Επειδή είχα αυτή την δυνατότητα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας εικοσαετίας νόμιζα ότι η επιλογή παράκαμψης του ηλιακού γινεται σε όλες τις καινούργιες κατασκευές. Το συζήτησα με τον υδραυλικό, ο οποίος εξεπλάγη και μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται και δεν χρειάζεται διότι οι απώλειες είναι αμελητέες. Θα ήθελα την γνώμη σας εαν πρέπει να επιμείνω να προστεθει στην εγκατάσταση η δυνατότητα παράκαμψης του ηλιακού.
  7. Ειμαι ιδιώτης (τελείως άπειρος στα χτισίματα) και ξεκινάω νέα οικοδομή. Ο μηχανικός μου που ανέλαβε την εργολαβία μου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται εξωτερική θερμομόνωση σκυροδέματος διότι κρύβει τις πιθανές κακοτεχνίες στα μπετά (κουφάλες- φωλιές και λοιπά αδύνατα σημεία). Αντί για αυτό προτείνει εσωτερική θεμομόνωση με επέκταση της τοιχοποιϊας στην κολώνα, καλύπτοντας έτσι τα εσωτερικά γυμνά μέρη του σκυροδέματος με τούβλο. Διάβασα τα σχετικά φόρουμ και κατάλαβα ότι υπάρχει πρόβλημα ελέγχου της στατικότητας με την εξωτερική θερμομόνωση (ιδιαίτερα σημαντικό για την υψηλης σεισμικότητας περιοχή που μένω). Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εν έτει 2010 θα συμφωνήσω να χτίσω σπίτι χωρίς εξωτερική θερμομόνωση με κίνδυνο να υποστώ και πάλι τις μουχλες και τις υγρασίες στους τοίχους, και τα δωμάτια που δεν ζεσταίνονταν με τίποτα των παιδικών μου χρόνων. Τί με συμβουλεύετε; Να αρκεστώ στην λύση που προτείνει ο μηχανικός μου ή να του προτείνω και άλλες λύσεις , και ποιές; Σημείωση: Η τοιχοποιία θα είναι με διπλή σειρά τούβλων και ενδιάμεσα θερμομονωτικό υλικό και διάκενο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.