Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pisines

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ.
  2. ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ 2004).ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
  3. Οχι προφορικά μου τα επιβεβαίωσαν στην Πολεοδομία. Μήπως γνωρίζεις σε πόσο χρόνο είναι απαιτητά από τη ΔΟΥ? Σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείται για την τακτοποίηση όλων των αυθαιρέτων γνωρίζει κάποιος τίποτα? Περιμένω μήπως περιλαμβάνει κάποια ευνοϊκότερη ρύθμιση και συμπεριλαβει και τη δική μου την περίπτωση αν δεν έχω πληρώσει βέβαια τα πρόστιμα.
  4. Φίλε Akius σε διορθώνω: πρόστιμο ανέγερσης 100%, αποδοχή του εντός 30 ημερών μειώνεται σε 70% (δηλ. έκπτωση 30%), και εφάπαξ καταβολή του στη ΔΟΥ μείωση σε 60% του αρχικού (δηλ. επιπλέον έκπτωση 10% και όχι 50%).
  5. Σευχαριστώ Akius για την πληροφορία. Μακάρι να ισχύει το 50% κάτι είναι και αυτό. Οσον αφορά το μηχανικό ... Εχουμε συνεργασία εννοείται και δεν είχε ιδέα για το ύψος των προστίμων ...τώρα έμαθε κι αυτός. Αν το ξέραμε , εννοείται ότι δεν θα βάζαμε τούβλο. Είχαμε τέλεια άγνοια νόμου, όχι μόνο εμείς αλλά και ο μηχανικός ο οποίος μάλλον δεν είχε αρκετή εμπειρία. Αυτός που δεν είχε καθόλου άγνοια - το αντίθετο μάλιστα - ήταν ο καταγγέλων...
  6. Ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Σχετικά με την έκπτωση του 50% στην εφάπαξ καταβολή του προστίμου μέχρι πότε ίσχυε? Γιατί σε εμάς έχει τεθεί έκπτωση 10% μόνο την οποία δεν την έχεις εάν καταβάλεις το πρόστιμο σε δόσεις.
  7. καταρχήν φίλε ευχαριστώ για την απάντησή σου...έχει κάποια επιχειρήματα αλλά... ο νόμος είναι καθαρά εισπρακτικός...γιατί αν ήθελε να είναι όλα τέλεια θα έπρεπε να επιβάλει κατεδάφιση και όχι επιβολή προστίμου διατήρησης του αυθαιρέτου, δηλαδή όποιος έχει μπορεί να παρανομεί... Να ρωτήσω και κάτι άλλο...αν γνωρίζει κάποιος. Σε περίπτωση κατεδάφισης του κτίσματος, η πέργκολα μπορεί να διατηρηθεί-νομιμοποιηθεί και με ποια διαδικασία; Y/Γ : Η εμπειρία μου σχετικά με την κατασκευή πισίνων - σαουνων κλπ. στη διαθεσή σας
  8. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,μηχανικο ρωτησα αλλα ειχε μεινει πριν απο το 2004 οταν τα προστιμα ηταν μικρα συγνώμη... αλλά τί νόμος είναι αυτός που σε βάζει να γκρεμίζεις το αυθαίρετο και να το πληρώνεις; Αυτός που τον έφτιαξε πρέπει να ήταν πολύ διεστραμμένο μυαλό!! και ίδια μεταχείριση τα 5 τ.μ. με τα 1.000.... Τι δικαιοσύνη είναι αυτή???
  9. Καλησπέρα σας Κατοικώ σε διαμέρισμα 50 τ.μ. με μια κρεβατοκάμαρα. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου αποφάσισα να επεκτείνω σε μπαλκόνι ένα ακόμη μικρό δωμάτιο 8 τ.μ. με πέργκολα για σκεπή (Ιούνιος 2010). Μετά από καταγγελία διενεργήθηκε έκθεση αυτοψίας από την Πολεοδομία όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 16.000 ευρώ καθώς και πρόστιμο διατήρησης 8.000 ευρώ. Θέτω τα εξής ερωτήματα. 1.Υπάρχει δυνατότητα να χαρακτηρισθεί το συγκεκριμένο αυθαίρετο ως μικρή πολεοδομική παράβαση ούτως ώστε να μειωθεί το πρόστιμο; 2. Μπορεί να γίνει επανάληψη της αυτοψίας και να χαρακτηρισθεί ο χώρος ως αποθήκη και όχι ως κύριος χώρος; 3. Σε περίπτωση κατεδάφισής του υπάρχει δυνατότητα να μην πληρωθεί το πρόστιμο ανέγερσης; 4.Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να μπορέσει να μειωθεί το πρόστιμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.