Μετάβαση στο περιεχόμενο

papjohn

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. είχε αναφερθεί μόνο σε κάποιου είδους πέργκολας, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα ψάξει το θέμα διεξοδικά, γιατί έτρεχα με το τι δικαιώματα έχω από την εφορία Αρχαιοτήτων
  2. Χαίρεται, είμαι καινούργιος χρήστης του forum και θα ήθελα την συνδρομή και γνώση σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικό με το δικαίωμα υψούν. Η περίπτωσή μου είναι με λίγα λόγια η εξής: Είμαι κάτοχος ενός διαμερίσματος στο δεύτερο όροφο μιας διόροφης πολυκατοικίας και παράλληλα έχω πλήρη κυριότητα στον αέρα της πολυκατοικίας. Έχει συσταθεί συμβολαιγραφική πράξη για το παραπάνω δικαίωμα για το οποίο υπάρχουν χιλιοστά επί του οικοπέδου χωρίς δηλ να έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης, συγκεκριμένα μπορούν να ανεγερθούν περίπου στα 300 τ.μ.. Το πρόβλημα εντομίζεται στο ότι η πολυκατοικία βλέπει σε πλατεία, όπου υπάρχει Βυζαντινός ναός και ως εκ τούτου υπάρχει δέσμευση για το επιτρεπόμενο ύψος από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Η ερώτησή μου είναι εάν κατά κάποιο τρόπο μπορώ να εκμεταλλευτώ το δικαίωμα υψούν για να επεκτείνω την τωρινή κατοικία μου; Μία σκέψη είναι να σπάσω μέρος της πλάκας στο δικό μου διαμέρισμα και να δημιουργήσω ένα ξυλίνο ημιδάπεδο και να σηκωθεί με εσωτερική σκάλα ένας άλλος ημιόροφος που να εξέχει με στέγη γύρω στο 1,5 μέτρο από την ταράτσα (τόσο νομίζω είναι και το επιτρεπόμενο ύψος , σας παρακαλώ διευκρυνίστε), ώστε να δημιουργηθεί τρόπω τινά σοφιτούλα που θα διαμορφωθεί σε υπνοδωμάτια. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό από νομικής και μηχανικής απόψεως; Σας Ευχαριστώ. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.