Μετάβαση στο περιεχόμενο

AxelK

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

AxelK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. N,Ed/(Xz*N,Rk/gM1) + kzy*My,Ed/(XLT*My,Rk/gM1) ξέρει κανείς ποιός έλεγχος είναι αυτος?
  2. για να μου πείτε αν το κατάλαβα καλα: Κάνω την τοιχοποιία μου (.70x0.25x2.5) με shell elements, κάτω η τοιχοποιία αρθρωμένη, και βάζω πάνω δεξιά (ας πούμε) στο Π που σχηματίζεται, οριζόντια δύναμη και ανάγω αυτή τη δύναμη σε μοναδιαία μετατόπιση (P/δ), ε? ρωτάω γιατί στο post 9 που μου λές, μιλάς για κατανεμημένο φορτίο...
  3. περιττό να πω οτι τώρα μπλέχτηκα περισσότερο!
  4. ναι, σε αυτο με το ΙΡΕ 100 , αρθρωτό, δεν έχεις άδικο, πακτωμένο και με κάτι μεγαλύτερο κάτι γίνεται... τι εννοείς με τον προηγούμενο τρόπο? με την έννοια της μοναδιαίας παραμόρφωσης με το μέτρο ελαστικότητας που έχω βρεί?
  5. για να επανέλθω λίγο γιατί νομίζω οτι κάτι δεν κάνω καλά: έχω ένα πλαίσιο Π, άνοιγμα 3.15 μ, ύψος 2,50μ αρθρωτό κάτω. Αν σε αυτό βάλω ΙΡΕ 100 ας πούμε σε όλα τα μέλη, με μία οριζόντια δύναμη 1 ΚΝ, η παραμόρφωση που παίρνω πάνω, είναι 1.2 εκ. πράγμα πολύ λογικό. αυτό σημαίνει οτι η ακαμψία του πλαισίου μου είναι D = 1/0,012 = 83,33 KN/m ??? λίγο δεν είναι αυτό? όσο αναφορά την τοιχοποιία έχω κάνει το εξής: I = b*d^3 /12 (ροπή αρδανείας) Ε = 1000 * fk (μέτρο ελαστικότητας) fk = k * fb^0.65 * fm^0.25 (fb = θλιπτική αντοχή λιθοσώματος fμ = θλιπτική αντοχή κονιάματος) D = 12 E*I /h^3 (Ακαμψία τοιχοποιίας)
  6. Ευχαριστώ πολύ, έτσι το σκεφτόμουν και εγώ αλλά δεν ήμουν σίγουρος...
  7. Γειά σας, Πως μπορώ να υπολογίσω την ακαμψία κατα την κύρια διεύθυνση ενός μεταλλικού πλαισίου? Το ρωτάω γιατί, μετά απο καθαίρεση υπάρχουσας τοιχοποιίας, μου είπαν στην πολεοδομία, πάνω απο κάποιο ποσοστό καθαίρεσης (το οποίο και ξεπερνάω), πρέπει να αντικαταστήσω την ακαμψία που μου παρείχε η τοιχοποιία, με μεταλλικά. Την ακαμψία της τοιχοποιίας την βρίσκω, Του πλαισίου (??) που θα αντικαταστήσει την τοιχοποιια, πώς μπορώ να την υπολογίσω για να ξέρω τί διατομές θα βάλω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.