Μετάβαση στο περιεχόμενο

yiannis972

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Πρωτα απ' ολα να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας. Λόγω προσωπικου προβλήματος δεν ειχα την ευκαιρια να τις δω νωριτερα. Οφειλω να πω οτι με μπερδεψατε λιγο. Πριν απο μερικές μερες βρηκα και καποιον ακόμα κατασκευαστη ο οποίος στην ιδια περιοχη παραδιδει επισης στα τουβλα και μιλωντας μαζι του ξεφυγε η τιμη κατασκευής, η οποία συμφωνα με τα λεγομενα του ειναι γυρω στις 40.000€ για μεζονετα 50+50 με σκεπή στα τουβλα και με οικοπεδο 1 στρεμα. Οταν η τιμη πωλησης σε αυτο το σταδιο ειναι 120.000€ με κανει να σκεφτομαι οτι δεν βγαζει απλα κερδος αλλα αισχροκερδεί. Βρηκα 500μ πιο κοντα στην παραλία 70000€ το στρεμα χωρις να παζαρεψω καθολου. Αυτος που πηρε 6 στρεματα πιο μακρια απο αυτο που βρηκα δεν θα το πηρε τουλάχιστον 65000€; Αρα 15000€ κερδος το κομματι Χ 4 μεζονετες 60000€ κέρδος για παραδοση μονο στα τουβλα. Απο εκει και μετά οπως μου ειπε γυρω στις 40000€ για να τελειωσει. Το μονο που περναει από το μυαλό μου ειναι το πόσο κοροϊδα μας πιανουν μερικοι τυποι σαν και αυτόν, εμαςε που δεν κατεχουμε το αντικειμενο.
  2. Μετά από χρόνια σφιξιματος του ζωναριού μαζεψαμε ενα ποσο και λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να παρουμε ενα παραθαλλάσιο ακινητο. Η περιοχη που μας ενδιαφέρει ειναι η Λεπτοκαρυά Πιερίας. Σαν ασχετος αλλά και επειδή δυστυχώς δεν εχω γνωστούς που να εμπιστεύομαι οι οποίοι μπορούν με σιγουριά να μου πουν ότι ο ταδε μηχανικός ή εργολάβος είναι σωστός στη δουλεία του, απευθύνομαι αρχικά εδω στο φορουμ για να αποκτήσω μια πρωτη εικόνα. Από αυτά που εχω ακούσει σε συζητησεις είναι οτι "ο μηχανικός θα ειναι αδιάφορος κι εγω ετρεχα ολη την ωρα για να δω τι γινεται, ο εργολάβος με εκλεψε στα μπετά, στα τούβλα, στα στα στα.... " Μετά από ψαξιμο σε εντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και ραντεβού με μεσιτες-κατασκευαστες ειδαμε αρκετα οικοπεδα-χωράφια αλλά και μεζονετες. Σαν ασχετος στο αντικείμενο και μετά από την αναζήτηση μας αυτή προεκυψαν οι παρακάτω απορίες: Αγορά ημιτελούς ή κατασκευή; Οι τιμές στα χωράφια κάτω από την εθνική οδό ξεκινάνε από 65.000€ το στρέμμα και πεφτουν οσο ανεβαίνεις προς το βουνό. Αντίστοιχα οι ημιτελεις μεζονέτες (στα τουβλα) ξεκινάνε από 120000€ κάτω από την εθνική οδό και περίπου στις 95000€ πάνω από αυτή και περίπου 35-40000€ για την αποπεράτωση. Χωρίς να έχω δει κανένα χαρτί μου ειπανε ότι για το στρεμμα οι άδειες ειναι για 50 τμ, τα οποία τα κάνουν 1ο οροφο και για το ισόγειο το οποίο αρχικά εχει δηλωθεί ως χώρος σταθμευσης δηλώνουν αλλαγη χρήσης στην πολεοδομία και το κλείνουν κάνοντας σαλονοκουζίνα. Οι άδειες ειπαν (και για τα χωράφια αλλά και για τις μεζονέτες) ότι εχουν εκδοθεί από το 2009 και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα σχετικά με την αλλαγή χρήσης. Είναι όλα αυτά συμφωνα με το νόμο; Λόγω απόστασης (δεν μένω στη Λεπτοκαρυά αλλά περίπου 1,5 ωρες μακριά) αξίζει να μπω στον κόπο να αγοράσω 1 στρέμμα το οποίο να εχει τις νομιμες προϋποθεσεις για να χτίσω και να προχωρήσω ή καλυτερα να παρω ημιτελες; Υπάρχει περίπτωση να βρω στην ελληνική αγορά ή ακομα και στη Βουλγαρία υλικά φθηνότερα (μπετά, οπλισμό, τούβλα, μονώσεις κλπ) απ' οτι οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή; Εαν τα βρω φθηνότερα θα δεχθούν για να αναλάβουν την κατασκευή? Είναι νόμιμο να χτιστεί ενα μικρό υπόγειο (20-25 τμ) το οποίο θα έχω για αποθήκη και όχι για κατοικισιμο χώρο; Είναι προτιμότερο μηχανικός και εργολάβος να είναι ντόπιοι ή από τον τόπο διαμονής μου ο οποίος δυστυχώς δεν ειναι και τόπος καταγωγής μου. Εάν παρώ ημιτελές κατά πόσο μπορώ να βεβαιωθώ ότι μεχρι το σημείο εκεινο εγιναν όλα σωστά (θεμέλια, πλάκες, σκεπή) και νόμιμα; Εκτός από αυτά που αναφέρονται στις "Συμβουλές προς επίδοξους αγοραστές ακινήτων" υπάρχουν άλλες τρύπες τις οποίες πρέπει να ψάξω για την περίπτωση μου? Οποιεσδήποτε άλλες συμβουλες σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.