Μετάβαση στο περιεχόμενο

alan

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά να ξέρεις ότι με τίποτα δεν έχω την νοοτροπία του "έλληνα" όπως λες. Την κίνηση του να φτιάξω αυτό το σπίτι την έκανα με την προυπόθεση ότι κάποια στιγμή θα έβγαζα άδεια όπως μου είχε πει ο μηχανικός (γιατί τότε που το έκανα μου είχε πει, όταν διευκολυνθώ οικονομικά να βγάλω μια άδεια και όλα οκ, διότι ο πατέρας μου λέει τότε που πλήρωνε ικα κλπ για τον πάνω όροφο πλήρωνε και για την πυλωτή με την προυπόθεση κάποια στιγμή να την κλείσει). Δεν τα ξέρω κι εγώ τώρα καλά, πάντως με αυτό το σκεπτικό το έκανα. Λόγω διαφόρων οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσα να βγάλω άδεια έως τώρα και απλά το είχα κατά νου και στο πρόγραμμα.Χάνοντας τον πατέρα μου ξαφνικά όπως καταλαβαίνεις μου ήρθαν τα πάνω κάτω. Και τώρα δεν αναζητώ κάτι βολικό και που να με συμφέρει. Ζητώ απλά να πλήρώσω όσο βγει αλλά να το ξεκαθαρίσω αν γίνεται. Σαφώς και θέλω να ΄γίνει νόμιμο και με τον πιο νόμιμο τρόπο. Για την Μπιρμπίλη απλά ρώτησα γιατί μπορεί και να γίνει και να πιάνει και μένα. Και βέβαια δεν θέλω να ταλαιπωρούνται τα παιδιά μου αργότερα, γι αυτό και από τη στιγμή που θα περάσουν στα χέρια μου θέλω να κάνω ότι είναι δυνατόν για να είναι όλα σωστά. Σ ευχαριστώ πάντως για την παρέμβασή σου. ότι άλλο περάσει από το νού όλων σας για την περιπτωσή μου γράψτε μου σας παρακαλώ, αισθάνομαι ότι είμαι σε απόγνωση.
  2. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντως στο δικηγόρο κάναμε τα χαρτιά για την δήλωση φόρου κληρονομιάς. Και τώρα μαζί με όλα τα άλλα τα πήγαμε στη συμβολαιογράφο για να κάνουμε τις διαδικασίες μεταβίβασης. Δηλαδή να γραφτούν στην κάθε μία και να μας μεταφέρει και η μητέρα μου το μερίδιό της. Όσο γι αυτό που μου είπε η συμβολαιογράφος για την υπεύθυνη δήλωση μου είπε ότι το κάνουν πολλοί. Τι να πω δεν ξέρω.
  3. Σ΄ευχαριστώ Theo που αφιέρωσες λίγο από τον χρόνο σου για να μου απαντήσεις. Δηλαδή να απευθυνθώ και σε δικηγόρο και σε μηχανικό και να αναλάβουν αυτοί? Λες να βρώ καμιά άκρη? Μήπως μπορείς να μου πεις και την άποψή σου αφού είσαι στο χώρο, περί νόμου νομιμοποίησης αυθαιρέτων της Μπιρμπίλη, για να μαζέψουν χρήμα? Τι λες αν γίνει αυτό με συμφέρει εμένα? Θα ήθελα αν έχεις κι άλλο χρόνο να μιλήσουμε λίγο. Πάντως χίλια ευχαριστώ
  4. ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα να με κατατοπίσετε επί του θέματος γιατί έχω μπλοκάρει τελείως? πείτε μου κάτι σας παρακαλώ!
  5. Σας παρακαλώ δεν ξέρω να χρησιμοποιώ καλά το forum πρώτη φορά γράφω, πριν από λίγο έγινα μέλος. Θα ήθελα να σα ςεξηγήσω τι συμβαίνει και αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Υπάρχει οικόπεδο εκτός σχεδίου ( σε διαδικασία υπο ένταξης) 4,5 στρέμματα περίπου. Υπάρχει 1 κτίσμα με οικοδομική στρεμματική άδεια του 1979 1ου ορόφου 100 τμ μετά πυλωτής σε ιδιοκτησία του πατέρα μου. Το 1999 πήγα να εγκατασταθώ κι εγώ και έχτισα την πυλωτή και την έκανα σπίτι 100 τμ. Τότε μου είχε πει μηχανικός ότι όποτε διευκολυνθώ οικονομικά να βγάλω μια άδεια για το ισόγειο που έχτισα και όλα θα ήταν έντάξει. Δεν το έχω κάνει έως τώρα. Πριν 6 μήνες έχασα τον πατέρα μου ξαφνικά, και τώρα είμαστε σε διαδικασία με την συμβολαιογράφο για να γραφτούν σε εμένα και την αδερφή μου. Η αδερφή μου θα πάρει τον πάνω όροφο τον νόμιμο στο όνομά της και εγώ το ισόγειο που είχα χτίσει. Όμως η συμβολαιογράφος μου λέει ότι για να γραφτεί σε μένα, μόνο αν το δηλώσω με υπεύθυνη δήλωση ότι είχε χτιστεί πριν το 1983, σχεδόν δηλαδή με την αρχική άδεια του πάνω ορόφου. Υπόψιν ότι ο πατέρας μου το δήλωνε στο Ε9 από το 1999 που ήρθα να εγκατασταθώ εδώ. Σας παρακαλώ έχω φρικάρει και έχω μπερδευτεί και αγχωθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι μη μπλέξω. Εν τω μεταξύ μου λέει η συμβολαιογράφος ότι συζητιέται να βγεί νόμος για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορείτε να μου δώσετε τις συμβουλές σας εσείς που είστε έμπειροι? Ευχαριστώ πάρα πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.