Μετάβαση στο περιεχόμενο

snipous

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από snipous

  1. Καλησπέρα σε όλους!

    Πελάτης μου ζήτησε να εγκαταστήσω δεξαμενή diesel σε υπαίθριο χώρο. Αυτή η δεξαμενή θα εξυπηρετεί ένα Η/Ζ που είναι εγκατεστημένο εκεί.

    Ψάχνω να βρω σχετική νομοθεσία (πυροπροστασία κλπ.) αλλά βρίσκω μόνο για δεξαμενές καυσίμων κεντρικής θέρμανσης.

    Υπάρχει κάτι πιο σχετικό για την περίπτωσή μου;

    Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί!

    Ευχαριστώ

  2. Παλιότερα που έπαιρνα τα βουνά (με τα πόδια όμως), πάντα λέγαμε ότι "δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει λάθος εξοπλισμός".

     

    Τα εκατομύρρια Δανών, Γερμανών, Ολλανδών και λοιπών Βορειοευρωπαίων που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

  3. Για να απαντήσω στο "τι γίνεται τους υπόλοιπους 10 μήνες" του φίλου παραπάνω:

     

    Συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, ορισμένοι ποδηλατόδρομοι είναι θερμαινόμενοι, ώστε να μην πιάνουν πάγο και χιόνι. Ακόμα όμως και να γίνει αυτό, το πρωι η προτεραιότητα στον εκχιονισμό είναι ποδηλατόδρομοι>πεζοδρόμια>δρόμοι.

    Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα, αρκεί να το θέλεις και να το κυνηγήσεις.

    Ακόμα και στη ζούγκλα της Αθήνας, αν θέλανε (θέλαμε) θα μπορούσε να υπήρχε ένα ωραιότατο δίκτυο ποδηλατόδρομων.

    • Upvote 2
  4. Για μενα στην Ελλαδα την ζημια την εκαναν κυριως 2 πραγματα :

    1) Το πελατειακο κρατος

    2) Το οικονομικο μοντελο που ακολουθηθηκε στην χωρα τα τελευταια 30 χρονια

     

    Στην χωρα μας δυστυχως κανεις δεν εχει καθησει να ασχοληθει με το δευτερο. Εχουμε καταντησει μια χωρα στην οποια το μονο που κανουμε ειναι να πουλαμε ο ενας υπηρεσιες στον αλλον και να καταναλωνουμε. Ειναι προφανες πως μια οικονομια η οποια στηριζεται στο να πουλαμε αερα κοπανιστο ο ενας στον αλλο και στην διακινηση εισαγωμενων προιοντων προς αλληλους, εαν δεν εχει παραγωγικη βαση θα "σκασει" αργα η γρηγορα.

     

    Οταν εχεις μια χωρα η οποια εχει :

    -70.000 γιατρους οταν χρειαζεται 30.000

    -11.500 φαρμακεια οταν το Βελγιο με ιδιο πληθυσμο εχει 1.850 και η Αυστρια 1.400

    -5 φορες περισσοτερους μηχανικους απο τα αλλα Ευρωπαικα κρατη (η πλειοψηφια των οποια δεν ασχολειται με την παραγωγη, αλλα με καθε ειδους αχρηστες γραφειοκρατικες διαδικασιες)

    -Ο δικηγορικος συλλογος της Αθηνας εχει περισσοτερους δικηγορους απο την Γαλλια των 65 εκ.

    -25.000 δημοσιογραφοι οταν η Ν.Υορκη εχει 6.000

    -Τους περισσοτερους καθηγητες στην Ευρωπη (Ελλαδα 1 καθ. προς 9 μαθ.-Ευρωπη 1 καθ. προς 22 μαθ)

    -40 εταιρειες δημοσκοπησεων οταν η Αγγλια εχει 3

    -250 διαφημιστικες εταιρειες οταν η Γερμανια εχει καμμια 20αρια

    -Τα περισσοτερα καναλια και εφημεριδες πανΕυρωπαικα

    -Οκτω κομμωτηρια σε καθε οικοδομικο τετραγωνο

    -Αλλα τοσα λογιστικα γραφεια

    .................................................................................

    .................................................................................

     

     

    χωρίς να διαφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λες, θα μπορούσες να μας παραθέσεις τις πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα στοιχεία;

    Κάποια μου φαίνονται ΠΟΛΥ φουσκωμένα

  5. αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη συλλογική κινητοποίηση ως κλάδος;

    γιατί εγώ τα τελευταία 4 χρόνια δε θυμάμαι κάποια τέτοια...πέρα από τη συμμετοχή του Σ.ΜΙ.Τ. στις γενικές απεργίες..

     

    όταν λέω ότι "δεν κάνουμε τίποτα" εννοώ φυσικά ως κλάδος και όχι ατομικά.

    • Upvote 1
  6. OK.

     

    Οπότε, από τη μία γκρινιάζουμε δίχως σταματημό γιατι μας έχουν κάνει τον κ... μπασκέτα με τα μετρα (αυτοί που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε).

    Από την άλλη δεν κάνουμε τίποττα σαν αντίδραση σε αυτά για τα οποία γκρινιάζουμε και κατηγορούμε αυτούς που πάνε να κάνουν (που πάλι ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε).

    • Upvote 3
    • Downvote 2
  7. Παρατείνεται η διάρκεια ισχύος των προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών για διάρκεια δώδεκα (12) μηνών, δηλαδή έως 06.10.2013. Η παράταση των προσωρινών αδειών θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς οι προσωρινές άδειες ισχύουν έως 06.10.2012, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

     

    Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 8.305 προσωρινές άδειες, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία εκπαίδευσης όσων επιθυμούν να αποκτήσουν οριστική άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή. Το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώνει επίσης τις απαραίτητες διαδικασίες για τις εξετάσεις των υποψηφίων (εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων: Ιανουάριος 2013).

     

    Οι παραπάνω ρυθμίσεις προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων», η ηλεκτρονική διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε στις 14.09.2012 και σύντομα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

     

    Διευκρινίζεται ότι με την παράταση της διάρκειας ισχύος των προσωρινών αδειών, θα βρίσκονται σε παράλληλη ισχύ έως τις 06.07.2013, τόσο οι προσωρινές όσο και οι οριστικές άδειες που σταδιακά θα χορηγούνται. Μετά την ημερομηνία αυτή παύει η ισχύς των προσωρινών αδειών.

     

    Πηγή: =2058&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2058&language=el-GR

     

    προς υποψήφιους μόνιμους: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!

    • Upvote 1
  8. είχα πετύχει τον Παραδιά σε πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ πριν από 10 μέρες περίπου, και έλεγε ακριβώς αυτό. Το μέγεθος της παπάτζας ΔΕΝ περιγράφεται. Έλεγε χαρακτηριστικά πως θα έπρεπε να υπάρχει μια φόρμα στο internet όπου ο ιδιοκτήτης θα έβαζε τα στοιχεία του ακινήτου από μόνος του, δηλ. έτος κατασκευής, τρόπος κατασκευής (για να σε δω εδώ), κουφώματα, η/μ κλπ., και να βγαίνει το πιστοποιητικό αυτόματα βάσει περισσότερο της ηλικίας του ακινήτου. Επίσης στην ερώτηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ, πως θα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες αυτά τα στοιχεία ο κ. Πα(πα)ραδιάς είπε με στόμφο " ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ"...

     

    Εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν κανέναν Έλληνα να κάνει κάτι τέτοιο από μόνος του. 9/10 περιπτώσεις θα έβαζε ψευδή/αναληθή/λανθασμένα στοιχεία.

  9. Αυτό είναι μια καλή ερώτηση...

    Σύμφωνα με τη δική μου λογική θα γίνει αυτό που λες, δλδ θα ανεβει ο πάτος της πισίνας στο επίπεδο του εδάφους.

     

    Ένα άλλο "παράξενο" που προέκυψε: Στις καταναλώσεις ΖΝΧ για χρήση κοινόχρηστου λουτρού, η ΤΟΤΕΕ δίνει 0!

     

    Κάνω λοιπόν τη σκέψη: Μήπως τελικά το κολυμβητήριο το λαμβάνουμε ως μία θερμική ζώνη, συμπεριλαμβανομένων και των αποδυτηρίων, μιας και η ΤΟΤΕΕ αναφέρει κατανάλωση για ΖΝΧ σε αυτή τη χρήση μόνο (ενώ όπως προκύπτει από την ΕΥΕΠΕΝ, τελικά δεν λαμβάνουμε υπόψην τα νερά της πισίνας); Και εξηγω.

     

    Σύμφωνα με τον πίνακα 2.5, των διευκρινήσεων, αναφέρει (στους αστερίσκους) για το κολυμβητήριο:Στις καταναλώσεις ΖΝΧ των χώρων αυτών έχει συνυπολογιστεί η συνεχής εναλλαγή χρηστών στη διάρκεια του λειτουργικού ωραρίου και ένα ποσοστό χρηστών που δεν καταναλώνει ΖΝΧ.

     

    Σε ένα κολυμβητήριο, πέρα των αποδυτηρίων που αλλού έχουμε κατανάλωση ΖΝΧ?

  10. Δλδ συνάδελφε λες πως δε λαμβάνουμε καθόλου υπόψην τους 2 τεράστιους λέβητες που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του νερού της πισίνας;

    Μου φαίνεται περίεργο αυτό, μιας και πρόκειται για τεράστια κατανάλωση. Ελπίζω μία ερώτηση στο ΥΠΕΚΑ να ξεδιαλύνει την καταστάση (high hopes)

     

    Όσον αφορά τις ζώνες, έχω το χώρο του κολυμβητηρίου, το χώρο των αποδυτηρίων, διάφορους βοηθητικους χώρους (λεβητοστάσιο και αντλιοστάσιο) καθώς και ένα ανψυκτήριο. Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να προσθέσω μια 3η ζώνη μόνο και μόνο για ένα κυλικείο μερικών τμ.

     

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου

  11. Συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας. Κάνω μία επιθεώρηση για ένα κλειστό κολυμβητήριο.

    Έχω στοιχεία για λέβητα που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και τα ΖΝΧ των αποδυτηρίων, λέβητα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το νερό της πισίνας, φωτισμό, αερισμό κλπ.

     

    Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν ως εξής:

    α) Υποθέτω πως θα ορίσω 2 θερμικές ζώνες. 1 το κολυμβητήριο και 1 τα αποδυτήρια (κοινοχρηστα λουτρα;) που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες. Εδώ έρχεται και το ερώτημα, τι U έχει η κερκίδα...(πρόκειται για κατασκευή δεκαετίας του '70)

     

    β) Στον θερμαινόμενο όγκο λαμβάνω και τον όγκο της πισίνας ή όχι; Εγώ είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να το λάβω υπόψην, μιας και η πισίνα είναι πάντα (ή σχεδόν πάντα) γεμάτη.

     

    γ) Δεν έχω ξεκαθαρίσει αν στα ΖΝΧ λαμβάνουμε υπόψην και το νερό της πισίνας. Τι λέτε για αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να ληφθούν υπόψην.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.

  12. Εγώ έχω μια άλλη απορία:

    Έχω γραφτεί στα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ (δε μου εγινε καμμια ερώτηση για την εμπειρία μου παρεπιμπτόντως) πλήρωσα κανονικά και τώρα περιμένω.

    Εντωμεταξύ διαβάζω περί επαγγελματικής εμπειρίας (που δεν το είχα προσέξει στην αρχή - μαλακία μου) και φρικάρω.

     

    Οι ερωτήσεις είναι δύο (η μία λίγο φιλοσοφική)

    α) Τι σκατά τη θέλουν την εμπειρία εφόσων κανεις 60 ώρες σεμινάριο και στα καπάκια εξετάσεις;;; Τι διάολο, ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τελείωσει μια σχολή, δεν είναι ντουβάρια, θα καταλάβουν τι παίζει. Και στην τελική, αν κάποιος δεν τα πιάνει και δεν το έχει, για αυτό ακριβώς το λόγο δεν είναι και οι εξετάσεις;;;; Καθυστερημένοι μια ζωή...

     

    β) Στην "εμπειρία" μου (που να είναι προ διετίας) έχω μόνο επίβλεψη και μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων εργοστασίων και επαγγελματικών χώρων. Μετράει αυτό άραγε, ή πρέπει να είναι αποκλειστικά σε κτίρια κατοικιών;;

     

    Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε!

  13. με τέτοια στοιχεία δε βγαίνει πόρισμα..

    τι αιολικο δυναμικό έχει η περιοχή;

    τι είδους βιομάζα καις;

    από πόσο μακριά την φέρνεις;

    πως είναι το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής; μπορείς να σηκώσεις εκεί ψηλή κατασκευή (Α/Γ);

     

    αυτές και διάφορες ακόμα ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις

  14. Γενικά ζητάς αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία τα τσεκάρεις επι τόπου (για κουφώματα, τοίχους, ημιυπαίθριους κλπ.)

    Τσεκάρεις την θέρμανση, αν υπάρχει και φύλλο συντήρησης λέβητα, ακόμα καλύτερα.

    Τσεκάρεις για θερμοσίφωνες, ηλιακούς, κλιματιστικά, αυτοματισμούς (εξαιρετικα σπάνιο) κλπ

  15. Δεν είναι υπερβολή αν ρωτήσεις μηχανολόγο τελειόφοιτο να σου πει, πιο το αντικείμενό του και με τι θα ασχοληθεί...να μην γνωρίζει

     

    Διαφωνώ κάθετα!

    Οι περισσότεροι ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε να κάνουμε, αλλά στην κωλοχώρα που ζούμε δε μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε.

    Γιατί σε αυτή τη χώρα το να είσαι μηχανικός σημαίνει, κατά πλειοψηφεία, ότι ή θα ασχοληθείς με την οικοδομή, ή θα δουλέψεις σαν project manager ή κάποια άλλη διεκπαιρεωτική παπαριά σε εταιρεία.

    • Upvote 1
  16. οι αμεσοι ενδιαφερομενοι οι νεοτεροι , ουτε διαμαρτυρονται, οι περισοτεροι ουτε ξερουν τι συμβαινει......ψαχνουν ημεριδες για δουλειες στο τζατζικισταν , πακισταν..........δεν λεω Αυστραλια γιατι εκει παλιωσε το αστειο..........

     

    Η γενίκευσή σου πέρα από τραγική είναι και άστοχη.

     

    Επειδή δεν γράφει κάποιος δε σημαίνει ότι δεν ξέρει και τι του γίνεται. Και επίσης δεν ασχολούνται ΟΛΟΙ οι μηχανικοί με τις επιθεωρήσεις.

     

    Αν ξοδεύεις όλη σου την ώρα ψάχνοντας για δουλειά στο εξωτερικό, επειδή στην Ελλάδα δεν βρίσκεις (π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση το σύστημα ευνοεί τους παλαιότερους οι οποίοι μάλιστα

    παντως κακως ασχολουμαστε ικαρε, εμενα επαγγελματικα με συμφερει κιολας.....

    ), γιατί ακριβώς να ψαχτείς πριν συμπληρώσεις την γ!@%$# προϋπηρεσία τους;
  17. Είναι προφανές πως η ύλη για τους μόνιμους δεν είναι έτοιμη και θα αργήσει να είναι έτοιμη.

     

    Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πίεσαν ώστε να ανακοινωθεί η διαδικασία των μόνιμων για να σταματήσει η γκρίνια, αλλά τώρα βλώπουν πως δεν τους βγαίνει και θα αργήσει πολύ, οπότε ξαναζητάνε μόνιμους

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.