Μετάβαση στο περιεχόμενο

snipous

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

snipous's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα διαβάσω τα σχετικά και θα επανέλθω.
  2. Καλησπέρα σε όλους! Πελάτης μου ζήτησε να εγκαταστήσω δεξαμενή diesel σε υπαίθριο χώρο. Αυτή η δεξαμενή θα εξυπηρετεί ένα Η/Ζ που είναι εγκατεστημένο εκεί. Ψάχνω να βρω σχετική νομοθεσία (πυροπροστασία κλπ.) αλλά βρίσκω μόνο για δεξαμενές καυσίμων κεντρικής θέρμανσης. Υπάρχει κάτι πιο σχετικό για την περίπτωσή μου; Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί! Ευχαριστώ
  3. Παλιότερα που έπαιρνα τα βουνά (με τα πόδια όμως), πάντα λέγαμε ότι "δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει λάθος εξοπλισμός". Τα εκατομύρρια Δανών, Γερμανών, Ολλανδών και λοιπών Βορειοευρωπαίων που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
  4. Για να απαντήσω στο "τι γίνεται τους υπόλοιπους 10 μήνες" του φίλου παραπάνω: Συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, ορισμένοι ποδηλατόδρομοι είναι θερμαινόμενοι, ώστε να μην πιάνουν πάγο και χιόνι. Ακόμα όμως και να γίνει αυτό, το πρωι η προτεραιότητα στον εκχιονισμό είναι ποδηλατόδρομοι>πεζοδρόμια>δρόμοι. Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα, αρκεί να το θέλεις και να το κυνηγήσεις. Ακόμα και στη ζούγκλα της Αθήνας, αν θέλανε (θέλαμε) θα μπορούσε να υπήρχε ένα ωραιότατο δίκτυο ποδηλατόδρομων.
  5. χωρίς να διαφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λες, θα μπορούσες να μας παραθέσεις τις πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα στοιχεία; Κάποια μου φαίνονται ΠΟΛΥ φουσκωμένα
  6. αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη συλλογική κινητοποίηση ως κλάδος; γιατί εγώ τα τελευταία 4 χρόνια δε θυμάμαι κάποια τέτοια...πέρα από τη συμμετοχή του Σ.ΜΙ.Τ. στις γενικές απεργίες.. όταν λέω ότι "δεν κάνουμε τίποτα" εννοώ φυσικά ως κλάδος και όχι ατομικά.
  7. OK. Οπότε, από τη μία γκρινιάζουμε δίχως σταματημό γιατι μας έχουν κάνει τον κ... μπασκέτα με τα μετρα (αυτοί που ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε). Από την άλλη δεν κάνουμε τίποττα σαν αντίδραση σε αυτά για τα οποία γκρινιάζουμε και κατηγορούμε αυτούς που πάνε να κάνουν (που πάλι ΕΜΕΙΣ ψηφίσαμε).
  8. Παρατείνεται η διάρκεια ισχύος των προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών για διάρκεια δώδεκα (12) μηνών, δηλαδή έως 06.10.2013. Η παράταση των προσωρινών αδειών θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς οι προσωρινές άδειες ισχύουν έως 06.10.2012, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 8.305 προσωρινές άδειες, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία εκπαίδευσης όσων επιθυμούν να αποκτήσουν οριστική άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή. Το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώνει επίσης τις απαραίτητες διαδικασίες για τις εξετάσεις των υποψηφίων (εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων: Ιανουάριος 2013). Οι παραπάνω ρυθμίσεις προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων», η ηλεκτρονική διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε στις 14.09.2012 και σύντομα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Διευκρινίζεται ότι με την παράταση της διάρκειας ισχύος των προσωρινών αδειών, θα βρίσκονται σε παράλληλη ισχύ έως τις 06.07.2013, τόσο οι προσωρινές όσο και οι οριστικές άδειες που σταδιακά θα χορηγούνται. Μετά την ημερομηνία αυτή παύει η ισχύς των προσωρινών αδειών. Πηγή: =2058&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2058&language=el-GR προς υποψήφιους μόνιμους: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!
  9. τσάμπα λεφτά δώσαμε για τα σεμινάριο συνάδελφοι δυστυχώς...
  10. είχα πετύχει τον Παραδιά σε πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ πριν από 10 μέρες περίπου, και έλεγε ακριβώς αυτό. Το μέγεθος της παπάτζας ΔΕΝ περιγράφεται. Έλεγε χαρακτηριστικά πως θα έπρεπε να υπάρχει μια φόρμα στο internet όπου ο ιδιοκτήτης θα έβαζε τα στοιχεία του ακινήτου από μόνος του, δηλ. έτος κατασκευής, τρόπος κατασκευής (για να σε δω εδώ), κουφώματα, η/μ κλπ., και να βγαίνει το πιστοποιητικό αυτόματα βάσει περισσότερο της ηλικίας του ακινήτου. Επίσης στην ερώτηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ, πως θα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες αυτά τα στοιχεία ο κ. Πα(πα)ραδιάς είπε με στόμφο " ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ"... Εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν κανέναν Έλληνα να κάνει κάτι τέτοιο από μόνος του. 9/10 περιπτώσεις θα έβαζε ψευδή/αναληθή/λανθασμένα στοιχεία.
  11. Σωστός! Σε αυτή την περίπτωση μένουμε στη μία ΄ζωνη μιας και η έκταση/'ογκος του αναψυκτηρίου είναι απειροελάχιστος σε σχέση με το συνολικό όγκο της ζώνης κολυμβητηρίου.
  12. Αυτό είναι μια καλή ερώτηση... Σύμφωνα με τη δική μου λογική θα γίνει αυτό που λες, δλδ θα ανεβει ο πάτος της πισίνας στο επίπεδο του εδάφους. Ένα άλλο "παράξενο" που προέκυψε: Στις καταναλώσεις ΖΝΧ για χρήση κοινόχρηστου λουτρού, η ΤΟΤΕΕ δίνει 0! Κάνω λοιπόν τη σκέψη: Μήπως τελικά το κολυμβητήριο το λαμβάνουμε ως μία θερμική ζώνη, συμπεριλαμβανομένων και των αποδυτηρίων, μιας και η ΤΟΤΕΕ αναφέρει κατανάλωση για ΖΝΧ σε αυτή τη χρήση μόνο (ενώ όπως προκύπτει από την ΕΥΕΠΕΝ, τελικά δεν λαμβάνουμε υπόψην τα νερά της πισίνας); Και εξηγω. Σύμφωνα με τον πίνακα 2.5, των διευκρινήσεων, αναφέρει (στους αστερίσκους) για το κολυμβητήριο:Στις καταναλώσεις ΖΝΧ των χώρων αυτών έχει συνυπολογιστεί η συνεχής εναλλαγή χρηστών στη διάρκεια του λειτουργικού ωραρίου και ένα ποσοστό χρηστών που δεν καταναλώνει ΖΝΧ. Σε ένα κολυμβητήριο, πέρα των αποδυτηρίων που αλλού έχουμε κατανάλωση ΖΝΧ?
  13. Η απάντηση δόθηκε από την ΕΥΕΠΕΝ: Στο ΠΕΑ δεν θα καταχωρήσετε ούτε τον όγκο της κολυμβητικής δεξαμενής, ούτε το σύστημα παραγωγής ΖΝΧ που αφορά την πισίνα.
  14. σωστός! μέσα στην αναμπουμπούλα και τον πανικό χάνονται κάποιες λεπτομέρειες! ευχαριστώ
  15. Δλδ συνάδελφε λες πως δε λαμβάνουμε καθόλου υπόψην τους 2 τεράστιους λέβητες που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του νερού της πισίνας; Μου φαίνεται περίεργο αυτό, μιας και πρόκειται για τεράστια κατανάλωση. Ελπίζω μία ερώτηση στο ΥΠΕΚΑ να ξεδιαλύνει την καταστάση (high hopes) Όσον αφορά τις ζώνες, έχω το χώρο του κολυμβητηρίου, το χώρο των αποδυτηρίων, διάφορους βοηθητικους χώρους (λεβητοστάσιο και αντλιοστάσιο) καθώς και ένα ανψυκτήριο. Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να προσθέσω μια 3η ζώνη μόνο και μόνο για ένα κυλικείο μερικών τμ. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.