Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeoFoto

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GeoFoto

  1. τελικα οι τιμες βρεθηκαν, δίνω το site για οποιον ενδιαφερεται http://prtr.ec.europa.eu/IndustialActivity.aspx
  2. Καλησπέρα, προσπαθώ να εντοπίσω αρχεία ή site τα οποία να δίνουν δεδομένα για τις εκπομπές αέριων ρύπων των εργοστασίων ενέργειας της Ελλάδος, οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα τα βαρέα μέταλλα, για τον Υδράργυρο τουλάχιστον, θα ήταν ικανοποιητικά.
  4. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρώ μετρήσεις για βαρεά μέταλλα των εργοστασίων της ΔΕΗ. Επίσης, ενω σε όλο τον κόσμο δίνουν τα στοιχεία ελεύθερα στο ίντερνετ( http://www.tva.com/environment/air/jsevier.htm ), για κάποιον λόγο στην Ελλάδα δεν δημοσιεύεται τίποτα.
  5. Προσπαθώ να τελειώσω μια διπλωματική πάνω στην Πρόληψη Ρύπανσης στα εργοστάσια της Μεγαλόπολης. Απλώς, έχω κάποιες αμφιβολίες αν κάποιος από την ΔΕΗ θα θέλει να μοιραστεί οποιοδήποτε στοιχείο όσον αφορά τα διαγράμματα ροής, τις αντιρυπαντικές τεχνολογίες των εργοστασίων και στοιχεία για τις εκπομπές, τις εκλύσεις και τα στερεά απόβλητα.
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ διαγράμματα ροης παραγωγικής διαδικασίας των εργοστασίων της ΔΕΗ. Αν τα ζητούσα απο την γραμματεία του εργοστασίου, τι πιθανότητες θα είχα να μου τα δώσει ? Επίσης, κάτι ακόμα, που θα έβρισκα μετρήσεις για τις εκπομπες αέριων ρύπων και εκλύσεις υγρών ρύπων ?
  7. Δηλαδή η κουβέντα σε ενα τοπικό καφενείο πάνω σε αυτό το θέμα θα καταλήξει στο οτι "ξέρουμε για την μόλυνση αλλα θέλουμε δουλειές και έχουμε συμβιβαστεί με την πιθανότητα του καρκίνου και των αλλων παθήσεων". Γνωρίζω οτι η βόρεια Ελλάδα πλήττεται απο μεγάλη ανεργία και αύτα εργοστάσια δίνουν δουλεία σε πολλους. Όμως, χρειάζεται να μάθουν οτι μεγάλη ποσότητα εκπομπών παρατηρούνται ι) κατα τη διάρκεια εξόρυξης ιι) κατα τη διακίνηση του λιγνίτη, κάτι το οποίο δεν επιτάσει το κλείσιμο αλλα ενα οργανωμένο σχέδιο κάτι το οποίο στην ΔΕΗ δεν έχουν σκοπό να φτιάξουν. Επίσης μπορεί να επέλθει μείωση των εκπομπών ι) με αντικατάσταση των παλιών ηλεκτροστατικών φίλτρων ιι) συμπληρωματικές μεθόδους βελτίωσης της απόδοσης των φίλτρων ιιι) αποθείωση. Υπάρχει επίγνωση οτι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων για την μείωση των αέριων ρύπων απο τους κατοίκους ; Η ΔΕΗ καθυστερεί σκόπιμα για λόγους οικονομικούς, ελπίζοντας οτι δεν θα γίνει κάποια μεγάλη τραγωδία, αν δεν έχει αρχίσει ηδη να γίνεται... - Μελέτη που έχει γίνει σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έδειξε ότι παρατηρούνται ιδιαίτερα υψηλές συχνότητες ρινίτιδας και βρογχίτιδας στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. - Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, το 80% των μαθητών της Πτολεμαΐδας εμφανίζει κάποιου είδους βλάβη στο αναπνευστικό.
  8. Επειδή ενδιαφέρομαι να κάνω μια έρευνα στους τόπους και στα χωριά που έχουν επηρεαστεί απο την παραγωγή ενέργειας, θα ήθελα αν γνωρίζετε μια ονομαστική αναφορα αυτών και λιγα σχολια όσον αφορά στις αντιδράσεις των κατοίκων τους.
  9. Τα εργοστασια λιγνιτη ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια(ελλασωνα, μελίτη)
  10. Πρέπει να σταματήσει η χρήση λιγνίτη ; Το φυσικό αέριο είναι η μόνη μεταβατική λύση ; Πόσο ακόμα θα θυσιάζουν τους ανθρώπους στο όνομα της φθηνής ενέγειας ; Τι πρέπει να γίνει ; Θα ήθελα την αποψή σας .
  11. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος ή σε κάποιο site υπάρχουν φετινές τιμές του καυσίμου Μαζουτ, χαμηλού και υψηλού θείου όσον αφορά σε σχέση με τα MWh τα οποία παράγονται. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.