Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. συνάδελφοι γεια σας! θα ήθελα να σας παραθέσω και μία γυναικεία άποψη επί του θέματος. δουλεύω από τότε που ξεκίνησα με δελτίο (ελεύθερος επαγγελματίας μεν, μισθωτή χωρίς ωράριο και δικαιώματα δε) σε τεχνικές εταιρείες ως επιβλέπων μηχανικός εργοταξίουκαι αργότερα ως εργοταξιάρχης. δεν σκέφτηκα την επιλογή της αυτόνομης εργασίας γιατί την είχα συνδέσει αποκλειστικά με τις μελέτες και τις άδειες και δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε ιδιαίτερα και εκτός αυτού πίστευα ότι θα είχα μεγαλύτερη οικονομική ανασφάλεια και ότι θα δούλευα 24 ώρες το 24ωρο. ως μισθωτή σε εταιρεία δεν μου ζητήθηκε ποτέ, πάντα με δελτίο. ωστόσο και στις εταιρείες όταν έχεις μία υπεύθυνη θέση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ωράριο, ότι η δουλειά συνεχίζεται είτε μέσω κινητού είτε μέσω υπολογιστή και στο σπίτι και ότι πολλές φορές το βράδυ αντί να κοιμάμαι σκέφτομαι το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας ή αν πήγε κάτι στραβά γιατί. πολύ πρόσφατα έγινα μητέρα και το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν η επισφάλεια για τη δουλειά μου. τα δικαιώματα του ιδιωτικού τομέα δεν ισχύουν για μένα. είχα βέβαια τη διαβεβαίωση του εργοδότη μου ότι δεν θα λήξει η συνεργασία μας αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Σταμάτησα θεωρητικά 3 μήνες για να γεννήσω (και λέω θεωρητικά γιατί στην πραγματικότητα δούλευα από το σπίτι αφού δεν υπήρχε αντικαταστάτης μου και μάλιστα αμισθη. επέστρεψα στους 2 μήνες στη δουλειά γιατί πόσο να αντέξεις οικονομικά μετά από τόσα έξοδα και αναγκαστικά "πάρκαρα" το παιδάκι μου στη γιαγιά (να είναι καλά!). Μειωμένο ωράριο βέβαια δεν υφίσταται και τα 12ωρα καλά κρατούν. τελικά για μία γυναίκα μηχανικό ίσως το καλύτερο να είναι το δημόσιο παρά την άσχημη εικόνα που έχω. δεν σε νοιάζει τίποτα πέρα από το 8ωρο και βλέπεις και το παιδάκι σου που όταν το πρωτοαφήσεις μπορεί και να σε φωνάζει "μαμά". το μόνο που ξέρω είναι ότι βλέπω το μωρό μου μόνο για να το βάλω για μπάνιο και ύπνο και ειλικρινά μου λείπει πολύ!!!!
  2. Είμαι μηχανικός με ΔΠΥ σε εταιρεία (αυτοαπασχολούμενη!!!) και πρόσφατα μητέρα. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ο σύζυγος μου που είναι ιδιωτικός υπάλληλος δικαιούται μειωμένο ωράριο αφού δεν το δικαιούμαι εγώ. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Παναγιώτης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.