Jump to content

panosss

Μη μηχανικός
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Ουδέτερη

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @arel @antloukidis (και προς όλους φυσικά) Με πόση δύναμη σφίγγουμε τα ρακόρ που συνδέονται με την πολυστρωματική; Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες αυτού του βίντεο: -Σφίξιμο με το χέρι όσο πάει. -και μετά πρόσθετο σφίξιμο με κλειδί, 1/4 της στροφής, 90 μοίρες δηλαδή. Τι λέτε;
 2. ΤΟΤΕΕ 2411 του '86, σελ. 97. ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗς ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
 3. @arel (και προς όλους φυσικά) τεστ πρεσσαρίσματος κάνεις; Όπως αυτός στο 12 λεπτό. (btw δείχνει και όλη τη διαδικασία εγκατάστασης)
 4. Εδώ (σελίδα 50) την έχει 1,53€, δεν τη λες κι ακριβή. Μήπως δεν είναι αυτή; Πάντως την ονομάζει 'PRANDELLI ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΓΩΝΙΑ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ'.
 5. Αυτό το 'χω σκεφτεί κι εγώ (για την ακρίβεια κάπου το 'χα δει ή το ΄χα διαβάσει). Τις φωλιές τις είδες στο βίντεο; Τις έχεις υπόψιν σου; Τις χρησιμοποιείς; (η φωτό του μπάνιου είναι από το ίντερνετ δεν είναι του δικού μου)
 6. @arel Σωστός, εγώ έχω ένα Makita M8701 (800W) . Τώρα, έχω δύο απορίες: 1. έχεις βάλει φωλιές ώστε να είναι εφικτή η αλλαγή των σωλήνων; (δες εδώ στο 1:50) 2. το σύστημα με τους συλλέκτες έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει το ύψος της τσιμεντοκονίας αφού οι σωλήνες προστίθενται πάνω από τις αποχετεύσεις: Οπότε δεν βγαίνει υπερβολικά ψηλή η τσιμεντοκονία;
 7. Για πες ποια εργαλεία αγόρασες; Εγώ θα χρειαστώ να επεκτείνω δυο σωλήνες (σιδηροσωλήνες) για να μεταφέρω την μπαταρία της ντουζιέρας. (θα κάνω προσπάθεια να μην αντικαταστήσω τους σωλήνες ύδρευσης) Οπότε θα χρειαστώ ένα φτηνό βιδολόγο για να κάνω σπείρες στις επεκτάσεις. Υπάρχει κάποια πρόταση;
 8. Ο σωλήνας Ø 18 x 2,5mm σημαίνει 13mm εσωτερική διάμετρο. Αν το εξάρτημα που θα μπει στο σωλήνα έχει 1,5mm πάχος, η διατομή μειώνεται στα 10mm. Σε σύγκριση με τη χαλκοσωλήνα που έχει εξωτερική διάμετρο 16mm και εσωτερική ας πούμε 13mm, χάνουμε ήδη 3mm σε διατομή. Αν βάλω και ακόμα μικρότερη για ζεστό νερό, Ø 15 x 2,5mm χάνω άλλα 3mm σε διατομή, πάω σε 7mm διατομή. Δεν είναι υπερβολικά μικρή; Επίσης, υπάρχει κάτι για αναμονές π.χ. μπαταρίας για αυτές τις σωλήνες; Βάση μπαταρίας;
 9. -Dowlex UNAVELD, έκλεισε. -για κρύο νερό Ø 18 x 2,5mm, έκλεισε... -σπιράλ προστασίας και για κρύο και για ζεστό Ø εξωτ. 28mm έσωτ. Ø 23.5mm μπλε με κόκκινο, έκλεισε... Για ζεστό νερό Ø 15 x 2,5mm όμως γιατί μου το μικραίνεις; Μια χαρά δεν είναι το Ø 18 x 2,5mm; Μ' ένα 50άμετρο UNAVELD (πιστεύω θα πουλάνε και 50άμετρα) καθαρίζω και για κρύο και για ζεστό... CIM είναι μάρκα, σωστά; -συλλέκτης CIM, έκλεισε... Αν τα πάρω με βάση τη μάρκα δεν θα είμαι οκ; Δεν υπάρχει κάποια μάρκα εγγυημένη στα ορειχάλικινα; Η CIM π.χ.; Μάλλον πρέπει να έχουν γίνει δυσεύρετα (το 'λεγε ο Γιαννούδης (υδραυλικός - youtuber)) σε ένα απ' τα βίντεο του), αν θυμάμαι καλά.
 10. @arel μπερδεύτηκα. Τελείως όμως! Λοιπόν, διαγράφουμε τελείως τους θέρμανσης. Μιλάμε αποκλειστικά για ύδρευση. Προτείνεις Dowlex UNAVELD. Σωστά; Άσπρο; (τι σημασία έχει το χρώμα; )
 11. Ναι σωστά, μεγάλο πλεονέκτημα (αν με την πολυστρωματική δεν μπορεί να γίνει αυτό). Κι η μεγαλύτερη ευκαμψία αυτής που προτείνεις (Dowlex UNAVELD) είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα. Τιμές δεν βρίσκω... EDIT: βρήκα, 1,15€ το μέτρο για κουλούρα 100 μέτρων...Τι στο καλό, μικρότερη ποσότητα δεν μπορώ να πάρω; Μαύρη...(έχει σημασία; )
 12. Απ' ότι κατάλαβα εννοούσε σύσφιξη με ρακόρ, όχι με πρέσα σύσφιξης. Άρα είτε τουμπόραμα (PEX; το ίδιο είναι; ) είτε πολυστρωματική με μηχανική σύσφιξη θα γίνει, ρακόρ. Έχει κάποιο πλεονέκτημα το τουμπόραμα έναντι της πολυστρωματικής;
 13. Λοιπόν, έχω φτιάξει ένα σχέδιο όπου προσπαθώ να τοποθετήσω τους συλλέκτες, περιμένω γνώμες. Από αριστερά προς τα δεξιά βλέπετε: νιπτήρας, στήλη αποχέτευσης (εκεί θα συνδεθεί η λεκάνη), συλλέκτες (κρύο - ζεστό), αναμονές μπαταρίας. Είναι σωστή η θέση του συλλέκτη; Το ύψος των αναμονών της μπαταρίας του ντους; Πόσο πρέπει να είναι; (ελπίζω να είναι κατανοητό το σχέδιο, αν χρειάζεστε να το δείτε και από διαφορετική γωνία πείτε)
 14. Ναι το ξέρω ότι το κόστος των σωλήνων είναι μικρό, δεν με απασχολούσε αυτό αλλά το ότι θα γίνεται ένας χαμός με σωληνώσεις. Οκ, θα φτιάξω ένα σχέδιο και θα το ανεβάσω για παρατηρήσεις - διορθώσεις.
 15. Δεν θα έχω παραπάνω σωλήνες όμως με τον συλλέκτη; (σε σύγκριση με εγκατάσταση χωρίς συλλέκτη)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.