Μετάβαση στο περιεχόμενο

kotsis

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kotsis

  1. Επανέρχομαι με μια απορία και ελπίζω να μήν γίνομαι κουραστικός. Υπάρχει περίπτωση με βάση τα παραπάνω (που ο δρόμος φαινόταν διανοιγμένος στο τοπογραφικό της άδειας ενώ δεν ήταν), να μου βάλουν κανένα πολεοδομικό πρόστιμο?
  2. Αυτό της πολεοδομίας είναι ασπρόμαυρο, του δήμου ειναι έγχρωμο, θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θερμα.
  3. Αυτό που πηρα απο την πολεοδομία λέει οτι εγκρίθηκε με ΒΔ του 1966. Ίσως απο λάθος μου το ανέφερα ως ΓΠΣ , δεν γνωρίζω καλά την ορολογία. Είναι έγχρωμο το σχέδιο που πηρα απο τον δήμο, απλά καποιες γραμμες ειναι μαύρες, όχι διακεκομμένες, αλλα συνεχείς. Έχει όλα τα χρώματα που αναφέρετε παντως. Κόκκινες , πράσινες και μπλέ γραμμες.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ κατι τέτοιο είχα υπόψιν μου. Οι άνθρωποι του Δήμου αφήνουν να εννοηθεί κατα κάποιο τρόπο οτι απο την στιγμη που η οικοδομική άδεια το έδειχνε το τμήμα ώς δρόμο, αυτό σημαίνει οτι το 'παραχώρησα' προκειμένου να οικοδομήσω και επομένως θεωρείται κοινόχρηστος χώρος. Πάντως διάνοιξη και πράξη αναλογισμού τακτοποίησης δεν έχει γίνει οπότε ίσως δεν ισχύουν αυτά που μου λένε. Αν έχει κανεις γνώση απο παρόμοιες περιπτώσεις και θέλει να δώσει μια γνώμη ακόμα θα ήμουν υπόχρεος.
  5. Οικόπεδο εντός σχεδίου σε οικισμό, οικοδομήθηκε το 1975. Για την περιοχή υπήρχε ΓΠΣ απο το 1965. Σύμφωνα με αυτό το ΓΠΣ προβλεπόταν να διέρχεται δρόμος κατα μήκος μιας πλευράς του οικοπέδου και εντός αυτού. Το τοπογραφικό διάγραμμα που βρίσκεται πάνω στην οικοδομική άδεια παρουσιάζει το οικημα και απο δίπλα του εχει την εν λόγω οδό(σα να ήταν υπαρκτή/διανοιγμένη). Επίσης γράφει πάνω με κεφαλαία γράμματα (απο σφραγίδα) 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ' και 'ΔΕΝ ΧΡΗΖΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ' Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Η οδός μεχρι και σήμερα δεν εχει διανοιχτεί γιατι κατα μήκος της υπάρχουν οικήματα προγενέστερα του ΓΠΣ που δεν μπορούν να κατεδαφιστούν. Να σημειώσω , μήπως και έχει σημασία, οτι με την πάροδο των ετών απο τότε ο Δήμος έχει διανοίξει άλλη οδό κατα μήκος άλλης πλευράς του οικοπέδου. Ζητώντας απο τον Δήμο το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, παρουσιάζει το οικόπεδο κλειστό με μαυρες γραμμές γυρω γύρω(περιέχοντας μεσα και το τμήμα που ηταν να ρυμοτομηθεί αρχικά απο το ΓΠΣ). Και εντός του εχει τις γραμμές του οικήματος. Απο την άλλη πλευρά του οικοπέδου έχει τον άλλο δρόμο κανονικά που προανέφερα. Θα ήθελα να ρωτήσω για την ιδιοκτησία του ρυμοτομούμενου τμήματος που ανέφερα στην αρχή. Γνωρίζω οτι η ιδιοκτησία αλλάζει οταν κατα την διάνοιξη αποζημειωθεί (η αυτοαποζημειωθεί) ο ιδιοκτήτης. Απο την στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα διάνοιξη και ανεξάρτητα με το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας, αυτό δεν σημαίνει οτι μου ανήκει ακομα το συγκεκριμένο κομμάτι? Θα εκτιμούσα την γνώμη σας γιατι ο Δήμος κάνει διάφορες ενέργειες εν απουσία μου και φαίνεται να αμφισβητεί την ιδιοκτησία. Δεν θα ήθελα να έχω άγνοια των νόμων και το όλο θέμα μου φαίνεται αρκετά μπερδεμένο. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.