Μετάβαση στο περιεχόμενο

gdolmes

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gdolmes

  1. Καλησπερα παιδια.... Παρακολουθω με ενδιαφερον το συγκεκριμενο θεμα και δεν μπορεσα να αντισταθω στον πειρασμο να σχολιασω κι εγω.... Καταρχην να πω οτι ασχολουμαι με το συγκεκριμενο αντικειμενο, αρα θεωρω οτι μια σχετικη εμπειρια την εχω...... Καθημερινα ερχομαι σε επαφη με ''απλους'' ανθρώπους που θελουν να εγκαταστησουν ενα φ/β συστημα στην στεγη τους και βομβαρδίζομαι απο παρόμοιους προβληματισμούς απο την μερια τους....... Εκείνο που θελω να πω είναι οτι πρεπει να διαχωρησουμε εντελως την τοποθετηση ενος φ/β συστηματος στην στεγη ισχυος 10 Kwp με ένα φ/β γηπεδου ισχυος πχ 100 KWp. H πρωτη περιπτωση ΔΕΝ ειναι επενδυση, αρα διαφορετικα προσεγκιζεις τετοιους προβληματισμους, αφου και η ΔΕΗ και οι τραπεζες διαφοροποιουνται εντελως. Τον φοβο οτι κατι μπορει να παει στραβά ΔΕΝ μπορει κανεις να τον εξελιψει....μιας και όλα αυτα τα καταστροφικα σεναρια που ειπωθηκαν, αλλο λιγοτερο και αλλο περισσότερο, έχουν μια βαση..... Το μοναδικο, μα μοναδικο, στοιχειο που μπορει να κανει καποιον να αισθανεται πιο ησυχος για μια τετοια ''επενδυση'', είναι ότι δεν βαζει τα δικα του χρηματα....αλλα της τραπεζας....... Αν καποιος απο εσας εχει επαφες αυτον τον καιρο με τις τραπεζες θα ξερει ότι δεν δινουνε για τιποτα χρηματα (δανεικα)...για καμμια επενδυση που περιεχει εστω και μικρο ρισκο....οι εποχες που μοιραζανε χρηματα εχουν περασει ανεπιστρεπτη.......μετρανε και ζυγιζουν τα παντα...... Μονο για τα φ/β στεγης δανειζουν....ουτε καν για τα μεγαλα...... Ας μου απαντησει καποιος γιατι το κανουν ......αν δεν ηταν σιγουροι....τουλαχιστον για τα επομενα 10 χρονια....... Μπορειτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει αν 100.000 σπιτια που θα εχουν φ/β στην στεγη τους....θα αδυνατουν να πληρωσουν το δανειο????
  2. Καλησπέρα κι απο μενα συναδελφε.... Καταρχήν νομίζω ότι 180.000 Kcal/h απώλειες ειναι υπερβολικές για τον συγκεκριμένο χώρο....βέβαια δεν μας δίνεις περισσότερες πληροφοριες για τον χώρο...αλλά για συνεργείο αυτοκινήτων, που αποκλείεται να θέλουν 23οC, θεωρώ ότι είναι μια υπερβολη.... Ασχετο ομως μ' αυτο, θέλω να σου πω να βγάλεις από το μυαλό σου την λύση του αερολέβητα...η οποία έχει μόνο ένα πλεονέκτημα...το χαμηλό κόστος εγκατάστασης.....εκτός από αυτό είναι μια λύση που μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει.... Προτείνω να πας σε μια λύση αερόθερμων....ΟΧΙ ΑΞΟΝΙΚΩΝ....μόνο φυγοκεντρικα αερόθερμα θα χρησιμοποιήσεις.... όσον αφορά τον τρόπο που θα τα τοποθετήσεις, αυτό έχει να κάνει με τις διαστάσεις του κτιρίου...... Και μην ξεχάσεις ότι σε μια θέρμανση με αέρα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου μερικές παραμέτρους, αν θέλεις να είναι επιτυχημένη (βεληνεκες, θορυβο, κ.α.)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.