Μετάβαση στο περιεχόμενο

zita

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. zavi εκτιμώ την προθυμία σου να με φωτίσεις με της βαθιά και παντοτινή γνώση σου επί του θέματος αλλά θα με βοηθούσε περισσότερο αν μου έλεγες πού πρέπει να τα αναζητήσω αυτά γραμμένα (νόμο, διάταγμα, απόφαση, εγκύκλιο κλπ.). Διότι έτσι όπως το λες υπάρχει μια ασάφεια - κενό στο χαρακτηρισμό εργοδότη - εργολάβου (που ίσως οφείλεται στη σκοπιά που το εξετάζει κανείς) και δε μπορώ να διανοηθώ έναντι ποιου εργοδότη είναι τελικά εργολάβος ο ιδιοκτήτης....Δεν αμφισβητώ ότι θα είναι έτσι, απλά δε μπορώ να το καταλάβω όπως το λες και θέλω να ξέρω που προβλέπεται. Χιλιοσυζητημένα μπορεί να είναι πράγματι τα θέματα αυτά, χιλιοειδωμένο είναι και αυτό το τζάμπα προκλητικό στυλ στα φόρουμ, που δεν οδηγεί ποτέ πουθενά παρά στον αποπροσανατολισμό από το θέμα και σε μια στείρα, άνευ ουσίας αντιπαράθεση που κουράζει και τους υπόλοιπους.
  2. zavi το ότι δεν υπάρχει ελεύθερος επαγελματίας στα οικοδομοτεχνικά έργα το λες ως άποψή σου ή έτσι το λέει ο νόμος; Δηλαδή, εννοείς μήπως ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται έτσι; Και γιατί μιλάς για υπεργολαβική εργασία; Ο μπογιατζής νομικά - αστικά στην περίπτωση αυτή είναι εργολάβος. konstantina νομίζω ότι είναι υποχρέωση του εργοδότη να κολλήσει τα ένσημα. Γιατί λες για Ιούλιο κατάθεση σε τράπεζα ή επιταγή;
  3. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Πολύ χρήσιμη η ενημέρωση.
  4. erling όχι μετα τα μπετά και ως τα βαψίματα δεν έγιναν ΑΠΔ. Είναι δηλαδή παράνομο ως προς αυτό. ted78 πράγματι είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Άρα υπάρχει πράγματι υποχρέωση να κόψει απόδειξη..Γιατί όμως λες πρέπει να υπάρχει γραπτό συμφωνητικό; alexispap δεν είναι μισθωτός. Κι εμένα μου γεννήθηκε η απορία όταν το είπες.
  5. Η συμφωνία ήταν προφορική για 5.000 ευρώ. Αφορούσε στον κάτω όροφο μέσα και έξω και ορισμένα άλλα κομμάτια (μια μικρή μάντρα, εξωτερικές πόρτες, καμινάδα, πέργκολα) μιας διόροφης εξοχικής κατοικίας, ο οποίος έχει αναγερθεί εδώ και 10 χρόνια, είχε όμως μείνει στα μπετά (σε αντίθεση με τον πρώτο όροφο που κατοικείται κανονικά εδώ και χρόνια). Ο πελάτης αποφάσισε φέτος να το κάνει κατοικήσιμο και έτσι αφού έκανε όλα τα υπόλοιπα, στο τέλος βρήκε και τον ελαιοχρωματιστή. Καμία γραπτή συμφωνία παρά μόνο μια απόδειξη εξόφλησης που έχει ο "εργοδότης" στα χέρια του για όλο το ποσό και η οποία εξόφληση έγινε πριν την έναρξη των εργασιών. Ο ελαιοχρωματιστής δεν έκοψε καμία απόδειξη. Ο ελαιοχρωματιστής είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Στη χειρότερη περίπτωση, και αν υποθέσουμε ότι δούλεψε 7 μέρες, α) πόσο στοιχίζουν περίπου αυτά τα ένσημα μαζί με την προσαύξησή τους, λόγω της μη έγκαιτης καταβολής, τελικά; β )διάβασα ότι ως προς το ποινικό κομμάτι (επί της καταγγελίας στο ΙΚΑ) αν τη μέρα της δικασίμου έχει πληρώσει ο εργοδότης αθωώνεται. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; γ ) Η παράλειψη του ελαιοχρωματιστή να κόψει απόδειξη έχει σημασία επί του θέματος; Και που καταγγέλεται αυτό;
  6. Παιδιά καλησπέρα. Δεν είμαι του κλάδου σας απευθύνομαι όμως εδώ γιατί μπορεί να γνωρίζετε το θέμα εμπειρικά. Συμφωνώ με ελαιοχρωματιστή (ελεύθερος επαγγελαμτίας, όχι νομικό πρόσωπο) 3.000 ευρώ για να μου βάψει το σπίτι. Του πληρώνω όλο το ποσό από πριν και ο ελαιοχρωματιστής αφήνει το μισό σπίτι άβαφο. Σε εξώδικο μου απαντάει προφορικά οτι θα κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ γιατι δεν του κόλλησα ένσημα. Στέκει τέτοια καταγγελία εφόσον το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί; Ποιές οι υποχρεώσεις μου ως εργοδότη σε σχέση με το ΙΚΑ του ελαιοχρωματιστή; (Ο ίδιος αποφάσισα να βάψω το σπίτι μου ως φυσικό πρόσωπο και άσχετου εντελώς επαγγέλματος. Δεν είμαι δηλαδή εργολάβος ή οτιδήποτε τέτοιο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.